Door: E. Moed

In een zeer matige wedstrijd tegen de vrouwen van Barendrecht VR1 dolven de vrouwen van Nasser Abdalla, verdiend het onderspit tegen hun tegenstander Barendrecht. Het over alle linies betere Barendrecht won dan ook verdiend van de Hercules vrouwen 1 – 3 ( 0 – 1 ) en redden zo het vege lijf, terwijl de Ridderkerkse vrouwen nu veroordeeld zijn tot de na-competitie. Het enige RVVH doelpunt werd gemaakt door Manuela Grootenboer.

Of het nu kwam door de zenuwen, de vrouwen van Abdalla haalden vanmiddag niet hun normale niveau. Illustratief voor de rust, kwam er geen enkele fatsoenlijke aanval op het Barendrechtse doel. Men probeerde het zo nu en dan met een slap afstandsschotje, dat gemakkelijk door de Barendrechtse doelvrouw kon worden opgeraapt. Ook de Barendrechtse vrouwen bakten er in het begin van de wedstrijd aanvankelijk weinig van. Toch was er bij hen een duidelijk onderscheid, zo vonden ze elkaar een stuk gemakkelijker en waren dreigender. In de 20e minuut was er een aanval van hen op het RVVH doel, de bal werd door een achterhoede speelster weg gekopt, helaas precies voor de voeten van Sheralin Henriques en deze versloeg RVVH keepster Beau Suurland voor de eerste keer 0 – 1.Met deze stand zocht men de kleedkamer op.

Wie gehoopt had dat het na de rust zou verbeteren, kwam bedrogen uit. Weliswaar het trainer Abdalla ingegrepen, zo had hij Wendy Mulder en Jaline Hoek voor Claudia Garcia Moreno en Isabel Gulden gewisseld, maar behalve dat men nu wat meer druk kon zetten op de Barendrecht achterhoede beperkte men zich opnieuw tot de lange bal, die geen effect sorteerde. In de 58e minuut gaven de Barendrechtse dames de genade klap. Op fraaie wijze ontsnapte Sheralin Henriques aan haar bewaakster en met een goed schot versloeg zij Beau Suurland voor de 2e keer 0 – 2. De wedstrijd leek gespeeld, helemaal toen Arletta Almeida de stand op 0 – 3 bracht. Met moed der wanhoop persten de Ridderkerkse dames er nog een offensief uit. Yentl van Goch was voor Shayenne Ledes in het veld gekomen en nam de rechtsbuiten plaats in, maar deze kon haar stempel ook niet op de wedstrijd drukken. De inmiddels op de de linksbuiten plaats opererende werd Annemarie Star werd op grove wijze onderuit gehaald. De na de rust op het middenveld opgestelde Manuela Grootenboer, de vaste penalty killer, was ook nu nauwkeurig en met een geplaatst schot kon zij de bal langs de Barendrechtse keepster schieten. Na het laatste fluitsignaal waren de Barendrechtse dames dolgelukkig, terwijl de Ridderkerkse dames ter aarde stortten, met de wetenschap dat hun seizoen nog een staartje krijgt, d.m.v. een na-compeltie.
Tegenstanders hierin zijn Eldenia, SSS, Jong PEC Zwolle en Stedoco.
Na afloop werd de traditionele bos bloemen uitgereikt aan Esmeralda van den Heerik.

Opstelling: Beau Suurland, Alyssa Dijkstra, Danielle Noordermeer, Esmeralda van den Heerik, Annemarie Star, Isabel Gulden, ( Wendy Mulder ), Claudia Garcia Moreno, ( Jaline Hoek ), Nikki de Roest, Lisanne van Gelder, Manuela Grootenboer, Shayenne Ledes, ( Yentl van Goch ).

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06