Dagverslag zaterdag 15 april

Door: Arie Verveer

Met nog zo’n 6 wedstrijden voor de boeg belanden de diverse teams van RVVH zo langzamerhand al weer in de alles beslissende fase. De hoofdmacht van RVVH bevindt zich in het kielzog van koploper Heerjansdam. Met slechts vier punten minder zitten de boys goed op de hielen van de nummer 1. Heerjansdam moest zaterdag op de Molenwei zijn koppositie verdedigen tegen Spartaan’20. RVVH heeft daarentegen ook een pittige tegenstander. Op eigen terrein moesten de boys het opnemen tegen de nummer 4 Brielle.

RVVH zonder de geblesseerde aanvoerder Papito Merencia begon sterk aan de wedstrijd. Na 6 minuten kregen de boys al een 1e mogelijkheid bij een strakke voorzet van Philip Dragon. Gino Boers kreeg de bal goed op z,n hoofd, maar kopte net over het doel. Even later kwam Gino Boers net tekort om een bal voorlangs van Gino Stolk het laatste zetje te geven het doel in. Brielle  kon in het begin nog weinig grip op de tegenstander krijgen. Het leverde dan ook nog geen gevaar op voor RVVH.

In de 25e minuut bereikte Jessie Proost met een voorzet Gino Stolk, die haalde meteen uit maar schoot recht in de handen van keeper Nigel Keehnen van Brielle. Tien minuten later was Gino Stolk wel trefzeker. Everton Pires Tavares lag de bal terug en Stolk kon daarna direct de 1-0 binnen schieten. Vlak voor rust kon keeper Tim Elkhuizen met een fraaie redding de gelijkmaker van Brielle voorkomen. RVVH nam de voorsprong mee de rust in.

Na de pauze werd  invaller Shamir de Jesus al vroeg van waarde voor zijn team. Met een snelle rush bereikte hij de achterlijn en trok daarna strak voor op Gino Stolk die in 1e instantie miste, maar in de rebound schoot hij wel de 2-0 binnen. De boys leken goed op weg om de drie punten binnen te halen, maar er was nog een lange tijd te gaan. Laurens de Witte had in de 53e minuut de wedstrijd kunnen beslissen, maar hij schoot recht op de keeper.

Na ruim een uur viel er wel de beslissing. Shamir de Jesus ging 1 op 1 door op de keeper en maakte het daarna goed af.3-0. Trainer Kevin Vink had ook Remco Buist nu binnen de lijnen gebracht om  misschien ook nog een goaltje mee te pikken. Zover kwam het uiteindelijk niet. Vlak voor tijd zorgde Wouter de Ronde nog wel voor een aansluitingstreffer van Brielle, maar verder kon Brielle niets meer uitrichten. Ruim in blessuretijd vergrootte RVVH nog de marge, Guytano dos Santos zette de eindstand op 4-1. Een mooie en verdiende overwinning voor de boys! Na afloop was iedereen natuurlijk benieuwd wat de koploper Heerjansdam gedaan had tegen Spartaan’20? In de 1e helft kwamen de beide teams nog niet tot scoren, maar na de pauze was het Heerjansdam die in het laatste kwartier van de wedstrijd afstand nam. Na de opening van Lucas Valster liepen de Dammers uit naar 3-0 winst door doelpunten van Mathijn Valster en Justin van den Berg.

Het verschil blijft dus vier punten. Komende zaterdag word het aan de Sportlaan dan ook een kraker als Heerjansdam op bezoek kom. Overige uitslagen zijn: De Zwerver – SVOD’22 2-1, Xerxes DZB – Rijsoord 7-0, SHO – BVCB 2-1, Cvv Zwervers – Nieuw Lekkerland 2-2, Terneuzense Boys – DCV 1-1.

Opstelling RVVH 1:Elkhuizen, Eggers, Steketee, Dragon, Proost(75 Buist), Niamut(46 El Koubai), de Witte, dos Santos, Stolk(76 Lopes da Veiga Martins), Boers(75 Ajarai), Pires Tavares(46 de Jesus).

RVVH 2:

Koploper RVVH is nog altijd op kampioenskoers. De boys hebben een gat van 8 punten geslagen op de nummer twee Nieuwenhoorn 2. Maar er is nog een lange weg te gaan voor de vlag in top kan. Zaterdag begonnen de boys op eigen terrein tegen de nummer laatst Neptunus/Schiebroek 2. RVVH kreeg van meet af aan wel wat mogelijkheden, maar ze konden dit nog niet in doelpunten uitdrukken. Sven Kloppenburg kopte de bal net over na een afdwalend schot van Maurice Lopes. Ray Kroon mikte de bal ook over het doel en een poging van Levi Hoogendoorn ging ook naast het doel verloren.

Diverse pogingen werden gedaan, maar in een niet hoogstaande 1e helft  kwamen de beide teams niet tot scoren.

In de 2e helft kabbelde de wedstrijd voort zonder nog echte uitgespeelde kansen. RVVH kwam nog even goed weg, maar gelukkig werkte Youri Volkman op tijd de bal voor de doellijn weg. Trainer van Harselaar bracht nog enkele wissels toe om nog iets te forceren, maar toch leek de wedstrijd zonder treffers te verlopen. In het slot van de wedstrijd Michiel de Boon nog een opgelegde kans om de wedstrijd winnend af te sluiten, maar helaas miste hij de goal. Na de reguliere speeltijd liet de scheidsrechter nog geruime tijd doorspelen, dit in het voordeel van RVVH. Want na drie minuten blessuretijd besloot Maurice Lopes alleen op avontuur te gaan, hij trok de zestien binnen en schoot de bal in de verre hoek binnen.1-0. Even later kon Youri Volkman de marge nog vergroten, maar hij verzuimde na een eentwee zelf de trekker over te halen.

Een luid applaus volgde en ook de opluchting was groot dat de drie punten toch nog binnen gehaald werden. Het was niet groots vandaag, maar het resultaat dat telt! Kijkend naar de uitslagen na afloop bleek dat Spirit twee punten verspeeld had tegen Nieuwerkerk 2(2-2), de voorsprong op Spirit is nu 10 punten geworden. De andere concurrent Nieuwenhoorn morste geen punten, ze wonnen met 7-1 van Fc Binnenmaas 2. Nieuwenhoorn volgt RVVH dus op acht punten. Maar als de boys zelf blijven winnen, dan kan over enkele weken de vlag gehesen worden. Aanstaande zaterdag speelt RVVH opnieuw thuis, om 11 uur komt Smitshoek 2 op bezoek. Daarna volgen nog vier wedstrijden tegen MVV’27(uit), Zwaluwen(thuis), Nieuwenhoorn(uit) en Spirit(thuis).

Opstelling RVVH 2: Blaak, Swarttouw, v/d Weele, Louter, Daviraz, Volkman, Lopes, Kroon(77 de Boon), Kloppenburg(82 van Halem), v/d Male(67 Boogert), Hoogendoorn(46 van Leenen).

RVVH 3:

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein tegen de nummer vijf Zwervers IJvv 2.

Na tien minuten was het de Zwervers die de trekker overhaalden maar zonder succes. Na een actie van de linksbuiten schoot de tegenstander op de paal. Enkele minuten later namen de gasten wel de leiding. Na een cornerbal stond een speler van Zwervers vrij om de 0-1 binnen te schieten. Twee minuten later kwam het slordig inspelen bij RVVH bedrogen uit en met twee man ging Zwervers op weg naar keeper Joris Vugt om de 0-2 binnen te werken.

RVVH knokte zich hierna weer terug in de wedstrijd. Na een misser van Jardy Terwisscha en een geschampte bal van Kevin van Heek kwam er in de 38e minuut de aansluitingstreffer. Kevin van Heek werd op pad gestuurd door Bart de Vries die schuift de bal daarna in de lange hoek langs de keeper.1-2. Twee minuten later haalde Yassin Msseyh hard uit, maar de keeper redde goed. Daarna tekende Jordi Mosmans voor de  gelijkmaker. Bob Krens bereidde goed voor en Jordi maakte het af.2-2.

In de 2e helft merkte RVVH dat er meer te halen viel. De boys gingen dan ook voor de winst. Bart de Vries haalde binnen de zestien de trekker over, maar zijn schot miste de scherpte. Enkele minuten later werd Melvin Monteiro 1 op 1 met de keeper gezet door Karnik Nazaryan, Melvin schuift de bal koel binnen.3-2.  RVVH kreeg nog kansen om de marge te vergroten, maar Kevin van Heek raakte de lat en Jordi Mosmans schoot in de rebound de bal naast het doel. Gelukkig bleven de punten weer eens aan de Sportlaan.

RVVH staat nog op een 7e plaats maar lijkt wel weer aansluiting te hebben gekregen bij de middenmoot. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 12 uur een uitwedstrijd tegen CKC 2.

Opstelling RVVH 3: Vugt, Msseyh, v/d Graaff, Monteiro, Malipaard, Mosmans, Krens(70 Delgado), de Vries, Nazaryan, van Heek, Terwisscha(66 Gravenbeek).

RVVH 4:

Zaterdag was er een duel tussen de nummer 9 RVVH 4 en de nummer 10 Blijdorp 6. Het onderlinge verschil was slechts twee punten. In de 1e helft liepen de boys al een 0-1 achterstand op. Na de pauze trachtte RVVH dit weer recht te trekken, maar de wedstrijd ging met 2-6 verloren. Doelpunten van RVVH kwamen van Tim van Dommelen en Jessie Verheij.

Aanstaande zaterdag staat er voor RVVH om half drie een thuiswedstrijd gepland tegen Cvv Zwervers 3.

RVVH 5:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Cvv Zwervers 4.

De boys kwamen in de 1e helft op een ruime 2-0 voorsprong door twee doelpunten van Sem Komduur. Na de pauze werd de winst weer weggeven. Met 5-2 ging de wedstrijd verloren.

In een wat vertekende stand nemen de boys nog de laatste plaats in, alleen heeft RVVH nog wat in te halen. Aanstaande zaterdag staat er om half drie een thuiwedstrijd gepland tegen Barendrecht 14.

RVVH 6:

Op eigen terrein speelde RVVH zaterdag tegen de nummer 5 NSVV 5.

De boys gingen met ruime cijfers onderuit. Met 1-7 ging de wedstrijd verloren. Tom Degens scoorde de enigste goal namens RVVH. RVVH staat met 20 punten uit 17 wedstrijden op een mooie 7e plaats. Komende zaterdag speelt RVVH om 1 uur thuis tegen Fc Binnenmaas 5.

RVVH O23-1:

RVVH ging op 1 april nog onfortuinlijk met 1-2 onderuit tegen Roosendaal O23. Nu moesten de boys het op eigen terrein opnemen tegen Poortugaal O23. De 1e wedstrijd in Poortugaal werd daar met 5-2 door de thuisploeg gewonnen. De boys waren nu gebrand op een goed resultaat.

RVVH kampte met wat personele problemen voorafgaand aan de wedstrijd, maar dit werd goed opgelost. De boys gingen matig van start en de 0-1 achterstand kwam dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen.

In de 2e helft duurde het lang voor RVVH weer langszij kon komen, toch was er Bryan de Graaf die RVVH op gelijke hoogte bracht. Op het laatst kon RVVH nog de wedstrijd kantelen en omzetten in een 3-1 winst. Kamal el Ouardi was met twee goals de matchwinner. Door de winst staat RVVH op een mooie 2e plaats met 6 punten achterstand op de onbetwiste koploper Kloetinge O23. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 12 uur een uitwedstrijd tegen SHO O23.

RVVH Vr1:

De RVVH vrouwen zitten nog altijd in de hoek waar de klappen vallen en kunnen het tij nog steeds niet keren. Zaterdag ging RVVH op bezoek bij koploper Berkel Vr1. In de 1e helft keken de vrouwen al tegen een 1-0 achterstand aan. Tot overmaat van ramp moesten de vrouwen ook nog eens na 40 minuten met 10 vrouwen verder door 2x een gele kaart van Ruby van Velzen.

Na de pauze wered het een stuk lastiger en ging de wedstrijd met 4-0 verloren. Aanstaande zaterdag reizen de vrouwen af naar Utrecht voor de wedstrijd tegen Sporting’70 Vr1. Komende dinsdagavond spelen de vrouwen in de kwartfinale van de Fiduscup thuis tegen de Jonge Spartaan Vr1, aanvang 8 uur. De winnaar speelt in de halve finale de andere week dinsdagavond een uitwedstrijd tegen Antibarbari Vr1 of Hillegersberg vr1.

RVVH O19-1:

RVVH momenteel op een 9e plaats ging zaterdag de strijd in Numansdorp aan tegen NSVV O19-1.

De start was slecht voor de boys, ze werden compleet overlopen door de thuisploeg. Het gevolg was dan ook een snelle 2-0 achterstand. Gelukkig kon Yovanni Dias snel zorgen voor de aansluitingstreffer.2-1. NSVV liet het hier niet bij zitten en bracht de marge weer terug naar twee doelpunten. Yovanni Dias bracht wederom de spanning weer terug in de wedstrijd na de 3-2.

RVVH kantelde de wedstrijd van een 3-2 achterstand naar een 3-4 voorsprong. Door slordig voetbal gaven de boys de voorsprong voor rust weer uithanden. Met een 5-4 achterstand gingen de boys de kleedkamer in voor de rust.

n de 2e helft werd snel de gelijkmaker gemaakt door Haroon Latakwal waardoor het leek of RVVH de winst zou gaan pakken, maar het was helaas toch NSVV dat door een prachtig afstandsschot doch de wedstrijd nog met 6-5 wist te winnen. Aanstaande zaterdag spelen de boys om 3 uur in Vlaardingen tegen Victoria’04 O19-1.

RVVH O17-1:

Zaterdag werd er een duel gespeeld tussen de onderste twee ploegen. RVVH stond thuis tegenover Poortugaal O17-1.

In de 1e helft kwamen de boys op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Bradley Hoogendoorn. Na de rust werd de winst uit handen gegeven en ging de wedstrijd met 1-4 verloren. Komende zaterdag spelen de boys om half drie een uitwedstrijd tegen SHO O17-2.

RVVH O15-1:

RVVH bivakeert momenteel op een mooie 2e plaats. De boys speelden zaterdag een uitwedstrijd tegen Hekelingen O15-1.

Een snelle voorsprong na een minuut ging niet door wegens buitenspel, helaas. RVVH ging goed door en was scherp en ook hadden ze de overhand. Kansen die er kwamen werden helaas niet afgemaakt, en ook vezuimde de scheidsrechter de bal tot 2x toe op de stip te leggen na een handsbal. De frustratie liep daarna wel iets op. Met een 0-0 tussenstand gingen de teams naar de kleedkamer voor de rust

In de 2e helft zorgde een bekeken schot van Victory Oboh(Brobbey) toch voor de 0-1 voorsprong. Hierdoor kreeg RVVH wat meer ruimte. Vlak voor tijd werd de overwinning veilig gesteld door Shuve Bartholomeus, na een steekpass van Djenoah Duarte tekende Shuve voor de 0-2. Een terechte overwinning en daarom dan ook de complimenten aan het hele team. Door de winst staan de boys op een gedeelde 1e plaats samen met de Jonge Spartaan O15-1. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half 1 een thuiswedstrijd tegen LMO O15-1.

RVVH O14-1:

Op een zonnig hoofdveld speelde RVVH zaterdag de uitwedstrijd tegen Poortugaal O14-1.

RVVH kwam goed uit de startblokken met een 1e grote kans voor Jayce Bijvoets, maar helaas werd deze over geschoten. Poortugaal haalde ook enkele malen de trekker over, maar keeper Hewad Latakwal stond zijn mannetje. Halverwege de 1e helft tekende Jayce Bijvoets toch voor de 0-1 voorsprong. Hierna golfde het spel wat op en neer. Met een 0-1 voorsprong gingen de boys de rust in.

Na de rust werd de winst veilig gesteld. Myka Laan zette RVVH na een mooie pass van Jordy Troost  de 0-2 op het scorebord. Het slotakkoord kwam van Jordy Troost, van afstand werd de 0-3 binnen geschoten. Een degelijke overwinning voor het team! RVVH staat op een mooie 2e plaats. Aanstaande zaterdag gaan de boys om 10 uur op bezoek bij de ongeslagen koploper Gravendeel O14-1.

RVVH O13-1:

Op eigen terrein speelde RVVH tegen de nummer 6 van de ranglijst Brielle O13-1.

In de 1e helft hield RVVH zich aardig staande, met een 0-1 achterstand gingen de boys de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft werden weinig duels gewonnen en ook had RVVH veel balverlies. Brielle kon uitlopen naar een 0-4 voorsprong. Amin Msseyh scoorde nog wel de 1-4, maar hier bleef het ook wel bij. Aanstaande zaterdag gaat RVVH om 9 uur op bezoek bij Spartaan’20 O13-6.

RVVH O12-1:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij het altijd lastige Capelle O12-3.

Met veel druk begon RVVH sterk aan de 1e helft en al vroeg namen de boys dan ook de leiding. Jehad Abd tekende voor de 0-1 voorsprong. Een minuut of tien later kwam Capelle uit de counter weer langszij.1-1.

In de 2e helft ging RVVH verder met waar het gebleven was. RVVH kreeg goede kansen, maar paal en lat zaten een treffer in de weg. De tegenstander kwam onterecht op een 2-1 voorsprong. Daarna werd de druk wat opgevoerd door de boys. Na een mooie voorzet vanaf de rechterkant door Kayra Verstraten kon Jehad Abd uiteindelijk de gelijkmaker binnen de touwen werken.2-2.

RVVH rook de winst en ging ervoor! Spits Kayra Verstraten bezorgde dan okk RVVH de dikverdiende 2-3 winst. Door de winst is RVVH van een 7e plek gestegen naar een mooie 3e plaats. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 12 uur op eigen terrein tegenb Excelsior R MO12-1.

RVVH O11-1:

Afgelopen woensdagavond speelde RVVH in het kader van het Ridderkerk Toernooi tegen Bolnes O11-1.

In de 1e helft waren de boys al uitgelopen naar een 9-1 voorsprong. Roel v/d Greijn opende de score, daarna zorgden Amin Massaoudi en Gillion Pietersz voor de 2 en 3-0. De overige goals kwamen van Roel v/d Greijn3x), Halit Kalayci(2x) en Ryan Gomes Rodriques(2x).

In de 2e helft wisten de boys niet van ophouden! Er werd met 17-1 gewonnen. Halit Kalayci scoorde een glaszuivere hattrick, daarna kwamen er nog goals van Amin Massaoudi(2x), Gillion Pietersz, Roel v/d Greijn en Rayan Mellah.

Zaterdag verliep het wat minder voor de boys. In competitieverband speelde RVVH thuis tegen koploper NSVV O11-1. Bij rust keken de boys al tegen een 1-4 achterstand aan. Na de pauze ging de wedstrijd met 3-9 verloren.Amin Massaoudi scoorde in de 1e helft de 1-3. In de 2e helft zorgde Gillion Pietersz en wederom Amin Massaoudi voor de 2-5 en de 3-5. RVVH staat op een 2e plaats met 4 punten achterstand op koploper NSVV en nog een wedstrijd minder. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half 9 thuis tegen Smitshoek O11-3.