Door Arie Verveer

Dinsdagavond werd er weer gevoetbald aan de Sportlaan. In de achtste finale van de Vr-cup kruisten RVVH en derde divisionist Capelle de degens voor een plek in de kwarfinale.
Na het verlies van zaterdag voor de competitie tegen Smitshoek moest RVVH zich nu weer snel herstellen tegen de gasten uit Capelle.
Het 1e wapenfeit van RVVH deed zich al voor na amper 2 minuten spelen, toen bij een vrije trap van Jesse Eggers de paal geteisterd werd.
Capelle met Frank Karreman in de gelederen wist al vroeg de leiding te nemen. Binnen 13 minuten werd RVVH met de rug tegen de muur gezet, de boys moesten zich snel herstellen na de 0-1 achterstand.
Goed doorgaan van Wilco Oudenaarden werd even later dan ook beloond met een gelijkmaker. Na een fout van de keeper zag Wilco zijn kans schoon om de 1-1 binnen de touwen te werken.
RVVH haalde hierna enkele keren de trekker over met de schutters Diego Rietveld en Julian Agatowski, maar het vizier stond nog niet scherp.
De boys gingen met deze gelijke stand genieten van de thee. Beide teams moesten hierna nog aan de bak om de volgende ronde te bereiken.

In de 2e helft kwam Capelle goed uit de startblokken met na 50 minuten de 1-2 voorsprong.
Het antwoord kwam snel! Binnen 2 minuten schoot Diego Rietveld de Ridderkerkers weer op een 2-2 gelijke hoogte.
RVVH zat in een goeie fase. Binnen 5 minuten tijd schoot de naar Kozakken Boys vertrekkende Julian Agatowski 2x raak. RVVH op een 4-2 voorsprong.
Na 70 minuten besliste Guytano Dos Santos de wedstrijd. Met een prima aanval van hem rondde hij het uitstekend af. 5-2.
Capelle scoorde nog wel de 5-3, maar dit bracht de zege niet meer in gevaar.
RVVH door naar de kwartfinale. Met CVC Reeuwijk, Zwaluwen, Barendrecht, Heinenoord, VVGZ, de winnaar van Spijkenisse-ASWH en de winnaar van Heerjansdam-Xerxes DZB(za) gaan zij nu strijden voor meer.
De winnaar maakt weer kans om een geheel verzorgd trainingskamp te winnen in het buitenland.

Opstelling RVVH: Kloosterman, Eggers, van Leenen, Rodriquez de Pina, Lopes Cabral, Merencia, Kooiman, Dos Santos, Agatowski, Rietveld(80 Kloppert), Oudenaarden(85 Bonevacia).

De razende reporter Arie Verveer.

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06