Door: E. Moed

In een wedstrijd die zeker voor de rust al zou moeten worden beslist, lieten de vrouwen van Abdalla, uiteindelijk de punten aan hun tegenstander. Jammer want het verlies was geheel onnodig.
Door het beter nemen van strafschoppen wonnen de vrouwen uit Hoornaar met 2 – 3, nadat de wedstrijd in een 1 – 1 stand was afgesloten.Het Ridderkerkse doelpunt kwam op naam van Sharella Hunt. De vrouwen van Stedoco gaan over naar de volgende ronde.

De wedstrijd werd gespeeld in het kader van de Jan Dirk Stouten cup. De dames van Abdalla begonnen hoop gevend, want in de eerste minuten had Shayenne Ledes de kans voor RVVH om op voorsprong te zetten, maar haar schot ging voor langs.. De dames uit Hoornaar lieten zich ook niet onbetuigd want hun eerste kans die was om 12 minuten, RVVH keepster Beau Suurland redde echter. In het vervolg van de wedstrijd kregen de RVVH vrouwen nog enkele goede mogelijkheden, zo waren er enkele 100% kansen voor Sharella Hunt en Wendy Mulder doch hun vizier stond niet op scherp. Zodat de scheidsrechter met een 0 – 0 brilstand voor pauze floot.

Na de rust drongen de RVVH vrouwen iets meer aan en zat er meer vuur in het RVVH spel en nadat Stedoco direct na rust een goede kans onbenut liet, sloegen de RVVH dames toe. Een lange bal van achteren werd in het strafschopgebied van Stedoco gepompt, de bal werd door Lisanne van Gelder opgepikt en deze gaf Sharella Hunt de mogelijkheid om uit te halen, en met een mooi schot verdween de bal achter de Hoornaarse doelvrouw 1 – 0. De vreugde was echter van korte duur want een minuut later werd de bal ongelukkig door een RVVH speelster beroerd en met met een stuit verdween deze langs de RVVH keepster 1 – 1. De vrouwen van Abdalla probeerden het tij te keren, maar net als voor de rust waren zij machteloos in de afwerking. Ook Stedoco kreeg zo nu en dan een mogelijkheid, maar ook zij kregen de bal niet lang keepster Beau Suurland, deze behoedde RVVH enkele keren van een achterstand. Hierdoor gingen de dames op de verlenging af, waar de Hoornaarse dames met 2 – 3 te sterk waren voor de vrouwen van Abdalla. Voor RVVH namen alleen Yentl van Goch en Danelle Noordermeer de strafschop naar behoren .
Omdat de vaste RVVH grensrechter afwezig was namen Isabel Gulden en later Renee van Goch zijn taken bekwaam waar.

De dames die vanavond in actie kwamen waren, Beau, Lisanne, Isabel, Celine, Alyssa, Nikki, Claudia, Shayenne, Wendy, Danielle, Yentl, Annemarie, Sharella, Iris.

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06