Door: E. Moed

Na het smadelijke verlies van vorige week tegen Lyra, waardoor hun kansen verloren leken, voegden de vrouwen van Patrick van der Veen vanmiddag een prima zege toe aan hun indrukwekkend seizoen. Mede door verlies van Lyra tegen RCL VR2 zijn de vrouwen hun competitie tegenstander Lyra op een paar punten genaderd. Mede door dat Barendrecht VR3 zich terug getrokken heeft en Lyra 6 punten verliest, terwijl de vrouwen van RVVH maar 3 punten verliezen. Dit maakt de competitie weer spannend. Tegenstander vanmiddag waren de vrouwen van Quick Boys VR1. In een vooral na rust ontketend reserve team, veegde de vloer aan met Quick Boys, waar eerder deze competitie nog nog met 3 – 0 van werd verloren, ondanks dat zij, net als Vrouwen 1 gehandicapt, speelden ze een prima partij. Zij wonnen dan ook met 6 – 2 ( 2 – 1) van de bewoners uit Katwijk. Doelpuntenmaaksters waren deze middag Sharella Hunt 2 x , Fu-sang Pott 2 x, Julia Butter en Rozemarijn Zijlstra.

De vrouwen van van der Veen begonnen goed , reeds in de 6e minuut ging op rechts Julia Butter er vandoor en met een prachtig afstandsschot wist ze 1 – 0 op het scorebord te brengen. Na 10 minuten strafte Quick Boys een foutje in de RVVH achterhoede af 1 – 1. De dames van RVVH waren daarna iets sterker, maar konden niet tot scoren komen. Dit duurde tot aan de 40e minuut toen Sharella Hunt eindelijk een gaatje vond in de Katwijkse achterhoede, 2 – 1. De dames speelden goed, maar tot op dat moment lukte het niet om hun voorsprong uit te breiden, zodat men ging rusten met deze stand. Opvallend was de prestaties van Fu-sang Pott en met name Anne Caljouw beiden zwoegden, het was een lust voor het oog. Terwijl laatste vrouw Paulien Kraaijeveld de gaatjes dichtte, zo die er waren.

Na rust kregen de dames uit Katwijk een penalty wegen ongeoorloofd hinderen, maar toen die door Quick Boys in een doelpunt was omgezet 2 – 2, gingen alle remmen los bij de jeugdige dames. Eerst was het Fu-sang die een mooie RVVH aanval uitstekend afrondde 3 – 2. Kort daarna was het Lindsay Hoek die een cornerbal precies bij Fu-sang bracht, en deze bracht de stand op 4 – 2.
Nog was de koek niet op, want ook Sharella Hunt bracht met haar 5 – 2 de stand een nog beter uitzicht en tenslotte was het Rozemijn Zijlstra die met een soort solo de eindstand op 6 – 2 bracht.
Een dik verdiende overwinning die de smaak van de vorige week weg poetste.
Trainer Patrick van der Veen was na afloop dan ook een tevreden mens.

Opstelling; Angel, Lindsay H, Yara, Paulien, Anne, ( Sanne ), Rozemarijn, Anneli, Fu-sang, Claudia ,Sharella, Julia, ( Nathalie )

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06