Dagverslag zaterdag 29 april

Zaterdag bestond het programma alleen uit seniorenwedstrijden. RVVH 1, 2, 3, 4, 5 en 6 kwamen allen in actie. De jeugd speelde niet in competitieverband.

RVVH 1:

De mannenhoofdmacht speelde net als afgelopen zaterdag weer een finalewedstrijd. De boys hebben koploper Heerjansdam in het vizier en ze zijn tot op 1 punt genaderd. Toch om in de titelrace te blijven zal er nu elke wedstrijd gewonnen moeten worden en dan maar hopen op een misstap van Heerjansdam die zich al helemaal geen puntverlies kan permitteren. Er zijn voor RVVH nog vier hordes te gaan, SHO uit, De Zwerver thuis, Cvv Zwervers uit en Terneuzense Boys thuis.

Zaterdag gingen de boys op bezoek bij (S)teeds (H)oger (O)ud-Beijerland. SHO bevindt zich momenteel met 35 punten uit 22 wedstrijden op een mooie 6e plaats. RVVH begon net als vorige week in dezelfde opstelling. De 1e helft kwam van beide kanten moeizaam op gang. Binnen twee minuten was het nog wel Everton Pires Tavares die gevaarlijk de zestien in kwam, maar zijn poging leverde niets op. Enkele minuten later haalde Jessie Proost ook de trekker over van afstand en zijn schot ging net over. SHO stelde daar weinig tegenover. Met een ongewijzigde tussenstand ging men de rust in.

In de 2e helft moest het dan wel gaan gebeuren voor RVVH. Trainer Kevin Vink bracht onder andere Shamir de Jesus, Mo Ajarai en Remco Buist in om de wedstrijd een andere wending te geven. Dit leverde na een uur bijna resultaat op. Shamir de Jesus schoot op het doel, maar keeper Niels Steehouwer liet los. Niemand bij RVVH kon hierna attent reageren om de bal alsnog tussen de palen te werken. Even later kon Tim Elkhuizen bij een vrije trap van SHO de bal keurig naast het doel werken.

De tijd begon te dringen en de wedstrijd leek ook af te lopen met een puntendeling, maar toch wist RVVH in het slot van de wedstrijd nog toe te slaan. Na een cornerbal van Guytano dos Santos kon SHO de bal maar moeizaam wegwerken en gelukkig was daar dan toch Jesse Eggers die in de rebound de bal binnen kon koppen. SHO zette alles op alles, maar kon niet meer langszij komen. RVVH won op het nippertje maar blijft wel aansluiting houden met de koploper. Koploper Heerjansdam verspeelde geen punten. De Dammers hadden na zo,n klein 18 minuten spelen al een ruime 2-0 voorsprong bereikt tegen Brielle. In het slot van de wedstrijd kwam Brielle met een aansluitingstreffer, daarna ontsnapte Heerjansdam nog net aan een gelijkmaker van Brielle. De paal bracht de redding. Overige uitslagen zijn: Xerxes DZB – Nieuw Lekkerland 4-1, De Zwerver – Spartaan’20 0-2, Rijsoord – DCV 0-2, Heerjansdam – Brielle 2-1, CvvZwervers – BVCB 1-2, Terneuzense Boys – SVOD’22 2-1. Aanstaande zaterdag komt RVVH vooralsnog niet in actie.

Opstelling RVVH 1: Elkhuizen, Steketee, Eggers, Dragon, Niamut(75 El Koubai), Proost, de Witte(65 Ajarai), Stolk(70 Buist), dos Santos, Boers(46 de Jesus), Pires Tavares(75 Lopes da Veiga Martins).

RVVH is op titelkoers, maar om de vlag te hijsen moeten er nog vier wedstrijden gespeeld worden. De boys staan 6 punten voor op Nieuwenhoorn 2. Zaterdag gingen de boys op bezoek bij MVV’27 2, daarna volgen nog Zwaluwen thuis, Nieuwenhoorn 2 uit en Spirit thuis.

RVVH begon slordig aan de wedstrijd met veel balverlies. Er konden maar weinig kansen genoteerd worden. MVV kreeg wel enkele mogelijkheden. Na een ruim half uur kwam RVVH op gang, Sven Bout opende de score. Van afstand schoot hij RVVH naar een 0-1 voorsprong. Drie minuten later werd de marge vergroot door RVVH. Mauro Daviraz kwam goed door over de linkerkant, hij bediende Levi Hoogendoorn op maat die daarna de 0-2 binnen kon werken.

Vlak voor rust zette Sven Bout nog eens druk op de keeper, de keeper schoot vervolgens tegen Sven Bout op en zo viel de 0-3 dan ook nog. Met een riante voorsprong gingen de boys de kleedkamer in voor rust.

Na de pauze wilde RVVH de marge snel vergroten. Met veel balbezit en vele aanvallen waren de boys regelmatig te vinden op de helft van MVV’27. MVV kwam na een uur toch nog met de aansluitingstreffer, balverlies van RVVH daar werd meteen van geprofiteerd door de thuisploeg. RVVH kwam de schrik snel te boven en bleef naar een opening zoeken om te scoren. Het slotakkoord kwam van Sven Bout. Met een lange rush langs de linkerkant schoot hij de bal in de korte hoek hard binnen.1-4. Enkele minuten later blies scheidsrechter Groeneweg voor het einde van de wedstrijd.

De winst heeft RVVH weer dichter naar de titel gebracht. Toch moeten de boys nog even wachten voor er echt gefeest kan worden, want Nieuwenhoorn volgt nog altijd op 6 punten achterstand. Nieuwenhoorn 2 won zaterdag op eigen terrein met 6-0 van Ariston’80 2. De andere achtervolger Spirit 2 lijkt afgehaakt te zijn, op eigen terrein ging Spirit met 1-2 onderuit tegen Barendrecht 2. De eerstvolgende wedstrijd voor RVVH is op zaterdag 13 mei. De boys spelen om 11 uur op eigen terrein tegen Zwaluwen 2. Nieuwenhoorn gaat om half 1 op bezoek bij Hellevoetsluis 2.

Opstelling RVVH 2: Blaak, v/d Weele, Louter, Swarttouw(80 de Boon), Boogert(61 Zoutewelle), Lopes, Volkman(61 van Leenen), Daviraz, Karaca(46 Mpongo), Hoogendoorn, Bout.

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein tegen de nummer 6 Berkel 2.

De boys hadden al vroeg afstand kunnen nemen van hun tegenstander toen Jaden Gravenbeek werd aangespeeld door Jardy Terwisscha. Jaden Gravenbeek schoot na een minuut al op de keeper. Een grote kans voor RVVH. In de 35e minuut verzilverde Berkel wel de kans, RVVH moest nu snel de jacht op de gelijkmaker maken. Vlak voor rust was het bijna raak. Bob Krens haalde buiten de zestien de trekker over, maar de bal gaat via de keeper tegen de lat. Zo bleef de achterstand beperkt tot 0-1.

In de 2e helft kwam RVVH al vlot op gelijke hoogte. Kevin van Heek gebruikte goed zijn lichaam, hij kijkt en legt de bal af op Yassin Msseyh die de gelijkmaker in de touwen schiet. Even later kon Bart de Vries uithalen na een afgelegde bal van Joshua Capelle. Helaas raakte Bart de bal niet goed waardoor de keeper weg kon werken.

Twee minuten later waren de rollen omgedraaid en stuurde Bart de Vries Joshua Capelle weg, maar die loopt zich vast op de keeper. Het zat de boys niet mee, want ook Melvin Monteiro zag zijn poging in het zijnet verloren gaan. Berkel ging wel wat zorgvuldiger met de kansen om. In de 77e minuut was er de omschakeling en werd de bal tussendoor gespeeld, daarna werd de bal langs de uitkomende keeper Joris Vugt het doel in gewerkt.1-2.

Pas in de slotminuten kon RVVH nog langszij komen. Oussama Amaarouk draaide goed weg en stuurde Jarmo de Bode weg om de 2-2 binnen te schieten. Een minuut later velde Berkel toch nog het vonnis over RVVH. De spits van Berkel had alle ruimte om Berkel de 2-3 winst te bezorgen. RVVH staat na 12 wedstrijden met 13 punten op een 7e plek.  Zaterdag 13 mei spelen de boys wederom thuis, om 12 uur komt Hillegersberg 2 naar de Sportlaan.

Opstelling RVVH 3: Vugt, v/d Graaff, Monteiro, B. de Graaf(81 Amaarouk), van Heek, Krens, Msseyh(62 Arnold), Malipaard(62 Capelle), de Vries, Gravenbeek(46 Darson), Terwisscha(72 de Bode).

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein tegen de nummer 4 op de ranglijst Swiftboys 3.

In de 1e helft liepen de boys een 0-1 achterstand op. Na de pauze ging de wedstrijd met 0-2 verloren. RVVH staat na 17 wedstrijden met 14 punten op een 10e plek. Aanstaande zaterdag volgt er wederom een thuiswedstrijd om half drie tegen DCV 3. Daarna volgt nog een thuiswedstrijd tegen NOC Kralingen 3 en een uitwedstrijd tegen Spirit 7.

RVVH speelde zaterdag thuis tegen de nummer 3 CKC 4.

De boys kwamen goed uit de startblokken. Goed doorjagen van Tom Baan leverde uiteindelijk na 5 minuten al de 1-0 voorsprong op. Lang bleef de 1-0 niet op het scorebord staan, want drie minuten later ging de RVVH keeper in de fout en werkte CKC de gelijkmaker binnen.

Na zo,n 24minuten nam RVVH het volledig over en werd het binnen vijf minuten tijd 4-1 voor RVVH door doelpunten van Thom van Muyen en Lars Achterberg(2x).

In de 2e helft begonnen de boys weer fel, dit leidde al snel naar een goal. Na een dieptepass kon Tom Baan de 5-1 binnen schieten. Een ongelukkige handsbal zorgde er nog wel voor dat CKC wat dichterbij kon komen uit een strafschop. Maar gelukkig kon RVVH de klus hierna afmaken. Er werd 7-2 gewonnen. Doelpunten kwamen van Thom van Muyen en Peer Willighagen. RVVH staat nu met 20 punten uit 18 wedstrijden op een 9e plaats. Aanstaande zaterdag spelen de boys om half drie thuis tegen Nieuwerkerk 4. Daarna volgt nog een uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk 4, een thuiswedstrijd tegen Dilettant 5 en een thuiswedstrijd tegen Swiftboys 4.

RVVH moest het zaterdag op eigen terrein opnemen tegen de nummer 9 Barendrecht 12.

Een echte streekderby dus. De boys speelden met enkele gastspelers een prima wedstrijd. Toch was het Barendrecht die een 1e grote kans kreeg, gelukkig kon keeper Max Anemaat goed redding brengen. De 1e en de beste kans werd door RVVH meteen verzilverd, Quensley Blansjaar werkte de bal langs de keeper het doel in. Enkele minuten later was het Sam Vaessen die de keeper compleet verraste met een inviduele actie.2-0.

De wedstrijd ging daarna lange tijd gelijk op. Een aantal kansen van Barendrecht werden kordaat gered door de keeper. Ook RVVH miste een aantal kansen totdat de doelman van Barendrecht in de fout ging en Patrick van Es daar gebruik van maakte. Hij maakte er 3-0 van. Roy de Lepper zorgde met twee goals voor de 5-0 voorsprong bij rust.

In de 2e helft was de scoringsdrift nog steeds hoog bij RVVH. Binnen twee minuten schoot Djavann Munro vanuit een moeilijke hoek de 6-0 binnen. Barendrecht deed nog wel iets terug, maar RVVH liet zich hier niet door van de wijs brengen. Door doelpunten van Sam Vaessen en Maarten Westerveld liepen de boys uit naar 8-1. Daarna viel de mooiste goal van de middag, vanaf 25 meter schoot Aderito Duarte te bal schiiterend in de kruising.9-1.

De score van RVVH kwam toch in de dubbele cijfers terecht, want Patrick van Es scoorde de 10-1. Door een eigen doelpunt van Barendrecht en nog een eretreffer werd het 11-2. Daarna kwam het slotakkoord van Pascoal Duarte die de doelman wat ver voor zijn doel zag staan en met een bekeken boogbal verschalkte hij de keeper. Eindstand 12-2. Door de winst is RVVH twee plaatsen gestegen op de ranglijst. De boys staan nu met 26 punten uit 19 wedstrijden op een mooie 5e plaats. Zaterdag 1 mei volgt een thuiswedstrijd tegen Smitshoek 9, daarna een uitwedstrijd tegen GOZ 4 en een uitwedstrijd tegen Zwervers IJvv 3.