Door: Nico Los

RIDDERKERK – RVVH is er zaterdag in geslaagd om in zijn thuiswedstrijd tegen koploper Achilles Veen opnieuw een titelkandidaat van de benodigde punten af te houden. In de vorige thuiswedstrijd werd titelkandidaat Noordwijk met 2-0 afgedroogd, nu werd de andere titelkandidaat Achilles Veen op 1-1 gehouden. Na een uitstekende eerste helft die met 1-0 werd afgesloten voelde het uiteindelijke gelijke spel zelfs als een nederlaag aan.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden op 80-jarige leeftijd van oud voorzitter Joop Piket. De RVVH-spelers droegen allen een zwarte rouwband. De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor RVVH, er werd vanaf het begin flink druk gezet op Achilles Veen en dat resulteerde al direct in enkele kansen voor de RVVH-voorwaartsen. Zo werd Benjamin Martha al na vier minuten de diepte ingestuurd door Julian Agatowski maar scheidsrechter Jobse zag in de op hem gemaakte overtreding geen strafschop. Enkele minuten later mocht Jesse Eggers een vrije trap nemen net voor de zestien na een overtreding op Agatowski. De hard ingeschoten bal werd door keeper Van der Loo nog net uit de linker benedenhoek gestompt ten koste van een corner. Enkele corners die RVVH vervolgens mocht nemen, leverden niets op. Een opgezette aanval van Achilles Veen via Korkmaz en Huijgens deed de bal bij laatstgenoemde belanden, maar zijn schot ging net langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Een vrije trap van Achilles Veen na een overtreding in de as van het veld werd door Reniers ingeschoten maar keeper Kloosterman redde goed op deze inzet. Zo ontstond een prima wedstrijd met aan beide doelen enkele mogelijkheden. Zo kon Martha via de linkerkant van het veld oprukken, maar werd zijn voorzet net onderschept door keeper Van der Loo. Een hard schot van Dos Santos vanaf links werd net naast geschoten. De beste kans van de wedstrijd ontstond na een half uur spelen voor RVVH. Stevie Soares rukte vanaf links uitstekend op en bediende Martha op maat. Hij hoefde de bal alleen nog maar in het doel te schuiven maar had blijkbaar nog teveel tijd nodig waardoor keeper Van der Loo met een laatste krachtsinspanning de bal nog uit de hoek kon tikken. De toegekende corner leverde niets op. Een minuut later kreeg Achilles Veen een goede kans na een foutje van Dos Santos, maar het feest ging niet door in verband met buitenspel. Enkele minuten later een prima kans voor Agatowski, maar ook deze werd niet benut. Pal voor rust werd Martha de diepte ingestuurd door een uitstekende pass van Merencia en dit keer kon Martha de vrije kans alleen voor de keeper wel benutten en dit betekende 1-0. Een op dat moment meer dan verdiende voorsprong voor RVVH. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Achilles Veen. Een goed opgezette aanval via Van Zaanen en Aerts bracht Aerts in schietpositie maar hij zag zijn schot net naast gaan. Zo brak de rust aan met een verrassende maar zeer verdiende stand van 1-0.

De tweede helft was als kijkspel wat minder boeiend dan de eerste, maar spannend bleef het tot de laatste minuut. Over en weer waren er wat aanvallen zonder dat daar nu echt gerichte doelkansen uit voort kwamen. Na een kwartiertje spelen volgde een solo-actie van invaller Wilco Oudenaarden maar keeper Van der Loo kon prima redden op zijn te zacht ingeschoten bal. Een minuut later passte Dos Santos op Martha, waarbij er een overtreding binnen het strafschopgebied op Martha werd gemaakt, maar scheidsrechter Jobse zag hier opnieuw geen penalty in, maar wel een corner. Tien minuten later werd Martha opnieuw de diepte ingestuurd door Agatowski, maar keeper Van der Loo kwam op tijd zijn doel uit om erger voor Achilles Veen te voorkomen. Twee minuten na deze mogelijkheid kon Rowin van Zaanen namens Achilles Veen over de gehele linkerkant oprukken zonder dat hij door iemand aangevallen werd, verscheen alleen voor doelman Kloosterman en kon de bal simpel in de hoek schuiven: 1-1. Een domper voor RVVH wat nu nog moest uitkijken voor meer tegengoals. Zover kwam het niet en RVVH probeerde de draad weer op te pakken. Cabral zette met Oudenaarden een aanval over rechts op maar diens schot werd door keeper Van der Loo tot corner verwerkt. RVVH kreeg vervolgens enkele corners te nemen die echter niets opleverden. Achilles Veen kwam er in de slotfase enkele keren gevaarlijk uit maar de RVVH-defensie stond met een uitstekend spelende Dirk van Leenen zijn mannetje. Ook moest doelman Kloosterman nog twee keer redden op inzetten van Achilles Veen, maar gescoord werd er niet meer afgezien van de buitenspelgoal van Martha, in blessuretijd, dan. RVVH had wederom tegen een titelkandidaat een uitstekende wedstrijd gespeeld en had zich in de eerste helft misschien nog wat meer moeten belonen. Nu voelde het gelijkspel tegen de koploper zelfs nog enigszins als een nederlaag aan.

RVVH – Achilles Veen 1-1 (1-0)
44. Martha 1-0
70. Van Zaanen 1-1

Scheidsrechter M. Jobse

Gele kaarten: Martha en Agatowski (RVVH) en Van den Berg en Rijnvos (Achilles Veen).

RVVH: Kloosterman, Rodriques de Pina, Eggers, Van Leenen, Lopes Cabral, Merencia, Kooiman, Dos Santos, Agatowski, Soares (46. Oudenaarden) en Martha.

Achilles Veen: Van der Loo, Rijnvos, Martens, Asrih (79. Andjole), Korkmaz (61. Van Leijsen), Huijgens (61. Kuipers), Aerts, Van den Berg, Reniers, Van Dinter en Van Zaanen.

Samenvatting:

Interviews:

De foto’s zijn deze keer gemaakt door Inge Leenheer. Bekijk de gehele fotoreportage via deze link: https://goo.gl/photos/hQYpWpwiquhcSKpH9

 

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06