Door Theo Leenheer

SMITSHOEK – De derby in en tegen buurman Smitshoek is voor de Ridderkerkers op een zware deceptie uitgelopen. Ondanks een 0-1 voorsprong bij de rust ging de wedstrijd in deel twee verloren met 3-1.

Op de eerste minuten na was RVVH voor de rust de heersende ploeg met goed voetbal waartegen de thuisclub weinig had in te brengen. Na een half uur spelen leidde dat tot de mooi uitgespeelde 0-1 voorsprong. Dirk van Leenen ging goed door over rechts en legde de bal vanaf de achterlijn terug op Benjamin Martha. Deze controleerde de bal en schoot hem vervolgens resoluut achter keeper Mike van de Wijngaart. De 0-1 werd ook de dikverdiende ruststand die misschien wel hoger had moeten zijn gezien het spel.

In deel twee ging er voor de Ridderkerkers van alles mis. Eerst werd een grote kans op een eventuele beslissende 0-2 gemist door Martha na goed doorgaan van Rodny Lopes Cabral. Vervolgens was het twee minuten later ineens 1-1. Een lange hoge bal werd bij RVVH achterin niet goed verdedigd waarna Gilliomar Leona beheerst de bal onder Jeroen Kloosterman door in het doel schoof. RVVH liep daarna een beetje achter de feiten aan. Smitshoek kwam steeds dreigender opzetten en twee vrije trappen misten maar net het doel. Dat deed een kopbal van de vrijstaande Laurens Visser na een van richting veranderde voorzet niet na dik een uur spelen, 2-1. RVVH kreeg nog een enkel klein kansje maar de wedstrijd was een kwartier voor tijd definitief gespeeld. Een cornerbal van rechts van de naar Ridderkerk komende Alex Rekondie leek bij de tweede paal een makkelijke vangbal te worden voor Kloosterman. Niets bleek minder waar toen hij de bal door de vingers liet glippen waardoor hij in het doel belandde, 3-1. Foutje bedankt en wedstrijd gespeeld. RVVH bleek niet meer bij machte het tij nog te keren en Smitshoek was in de wolken met de drie belangrijke punten.

RVVH verliest niet alleen van de tegenstander maar ook van zichzelf. Een wedstrijd zo controleren en toch uit handen geven. Een zware teleurstelling die bovendien toch nog weer zorgen baart kijkende naar de ranglijst. Komende dinsdagavond (20.00 uur) speelt RVVH thuis tegen Capelle voor de VR cup. Paaszaterdag haalt RVVH, uit tegen FC Breukelen, de eerder afgelaste wedstrijd in.

Smitshoek – RVVH 3-1 (0-1)
30. Martha 0-1
50. Leona 1-1
64. Visser 2-1
75. Kloosterman 3-1 (eigen doel)

Scheidsrechter T. de Gast gaf geel aan Agatowski en Kooiman (beiden RVVH).

Opstelling RVVH:
Kloosterman, Lopes Cabral, Van Leenen (86. Mosmans), Eggers, Rodriques de Pina, Kooiman, Merencia, Dos Santos, Agatowski, Martha en Soares (70. Oudenaarden).

Interviews:

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06