Door: Theo Leenheer

OPHEUSDEN – Voor het eerst op bezoek bij DFS in Opheusden leverde RVVH een ongelukkige en onnodige nederlaag op. Op het zonnige sportpark ’t Heerenland werd het na een 1-1 ruststand uiteindelijk 2-1 voor de gastheren.

RVVH deed zich met de nederlaag duidelijk tekort. Dat tekende zich in het begin al een beetje af. Binnen tien minuten nam DFS namelijk de leiding. Een vrije trap kon door RVVH onvoldoende worden weggewerkt waarna hij weer werd ingebracht en door Lucien Dors kon worden verlengd naar de mee opgekomen Laurens Rijnbeek die de bal achter Jeroen Kloosterman deponeerde, 1-0. RVVH nam daarna de wedstrijd over en creëerde zich enkele goede mogelijkheden. Zeker Stevie Soares onderscheidde zich met een aantal gevaarlijke rushes na mooie passes van Dirk van Leenen. Na 25 minuten stond hij ook aan de basis van de gelijkmaker. Met een mooie pass stuurde Papito Merencia op rechts Soares de diepte in. Die was vervolgens veel te snel voor zijn tegenstrevers en bezorgde de bal via de vingertoppen van keeper Noah Tomatala bij de vrijgelaten Benjamin Martha. Deze had vervolgens geen moeite de bal in het doel te werken, 1-1. Waarna amper twee minuten later bijna de 1-2 in het mandje lag na een goede aanvalsopzet met Robert Kooiman en Julian Agatowski en de voorzet van Rodny Lopes Cabral naar de tweede paal waar Martha klaarstond. Tomatala kon net met zijn voet de goal voorkomen. DFS stelde daar niet zoveel gevaar tegenover. RVVH gaf weinig weg en dus gingen we met die 1-1 tussenstand rusten.

Na de rust gebeurde er in de eerste twintig minuten hoegenaamd niet veel voor de beide doelen. RVVH was voetballend de betere ploeg en had controle over de wedstrijd. Al moest men wel attent blijven op de uitvallen van de thuisploeg, die met de nodige lengte altijd gevaarlijk konden worden. Dit leverde wel een aantal maal een gevaarlijke corner op maar echt verontrustten deed het niet. Na een half uur in die tweede helft leek Martha op weg naar de 1-2. Op of net over het randje van buitenspel werd hij door Agatowski schitterend gelanceerd. Keeper Tomatala kwam zijn goal uit waarna Martha hem verschalkte met een keurige en gerichte lob. De bal verdween na een stuit op de harde ondergrond echter over het doel. Tien minuten voor tijd kwam DFS geheel onverwacht op voorsprong. Een onnodig weggegeven vrije trap aan de linkerkant werd bij de eerste paal voorgegeven door Marc Harlaux. Kloosterman dacht hem te pakken maar miste volledig waarna hij de bal kwijt was. In een poging hem alsnog weg te stompen sloeg hij hem echter achterover in eigen doel, al dan niet nog aangeraakt door Rijnbeek, 2-1. Een koddig moment voor de ongelukkige keeper. RVVH creëerde zich daarna nog enkele goede kansen. Martha was dichtbij de 2-2 na een voorzet van Soares. Invaller Wilco Oudenaarden schoot na een scrimmage naast en Merencia schoot een door Kooiman teruggelegde cornerbal in handen van de keeper. De grootste kans was voor de eveneens ingevallen Jessie Proost in de blessuretijd. Een prachtige aanvalsopzet die liep via Oudenaarden die Soares bereikte op rechts. Deze ging zijn man voorbij en trok voor richting de eerste paal waar de inlopende Proost de bal voor het inschieten had maar hij raakte slechts snoeihard de paal. Daarmee ging de wedstrijd naar het einde en na ruim drie minuten blessuretijd floot scheidsrechter B.J. Fikkert, die een goede wedstrijd floot, voor het laatst.

Een volkomen onnodige en onterechte nederlaag viel Hercules ten deel. De feiten waren niet anders en zijn in dit geval hard. RVVH kan zich de komende week gaan opladen voor de thuiswedstrijd tegen koploper Achilles Veen. Aftrap op zaterdag 1 april aan de Sportlaan is zoals gebruikelijk om 14.30 uur.

DFS – RVVH 2-1 (1-1)
9. Rijnbeek 1-0
25. Martha 1-1
81. Kloosterman (e.d.) 2-1

Gele kaart: Soares (RVVH).

Opstelling RVVH:
Kloosterman, Lopes Cabral, Van Leenen, Eggers, Bonevacia, Kooiman, Merencia, Dos Santos (90. Proost), Agatowski, Soares en Martha (84. Oudenaarden).

Samenvatting:

Interviews:

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06