Dagverslag zaterdag 13 mei met een kampioenschap voor RVVH 2

De laatste fase van het voetbalseizoen is al weer aangebroken. Voor de meeste teams resten er nog twee of drie wedstrijden. Enkele teams kunnen wachten nog op een mooie afsluiting van de competitie. RVVH 1 is nog steeds in de race voor de titel en RVVH 2 kan bij winst de titel binnenslepen, alleen zijn ze dan nog wel afhankelijk van het resultaat van Nieuwenhoorn. Het vrouwenteam daarentegen strijd zaterdag voor rechtstreekse degradatie tegen RCL Vr1.

RVVH 1:

De boys speelden zaterdag op eigen terrein tegen De Zwerver uit Kinderdijk. In de uitwedstrijd won RVVH met 2-4. RVVH mocht niet verzaken want de boys hebben koploper Heerjansdam in het vizier, met een punt achterstand proberen ze toch Heerjansdam in de laatste drie wedstrijden nog voorbij te gaan.

Trainer Kevin Vink begon weer met dezelfde elf als tegen SHO uit Oud-Beijerland. De start van RVVH verliep alleen anders dan verwacht. Na drie minuten was het keeper Elkhuizen die in de fout ging, waardoor Jesper Kusters kon profiteren en de 0-1 binnen kon werken. RVVH stelde daar al weer snel wat tegenover, een mooie pass van Guytano dos Santos kwam bij Gino Boers terecht die kon meteen de gelijkmaker binnen werken.

Enkele minuten later miste Gino Boers de scherpte bij een voorzet van Gino Stolk. RVVH wilde nog voor rust het verschil maken, maar de nodige kansen werden gemist. Na 28 minuten werd keeper Siggy Schutte onder vuur genomen door Romano Niamut, een strak schot van zo,n 25 meter kon de doelman met moeite tot corner verwerken. Tien minuten later probeerde Everton Pires Tavares het van afstand, maar ook nu wist de keeper te redden. Beide teams gingen met een gelijke stand de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft verzuimde Laurens de Witte RVVH al vroeg weer op voorsprong te zetten. Een voorzet van Gino Stolk werd door Laurens volledig gemist. Even later vergat de Witte opnieuw af te drukken. In de 57e minuut kon RVVH uiteindelijk weer de leiding nemen. Shamir de Jesus ging zijn directe tegenstander voorbij en haalde daarna direct uit stand uit. De bal verdween in de verre hoek.2-1.

Een minuut of vier later werd de marge vergroot door Gino Stolk. Na een pass van Everton Pires Tavares drukte Stolk af voor de 3-1. Later werd Remco Buist ook weer ingebracht om ook nog aan het doelgemiddelde te werken. Remco Buist miste in de 79e minuut zijn doel, Romano Niamut tikte door naar Buist maar hij vergat om af te drukken vlak voor de doellijn. Uiteindelijk bleven de drie punten wel weer in Ridderkerk. Na afloop werd er natuurlijk weer gretig gekeken wat Heerjansdam gedaan had tegen SHO, maar de Dammers wisten een 0-1 achterstand weg te werken en om te zetten naar 4-2 winst. Bovenin veranderde er dus niets in de ranglijst.

De overige uitslagen zijn: Spartaan’20 – Cvv Zwervers 2-2, Nieuw Lekkerland – Rijsoord 2-1, BVCB – Terneuzense Boys 4-1, Brielle – DCV 6-2, SVOD’22 – XerxesDZB 1-3.

Opstelling RVVH 1:Elkhuizen, Steketee, Eggers, Dragon(76 El Koubai), Proost, Niamut, de Witte, dos Santos(76 Ajarai), Stolk, Boers(46 de Jesus), Pires Tavares(67 Buist).

RVVH speelde op eigen terrein om het kampioenschap tegen Zwaluwen 2. Bij winst waren de boys afhankelijk van het resultaat bij die andere wedstrijd tussen Hellevoetsluis 2 en Nieuwenhoorn 2. Gelijkspel of verlies van Nieuwenhoorn zou de titel opleveren.

Na een kwartier moest de keeper van Zwaluwen pas echt optreden bij een gevaarlijk schot van Sven Bout, de doelman liet de bal los maar Huib van Barneveldt kwam net tekort om alsnog de bal in het doel te werken. Twee minuten later was het wel raak. Levi Hoogendoorn legt af op Tayfun Karaca die kon daarna RVVH aan de leiding brengen.1-0.

Zwaluwen kon na een half uur spelen toch nog langszij komen. Keeper Joris Blaak zag de bal in de rechterhoek verdwijnen. Gelukkig maakte RVVH snel daarna het verschil. Levi Hoogendoorn trok de zestien binnen, kapt uit en zette Huib van Barneveld in mooie positie om de 2-1 af te drukken. Met een geringe voorsprong gingen de boys de rust in.

Na de pauze wilde RVVH verder afstand nemen van Zwaluwen. Sven Bout was daar heel dichtbij maar kopte na een voorzet van Maurice Lopes de bal net over het doel. Even later haalde Sven Bout wel doeltreffend uit voor de 3-1. Later in de wedstrijd kreeg RVVH meer en meer kansen maar het vizier stond niet op scherp. Dirk van Leenen kopte over en Kevin de Graaf schiet de bal naast. In de 72e minuut werd eigenlijk de wedstrijd al definitief in het slot gegooid. Dirk van Leenen schoot van afstand de 4-1 binnen.

In het Ridderkerks laatste kwartier kon de wisselspeler Michiel de Boon nog wat aan het doelgemiddelde doen. Hij scoorde de 5-1. Drie minuten later kreeg de Boon opnieuw de bal ingespeeld van Maurice Lopes, maar nu stond de Zwaluwen keeper een treffer in de weg. In 2e instantie kon de Boon alsnog de 6-1 binnen schieten. Een mooie overwinning om mee af te sluiten!! Het wachten duurde nu lang, want die andere wedstrijd begon anderhalf uur later dus om kwart over twee of half drie was dan de uitslag bekend. Hellevoetsluis deed goed zijn best en zette Nieuwenhoorn op een 2-0 achterstand. Nog voor rust zocht Nieuwenhoorn de aansluiting en werd het 2-1. Uiteindelijk werd het ook nog 2-2 en de spanning steeg, maar gelukkig kwam Nieuwenhoorn niet meer verder zodat RVVH uiteindelijk een feestje kon gaan bouwen. De boys waren KAMPIOEN!! Tranen van vreugde, maar het barstte los hoor!! De muziek en de drank kwamen naar buiten en er werd gefeest tot aan de avond. Wat een mooi resultaat zeg!

Aanstaande zaterdag kan RVVH de competitie vrij uit spelen tegen Nieuwenhoorn 2. Aanvang 12 uur.

Opstelling RVVH 2: Blaak, Louter, Boogert(61 Zoutewelle), v/d Weele, Volkman(61 van Leenen), Lopes, Daviraz(72 Swarttouw), Karaca, Bout(72 de Boon), Hoogendoorn, van Barneveldt(61 de Graaf).

RVVH moest het op eigen terrein opnemen tegen de koploper Hillegersberg 2.

Hillegersberg was na 10 minuten gevaarlijk in de omschakeling, maar gelukkig wist Melvin Monteiro op tijd de angel eruit te halen. RVVH kreeg na 32 minuten een beste kans om de leiding te nemen. Jardy Terwisscha kon een fout van de keeper niet afstraffen. Keeper zat mis maar vanuit een moeilijke hoek schoot Terwisscha op de paal. Even later kon Joris Vugt aan de andere zijde een schot van dichtbij van Hillegersberg op tijd onschadelijk maken.

Met een 0-0 stand ging RVVH de rust in.

In de 2e helft moest RVVH toch het onderspit delven tegen de koploper. Balverlies van RVVH werd overgenomen door de gasten en bij de 2e paal ingekopt. In het slot van de wedstrijd kon Joris Vugt een grotere achterstand voorkomen met een prima redding. Zo bleef het 0-1 in het voordeel van Hillegersberg. Zaterdag 20 mei speelt RVVH de laatste competitiewedstrijd om half 12 uit tegen Berkel 2.

Opstelling RVVH 3:Vugt, van Heek, de Graaff, Monteiro(16 Capelle), Malipaard(70 Sewpal), Krens(70 Delgado), Msseyh, de Vries, Nazaryan(57 D.Arnold), Terwisscha, Gravenbeek(57 Huizer).

RVVH ging zaterdag op bezoek bij de nummer 4 op de ranglijst Nieuwerkerk 4.

Na de zwaar beladen thuiswedstrijd vorige week tegen Nieuwerkerk(3-0 winst) mocht RVVH nu opnieuw proberen de wedstrijd naar zich toe te trekken. De boys kwamen snel op voorsprong door een doelpunt van Sem Komduur. Vlak voor rust ging het nog bijna mis, maar keeper Max Anemaat hield met een fraaie redding zijn doel schoon.

Na de rust was het zwaar voetballen en won Nieuwerkerk de wedstrijd met 2-1. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half drie een thuiswedstrijd tegen Dilettant 5.

Zaterdag moest RVVH het op eigen terrein opnemen tegen de koploper Smitshoek 9.

RVVH werd van meet af aan achteruit gedrukt door Smitshoek. Toch gingen de gasten slordig met hun kansen om waardoor het een half uur lang nog 0-0 bleef. RVVH speelde met vlagen aardig maar kreeg weinig kansen. Smitshoek ging met een 0-3 voorsprong de rust in.

In de 2e helft leverden de kansen bij RVVH geen doelpunten op. Smitshoek was effectiever en won de wedstrijd met 0-5. Aanstaande zaterdag 20 mei speelt RVVH om half 1 een uitwedstrijd tegen GOZ 4.

RVVH O23:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Nieuwenhoorn O23.

De boys speelden traag en zonder weinig beweging. Toch na drie minuten was er wel de voorsprong. Jarmo de Bode kon na een snelle 1-2 met Mike Kooiman voor de 0-1 voorsprong tekenen. Daarna verliep de wedstrijd matig. Nieuwenhoorn kon nog voor rust langszij komen,1-1.

In de 2e helft speelde Nieuwenhoorn alle ballen naar voren en ging de wedstrijd met 2-1 verloren. Zaterdag 20 mei speelt RVVH om 11 uur de laatste wedstrijd thuis tegen koploper Kloetinge O23.

De RVVH vrouwen zijn nog in strijd tegen rechtstreekse degradatie, maar konden zaterdag daar wellicht afstand van doen. Op eigen terrein moest RVVH het opnemen tegen RCL Vr1 ui Leiderdorp. Beide teams staan in punten gelijk en bij winst van RVVH zouden de vrouwen degradatie kunnen ontlopen, maar dan moest er nog wel wat gebeuren! De vrouwen keken bij rust al tegen een 0-1 achterstand aan. Na de pauze ging de wedstrijd met 0-4 verloren. Door het verlies is de degradatie nu definitief.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half drie een uitwedstrijd tegen Sc Klarenbeek Vr1.

RVVH begon op de vroege zaterdagmorgen met een uitwedstrijd tegen Barendrecht O15-3.

In een gelijkopgaande wedstrijd begon RVVH wat nerveus waardoor er wat slordig met de bal om gegaan werd. Met een ongewijzigde stand gingen beide teams de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft begon RVVH met drie verse krachten dreigender aan de wedstrijd. Victory Oboh(Brobbey) was de zestien binnen getrokken en werd na enkele kap en draai bewegingen gevloerd waardoor de scheidsrechter de bal op de stip lag. Justin Lam verzilverde de penalty en bracht RVVH aan de leiding. 0-1. Tien minuten later werd de wedstrijd beslist door Shuve Bartholomeus die er 0-2 van maakte.

RVVH gaf de wedstrijd niet meer uit handen. Het kampioenschap is nabij. Woensdagavond om 7 uur staat de inhaalwedstrijd thuis gepland tegen LMO O15-1.

RVVH O14-1:

Met een heerlijk zonnetje begonnen de boys zaterdag met een uitwedstrijd tegen Hekelingen O14-1.

Na een zwakke start van RVVH scoorde Hekelingen al na twee minuten de 1-0. RVVH stelde er weinig tegenover en kwam een kwartier later zelfs op een 2-0 achterstand.  Vanaf dat moment kwam RVVH beter in het spel. Twee minuten later kreeg RVVH de aansluitingstreffer, Jael Hanenberg maakte er 2-1 van. Er kwamen nog wat kansen over en weer, maar de 2-1 bleef op het scorebord staan.

Na de pauze werd het zwak begin van RVVH meteen weer afgestrafd door Hekelingen. Hekelingen won de wedstrijd met 3-1. Aanstaande zaterdag 20 mei speelt RVVH om half 11 de laatste wedstrijd thuis tegen Fc Binnenmaas O14-1.

Op eigen terrein moest RVVH het opnemen tegen GOZ O13-1.

RVVH miste enkele spelers maar speelde toch goed voetbal. Halverwege de 1e helft kon RVVH de leiding nemen, een mooie steekpass van Quinn Keur kwam bij Amin Msseyh terecht die daarna de 1-0 binnen werkte. Deze stand bleef ook staan tot aan de rust.

In de 2e helft bleef RVVH vooruit voetballen en kon het de marge vergroten. Ali Wali zette RVVH op een 2-0 voorsprong. De boys wilden de overwinning binnen slepen, maar er kwam een moment van verslapping. Dit resulteerde helaas in twee tegentreffers. In de allerlaatste seconde werd het nog spannend toen GOZ nog een strafschop mocht nemen. Gelukkig werd deze naast geschoten. Het bleef dan ook 2-2.

Komende zaterdag rest nog een uitwedstrijd om half negen tegen Smitshoek O13-2.

RVVH O12-1:

Zaterdag speelde RVVH op eigen terrein tegen de kampioen Spirit.

In het eerste kwartier was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Spirit. RVVH was sterker en kon dan ook na 8 minuten de leiding nemen door een doelpunt van topscoorder Kayra Verstraten. Daarna werd Spirit wat sterker maar RVVH wist toch extra energie te vinden. Er werden kansen gemist en ook de paal stond een treffer in de weg. Met een 1-0 voorsprong ging RVVH de rust in.

Na rust kwam Spirit beter in het spel maar keeper Stef van Hooft wist het doel toch schoon te houden. In de laatste tien minuten probeerden de bezoekers de gelijkmaker te maken maar het lukte niet. Jehad Abd besliste de wedstrijd, hij maakte er 2-0 van . Een verdiende overwinning voor de boys! RVVH speelt nog twee toernooien en dan daarna op naar het nieuwe seizoen.

RVVH O11:

RVVH speelde op eigen terrein tegen Spartaan’20 O11-4.

In een gelijkopgaande 1e helft kwan RVVH op een 2-3 achterstand. Roel v/d Greijn wist 2x te scoren voor RVVH.

Na de pauze verliep de wedstrijd hetzelfde, toch won Spartaan de wedstrijd met 3-5. Ivano dos Santos scoorde namens RVVH. RVVH staat met 6 punten uit 5 wedstrijden op een 4e plaats.