Door: E. Moed

Vanmiddag speelden de vrouwen van Nasser Abdalla een zeer belangrijke wedstrijd tegen de vrouwen uit Hussen. Bij verlies zouden de vrouwen van RKHVV degraderen naar de Hoofdklasse.
Helaas geschiedde dit voor de Gelderse vrouwen 1 – 0 ( 0 – 0 ). De Ridderkerkse dames wonnen verdient van hen, zodat de wedstrijd tegen Barendrecht VR1 ontzettend belangrijk is, daar de vrouwen van Barendrecht deze middag met 1 – 1 gelijkspeelden met Woezik VR1.
Het Ridderkerkse doelpunt werd in de 60e minuut gemaakt door Manuela Grootenboer uit een strafschop, terwijl een andere zuivere strafschop niet gegeven werd.

Het begint een beetje saai te worden, want opnieuw waren er een viertal dames geblesseerd. of ziek..Om dit in te passen moesten de dames het beste uit hun voetbalvermogen halen. Maar de speelsters die er wel waren,hebben hun stinkende best gedaan. Enkele dames groeiden naar grote hoogte. Terecht werd Celine Bruens tot vrouw van de wedstrijd verkozen en ging huiswaarts met een prachtige bos bloemen. Ook Isabel Gulden stond haar vrouw en speelde een prima wedstrijd als vervangster van de zieke Esmeralda van den Heerik. Ook Annemarie Star speelde op een plaats die zij al een hele poos niet had gespeeld, als linksback.

De wedstrijd begon een beetje afwachtend, toch kregen de dames van Hercules enkele goede kansen, in de 10e minuut was het Manuela Grootenboer die een kans naast het RKHVV doel schoot.
Een behoorlijke kans was er voor Nikki de Roest, zij pikte op het middenveld een pass van achteren op en ging alleen op de Gelderse keepster af, maar haar schot kon door deze nog net worden onderschept. De RKHVV dames stelden hier weinig tegenover en maakten het de RVVH dames niet echt moeilijk. Opvallend was dat de dames van RVVH weinig mededogen in de ogen van de leidsman kregen en ze kregen dan ook de meeste vrije trappen tegen. Na rust zou dit nog veel erger worden, maar dat was na de rust. Deze ging dan ook met 0 – 0 in.

Na rust een zelfde verhaal, de RVVH dames waren in het begin iets sterker en RKHVV probeerde wat aan de achterstand te doen, goed geholpen door de Hussense assistent scheidsrechter, die er verschillende keren royaal naast zat. Maar uiteindelijk mocht dit niet baten. Het was in de 60e minuut dat een aanval van RVVH onderbroken werd door een handsbal, gedecideerd wees de scheids naar de stip. Een kolfje naar de hand van Manuela Grootenboer, met een zuiver schot versloeg zij de RKHVV keepster 1 – 0. In middels in de 65 minuut was Wendy Mulder in het veld gekomen voor de geblesseerde Manuela Grootenboer. Zij kreeg op snelheid enkele mooie kansen die strandden op de Hussense keepster. In de 72e minuut deed zij dit weer, maar werd getorpedeerd door haar, maar tot ontzetting kreeg zij hier niets voor, geen rode kaart, of het veld uitgestuurd? Een echte scheidsrechterlijke dwaling. RKHVV rook zijn kansen en zette alles in het werk om de degradatie te voorkomen. En na nog eens 6 minuten blessuretijd blies de goede man af. Een gejuich steeg van het sportpark op, na deze wedstrijd hadden de dames in ieder geval laten zien dat zij dik verdient deze zege hen toe kwam. De wissel voor Sharella Hunt sorteerde geen effect meer.

Opstelling: Beau Suurland, Alyssa Dijkstra, Celine Bruens, Isabel Gulden, Annemarie Star, Nikki de Roest, Claudia Garcia Moreno, ( Sharella Hunt), Shayenne Ledes, Yentl van Goch, Manuela Grootenboer, ( Wendy Mulder), Lisanne van Gelder,

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06