door: Teun Rijsdijk

Na twee gewonnen wedstrijden ging het afgelopen zaterdag mis bij DFS. Door een ongelukkig moment in de tweede helft ging de wedstrijd met 2-1 verloren. Jammer want de kansen waren voor RVVH, maar zoals al zo vaak deze competitie werden ze niet benut.
De trainer van DFS sprak zelfs van ‘een gestolen overwinning’ maar daar koop je niets voor.
RVVH staat nu op de negende plaats met 26 punten uit 21 wedstrijden maar zal daar nog wat punten bij moeten zien te krijgen want ook de staartclubs zijn goed bezig. Zowel Smitshoek en Sliedrecht wonnen hun wedstrijden en Breukelen, dat wij ook nog een keer tegenkomen, lijkt het kind van de rekening te worden. Maar het blijft voetbal en daarin zijn veel dingen mogelijk. Vraag dat maar aan spelers en begeleiding van het Nederlands elftal.
Voor RVVH geldt: even slikken, de knop om en daarna doorgaan want zaterdag is er weer een wedstrijd.

Dat is dan ook meteen een zware wedstrijd want dan komt lijstaanvoerder Achilles Veen naar het Gemeentelijk Sportpark. Afgelopen zaterdag wonnen de mannen van trainer Clemens Bastiaansen zelf met 3-1 van Jodan Boys en zagen ze van de concurrenten Ter Leede met 2-3 winnen van Noordwijk dat ogenschijnlijk afhaakte voor de kampioenstitel.
Achilles Veen is lijstaanvoerder met 45 punten gevolgd door Ter Leede met 44 punten en Spijkenisse met 41 punten waarbij wel gezegd moet worden dat Spijkenisse een wedstrijd meer gespeeld heeft.
De heenwedstrijd op 29 oktober 2016 eindigde in een 1-0 overwinning voor Achilles Veen.
Echt productief is het elftal niet, tot nu toe werd er 36 keer gescoord, maar de verdediging is ijzersterk want er werden nog maar 19 tegen doelpunten geïncasseerd wat zowel in de Hoofklasse A als in de Hoofdklasse B het minste aantal is.
Opmerkelijk is wel dat de vier tegenstanders waar van verloren werd n.l. Breukelen, Swift, DFS en Hoek, geen van allen hoogvliegers zijn in onze klasse.
De laatste keren dat beide clubs elkaar tegenkwamen in competitieverband was in het seizoen 2013/2014. Toen won RVVH uit met 0-1 en speelde thuis met 1-1 gelijk.

De wedstrijd op zaterdag 1 april, en dit is geen grapje, begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M. Jobse uit Sint Laurens wat bij de gemeente Middelburg hoort.

Balsponsoren:

  • B.V. v/h van Pelt & Schreijer
  • Bij Will eten & drinken
  • Van Noppen Chocolade Atelier
  • Mouric Roeland
  • Dugong Holding B.V.

Wij wensen u een prettige wedstrijd toe en een aangenaam verblijf op sportpark “Ridderkerk”.

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06