Door: Nico Los

RIDDERKERK – RVVH heeft zaterdag in zijn thuiswedstrijd tegen Sliedrecht zich op eigen kracht definitief veilig gespeeld voor een eventuele nacompetitie. Na een wat moeizame eerste helft werden de weinige kansen in de tweede helft uiterst efficiënt benut en werd Sliedrecht met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd.

De eerste helft begon met een “klutsbal” voor Sliedrecht die maar net naast het doel van Danny Spelde caramboleerde. Een minuut later zette RVVH via Bonevacia een goede aanval over links op waarna hij zijn voorzet door Martha gemist zag worden. Martha had in feite de bal alleen maar in het doel hoeven te schuiven maar blijkbaar schrok hij zo van deze kans dat hij de bal maar half raakte waardoor deze net naast het doel van Sliedrecht glipte. Dat had dus zomaar na vijf minuten spelen 1-1 kunnen zijn. Na een kwartier spelen probeerde Agatowski het van grote afstand een keer maar zijn mooie boogbal ging net naast het doel van doelman Munten. Vijf minuten later counterde Sliedrecht goed via Nizar Mekkaoui maar hij schoot vanaf links net naast en over het doel van RVVH. Halverwege de eerste helft was er een vrije trap van Agatowski te zien na een overtreding op Wilco Oudenaarden, maar de verdediging van Sliedrecht kon de voorzet goed pareren. Enkele minuten later mocht Sliedrecht zijn eerste corner van de wedstrijd nemen, maar deze leverde niet het voor hen gewenste resultaat op. Vijf minuten later zette RVVH een goede aanval over links op maar Agatowski zag zijn verre schot opnieuw naast gaan. Een solo van Oudenaarden werd gestuit door de keeper van Sliedrecht en een goede voorzet van hem enkele minuten later werd door alles en iedereen gemist. In de slotfase van de eerste helft werd een goede counter van Sliedrecht door iedereen gemist wat een minuut later ook Benjamin Martha overkwam zodat de rust aanbrak met de bekende brilstand van 0-0.

De tweede helft bracht de zo benodigde efficiency wat het scoren betreft. Na ruim 5 minuten zette RVVH via Lopes Cabral en Oudenaarden een mooie aanval over rechts op waarna laatst genoemde de bal uitstekend voorzette op de mee naar voren gekomen Nagier Bonevacia die de bal simpel in de hoek kon schuiven en dat betekende 1-0. Enkele minuten later probeerde Sliedrecht het via een corner, maar de bal werd door Spelde weg gestompt en zo kon RVVH opruimen. Na ruim 20 minuten spelen werd de ingevallen Stevie Soares de diepte ingestuurd waarna hij binnen het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Scheidsrechter Van de Ketterij kende geen enkele twijfel en legde de bal op de stip. De aanvoerder van RVVH Robert Kooiman nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal resoluut en hard in en dit betekende 2-0. Enkele minuten later mocht Jesse Eggers een vrije trap nemen maar hij zag zijn schot hoog over gaan. Twee minuten later mocht Sjoerd van der Waal namens Sliedrecht een vrije trap nemen na een overtreding van Soares maar ook dit leverde niets op. Een minuut later counterde RVVH goed via invaller Rietveld maar zijn voorzet was net niet goed genoeg om af te kunnen drukken. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd volgde het mooiste moment van deze game. Na een counter van RVVH kreeg Robert Kooiman, mister RVVH, de bal in de as van het veld aangespeeld waarna hij met zijn “verkeerde” linkervoet een prachtige boogbal losliet die onhoudbaar in de kruising belandde: 3-0. De wedstrijd was nu uiteraard gespeeld en de koppies bij Sliedrecht gingen nu echt hangen. Ze probeerden nog wel wat druk te zetten maar gaven zo RVVH wel meer ruimte in de counter. Zo was er nog een pegel van Oudenaarden te zien, die net naast ging en ook een solo van hem met een schot dat net naast ging. Merencia soleerde in de zestien ook nog bijna naar een goal, maar Sliedrecht kon nog net dit gevaar pareren. Tussendoor was er nog een hard schot te zien van Luciano van Harlingen dat maar net naast de goal van Spelde ging. In de laatste minuut van de wedstrijd redde de ijverige Dennis Verhoef de eer voor Sliedrecht door met een kopbal 3-1 te scoren. In de blessuretijd kon RVVH nog prima counteren en kon Papito Merencia na een uitstekende pass van Diego Rietveld de 4-1 aantekenen. RVVH kon zo het verblijf in de Hoofdklasse ook voor volgend seizoen op eigen kracht veilig stellen.

RVVH – Sliedrecht 4-1 (0-0)
51. Bonevacia 1-0
66. Kooiman 2-0 (strafschop)
81. Kooiman 3-0
90. Verhoef 3-1
92. Merencia 4-1

Scheidsrechter A.L. van de Ketterij

Gele kaarten: geen

RVVH: Spelde, Bonevacia, Eggers, Van Leenen, Lopes Cabral, Merencia, Proost (75. Yekhlef), Kooiman, Agatowski (63. Soares), Oudenaarden en Martha (54. Rietveld).

Sliedrecht: Munten, de Jong, Breidel, S. van der Waal, C. van der Waal, Verhoef, Van Harlingen, Mekkaoui (69. Irilmazbilek), Langerak (75. Van Stokkom), Adelino en Lock.

Samenvatting:

Interviews:

Fotolink:

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06