Door: E. Moed

Dat keihard werken niet altijd resultaat oplevert, ondervonden vanmiddag de RVVH vrouwen tegen de vrouwen van Saestum VR1. Het zwaar gehandicapte elftal van Nasser Abdalla heeft letterlijk alles gegeven om tot een goed resultaat te komen, maar toch ging men uiteindelijk de bieten brug op. Een gelijkspel gloorde, maar het was niet genoeg om de dames uit Zeist te verslaan. Na 90 minuten was de stand 1 – 2 ( 1 – 0 ). Het Ridderkerkse doelpunt werd gemaakt door Wendy Mulder.

Het Hercules elftal was deze middag opnieuw gehandicapt, diverse speelsters waren geblesseerd en geschorst, in het verloop van deze wedstrijd kwamen daar nog een tweetal speelsters bij. Abdalla begon deze middag met Beau Suurland in doel, de achterhoede werd gevormd door Alyssa Dijkstra. Esmeralda van den Heerik, Danielle Noordermeer en Marielle Agatowski. Het middenveld werd gevormd door Isabel Gulden, Jaline Hoek en Lisanne van Gelder. De voorhoede bestond uit Wendy Mulder, Manuela Grootenboer en Annemarie Star. Later in de wedstrijd zouden geblesseerd uitvallen, Annemarie Star en Jaline Hoek.
Met dit elftal probeerde Abdalla hun tegenstander in bedwang te houden. Dat gebeurde voor de rust goed. Je kon zien dat de Saestum dames wel iets meer voetbal gogme hadden, maar daar stond tegenover dat de RVVH dames een tomeloze werkdrift lieten zien. Tot aan de 32 minuut waren de elftallen goed tegen elkaar opgewassen, ieder kreeg wat kleine kansjes maar overtuigend was het van beide kanten niet. In de 33e minuut mochten de RVVH dames een vrije schop nemen, die door Wendy Mulder zou worden genomen. In eerste instantie schoot zij de bal in de Saestum muur, maar opnieuw kwam de bal voor haar voeten, met een verwoestend schot versloeg zij de Saestum keepster 1 – 0. Kort daarna blesseerde Annemarie Star zich zo dusdanig dat zij het veld moest verlaten, dat was kort voor de rust. Haar vervangster was Chayenne Ledes.
Met de stand 1 – 0 gingen de dames rusten..

Kort na de rust moest trainer Abdalla ook Jaline Hoek vervangen, zij was eveneens geblesseerd geraakt. De dames uit Zeist werden iets sterker en de Ridderkerkse achterhoede moest alle zeilen bijzetten. De vervangster voor Jaline, werd Yentl van Goch zij ging op de rechtsbuiten plaats spelen.
De Saestum druk werd nog wat opgevoerd, maar de Ridderkerkse achterhoede gaf geen krimp. Bij een van de sporadische Hercules aanvallen, ontstond er een geweldige kans. De Saestum doelvouw kwam uit haar doel en liet de bal vallen. De bal werd door Wendy Mulder afgepakt en vrij voor het gapende lege doel schoot zij de bal tegen de Saestum paal. Jammer, want dat zou de wedstrijd op zijn kop hebben gezet. We spreken over de 57e minuut. De druk uit Zeist nog meer toe en eindelijk in de 68e minuut wist Melanie van Walstijn de iets te ver voor haar doel staande Ridderkerkse keepster te verslaan 1 – 1. Tot aan dat moment de terechte gelijkmaker.
Met moed der wanhoop probeerden de Ridderkerkse vrouwen dit gelijkspel te verdedigen, maar dit mocht niet zo zijn. Want bij een Saestum uitval kort voor het einde probeerde de RVVH keepster de bal in haar bezit te krijgen, maar ongelukkig verloor zij deze, zodat Lisanne Hogeveen haar voet onder de bal kon zetten en hierdoor de niet verdiende overwinning kon produceren 1 – 2.
Voor alles wat RVVH betreft kwam dit hard aan. Want ondanks alles hebben de vrouwen alles gegeven wat in hun macht lag en terug denkend aan de 57e minuut was een gelijkspel, zeker verdiend geweest. Helaas valt het niet mee, als je in de hoek zit waar de klappen vallen. Toch ben ik overtuigt dat als men op dezelfde voet doorgaat, het kwartje de volgende keer, de juiste kant opvalt. Om met a.s. zaterdag wanneer in Amsterdam tegen Wartburgia speelt te beginnen. Hopelijk valt de schade van vanmiddag mee en zijn er niet opnieuw blessure gevallen ontstaan.

Opstelling; Beau Suurland, Alyssa Dijkstra, Esmeralda van den Heerik, Danielle Noordermeer, Marielle Agatowski, Isabel Gulden, Annemarie Star, ( Shayenne Ledes ), Wendy Mulder, ( Yara van der Veen ), Lisanne van Gelder, Jaline Hoek, ( Yentl van Goch ), Manuela Grootenboer.

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06