Uitgebreid dagverslag zaterdag 9 november

Dikke winst voor RVVH 1 – Korfbaluitslag bij RVVH 4 – RVVH Vrouwen nipt onderuit. RVVH O19-1 ongeslagen door – RVVH O11-1 langs Sc Feijenoord.

De mannenhoofdmacht ging zaterdag op bezoek bij de sv Nootdorp. Na de trieste verliespartij van vorige week tegen SHO moest RVVH zich nu proberen te herpakken. Trainer Ronald Hulsbosch had niet de beschikking over keeper Nick Sanders(blessure) en Mahmud Sönmez(schorsing). Daarvoor in de plaats keerde Danny Spelde weer terug in het doel en was de langdurig geblesseerde Gino Boers ook weer van de partij.

RVVH begon de wedstrijd meteen met veel druk op de tegenstander. Na zo,n kwartier a 20 minuten kreeg RVVH al meer grip op de wedstrijd. Toch kwamen er te weinig kansen, er waren wel fraaie acties maar die liepen op niets uit.

In de 26e minuut haalde Danny van Valen uit, maar zijn inzet werd gekeerd. Daarna schoot Papito Merencia de bal hoog over het doel van keeper Augustinus van Nootdorp. Vlak voor rust wist RVVH toch het tij te keren. Gino Boers combineerde goed met Brandon Könemann waardoor Brandon 1 op 1 met de keeper kwam te staan, daarna werkte Könemann de bal keihard binnen de touwen. 0-1.

In de slotseconde van de blessuretijd kon Danny Spelde nog redding brengen voor de gelijkmaker. Gelukkig ging RVVH met een kleine voorsprong de kleedkamer in voor rust.

Na de pauze sloeg Brandon Könemann al weer snel toe. Een schot van Ismael Celen kon door keeper Augustinus niet goed worden gecontroleerd, de bal kwam los en Könemann schoot meteen de 0-2 binnen. Later in de wedstrijd voerde Könemann weer een kunststukje uit en werd keeper Augustinus nogmaals gepasseerd.0-3.

RVVH hield goed stand mede door de vele formidabele reddingen van keeper Danny Spelde, hij wilde immers zijn doel schoon zien te houden. De wedstrijd vorderde gestaag in het voordeel van RVVH. Inmiddels waren er nog enkele verse krachten in het veld gekomen om de ruime voorsprong te behouden of nog verder uit te breiden.

In de 83e minuut kreeg Christiaan Sprangemeijer daar de kans voor. Christiaan was goed op weg en ging alleen op de keeper af, maar stuitte daarbij op keeper Augustinus. Daarna in de slotminuten was het Ton Stok die een dot van een kans liet leggen, een prima voorzet van Shamir de Jesus kopte hij naast het doel. Even later had Jordi Mosmans de 0-4 op de punt van de schoen, maar zijn poging miste scherpte.

Na het laatste fluitsignaal van arbiter Hilgersom had RVVH de drie punten in de knip! De winst bracht RVVH terug op een 8e plaats. Aanstaande dinsdagavond oefent RVVH op eigen terrein tegen Sc Feijenoord. ScFeijenoord won zaterdag voor de competitie tegen Smitshoek met 1-8.

Opstelling RVVH 1: Spelde, Yekhlef, van Valen(75 Swart), Eggers, Brand, Mosmans, Celen, Merencia, Sprangemeijer, Boers(77 Stok), Könemann(81 de Jesus).

RVVH speelde op de vroege zaterdagmorgen uit tegen de nummer 2 Capelle 2.

Beide teams maakten er voor het publiek een aangename wedstrijd van. Met veel inzet en strijd was het uiteindelijk RVVH die aan het langste eind trok.

De boys domineerden het spel en waren veel in balbezit. In de 20e minuut kreeg RVVH de 1e kans, maar Gino Stolk zag Gazar Dermendjan over het hoofd en schoot zelf te zacht. Na een half uur werd een goeie kans om zeep geholpen door Danny Haasdijk, zijn schot was te slap waardoor de Capelle keeper makkelijk redding kon brengen.

Met een ongewijzigde stand gingen beide teams naar de kleedkamer voor de pauze.

In de 2e helft werd het publiek wederom getrakteerd op een heerlijk voetbalgevecht. Vlak na rust waren er al kansen voor Gino Stolk en Huib van Barneveld om de score te openen, maar helaas stond het vizier nog niet op scherp. Na een klein uur spelen had RVVH dan toch de voorsprong te pakken. Gazar Dermendjan werd uitstekend bediend door Huib van Barneveldt en verdiend zette hij de 0-1 op het scorebord.

De tijd begon te dringen voor Capelle en in de slotfase moest Claudio van Halem en keeper Joris Blaak nog enkele keren handelend optreden.Met een extra lange aanvaller probeerde Capelle nog een slotoffencief uit te halen, maar de verdediging van RVVH gaf geen krimp. Zo konden de drie punten na zeer hard werken mee naar Ridderkerk.

Complimenten voor de hele groep voor de getoonde inzet en mentaliteit. Deze overwinningen smaken het beste. RVVH staat na 8 wedstrijden met 16 punten op een mooie 3e plaats. Komende zaterdag heeft RVVH geen competitieverplichtingen, de boys spelen om half drie vriendschappelijk thuis tegen BZC/Zuiderpark 1.

Opstelling RVVH 2: Blaak, Louter, Resoort, Pang(46 van Halem), van Prooijen, van Dam, Krens(65 van Dongen), Haasdijk, van Barneveldt(75 El Koubai), Dermendjan, Stolk.

RVVH speelde op eigen terrein tegen DCV 2.

Al na vijf minuten namen de bezoekers de leiding na knullig balverlies op het middenveld. De boys lieten het er niet bij zitten, en kozen meteen voor de aanval. Grote kansen drongen zich aan. Noury Mulder stuitte op de keeper en Bart de Vries gleed de bal snoeihard tegen de paal.

Halverwege de 1e helft kon RVVH weer op gelijke hoogte komen. Een voorzet van Bart de Vries werd door Noury Mulder het doel ingewerkt.1-1. Later in de wedstrijd probeerde Robin Malipaard de 2-1 te scoren, maar zijn poging ging net over het doel.

De wil bij de blauwwitters was zichtbaar, maar het ontbrak aan scherpte. Zo miste Ibo El Aroussi nog een levensgrote kans en werden er meerdere mogelijkheden slecht uitgespeeld. Met een 1-1 tussenstand gingen beide teams de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft werden de bezoekers steeds meer richting de eigen 16 geduwt. Levi Swarttouw zag een loopactie van Noury Mulder in de diepte en zette hem zo voor de keeper. Op Casillas wijze wist de doelman zijn team in de wedstrijd te houden. Enkele minuten later kwam een poging van Noury Mulder wederom in de handen van de keeper.

RVVH wist hierna de voorsprong te nemen. Noury Mulder vond Robin Malipaard in het strafschopgebied, en met een lage schuiver kon hij de 2-1 binnen schieten. De wedstrijd kwakkelde voort tot aan de 80e minuut, toen scheidsrechter N.Korpel linksback Mark Resoort een symbolische rode kaart gaf . Hierbij werd het afscheid ingeluid van Mark die door zijn opleiding stopt met voetballen. Beide teams inclusief scheidsrechter vormden een mooie erehaag.(zie video).

Na de onderbreking tekende Noury Mulder voor het slotakkoord waardoor de wedstrijd met 3-1 gewonnen werd.

Opstelling RVVH 3: Vugt, v/d Nat(62 Bogdanovic), Swarttouw, van Dun, M.Resoort(80 Boogert), Spierings, Capelle, Mulder, de Vries, El Aroussi(62 de Ruiter), Malipaard.

RVVH speelde zaterdag tegen het nog puntloze Fc IJsselmonde 2.

De wedstrijd schommelde op en neer en de doelpunten ook. Het eindigde in een korfbaluitslag. Telkens bleef er 1 doelpunt verschil tot aan de 3-3. Daarna kwamen de boys 5 -3 achter. Bij deze stand ging RVVH naar de kleedkamer voor rust en om een plan te bedenken om de wedstrijd te keren.

In de 2e helft kwam RVVH 6-3 achter. De boys knokten zich terug tot 6-5 en kregen kansen op de 6-6, maar dit zat er helaas niet in. De wedstrijd ging met 8-5 verloren. Jeffrey Sturrus scoorde 2x, de overige doelpunten kwamen van Ton Kreling, Tom Degens en Robert Kooiman.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 12 uur thuis tegen Spirit 4.

RVVH heeft zaterdag weer eens een klinkende overwinning geboekt. Op eigen terrein werd hekkensluiter VVOR 6 met grote cijfers verslagen.

Na de openingstreffer van Jessie Fransekaaklijn ging het snel voor rust. Met een 5-0 voorsprong liepen de boys naar de kleedkamer voor de thee. De score werd verdubbeld door Serkan v/d Linden, daarna schoot Kelvin Wittekoek tweemaal raak en maakte Jessie Fransekaaklijn de vijf vol.

In de 2e helft won RVVH de wedstrijd met 6-0 door een doelpunt van Dylan Ho a Hing. Ian de Jager schoot een vrije trap bovenop de kruising. Door de winst staat RVVH op een keurige 7e plek. Zaterdag 16 november speelt RVVH een uitwedstrijd om 13:45 uur tegen NOC Kralingen 3.

RVVH ging zaterdag op bezoek bij de nummer drie SHO 8.

De boys kwamen in de 1e helft riant op een 1-3 voorsprong door doelpunten van Jordy de Groot, Roy de Lepper en John v/d Padt.

Direct na de pauze liep RVVH verder uit naar 1-4 door een goal van Patrick van Es. Vervolgens werd er een wanprestatie neergezet. Alles ging mis en SHO kwam op gelijke hoogte.4-4.  Uit het niets was het dan toch weer Quensley Blansjaar die RVVH op sleeptouw nam.4-5.

Helaas was het niet genoeg, want de wedstrijd ging met 6-5 verloren.

RVVH 7:

Zaterdag kwamen de nummers 9 en nummer 8 tegenover elkaar. RVVH ontmoette op eigen terrein WCR 4.

In de 1e helft was het Jake Koolwijk die de score wist te openen voor de blauwwitte brigade. Vrij snel daarna kwam WCR al weer op gelijke hoogte. Door een strafschop van Donny Schrover kon RVVH weer de leiding nemen.2-1. De score had hierna hoger kunnen uitvallen, maar 1x werd de lat geraakt en eenmaal werd de bal voor de doellijn weggehaald.

Na de pauze kon RVVH de winst behouden en weer drie punten bijschrijven. De overwinning heeft RVVH goed gedaan! De boys staan nu op een keurige 7e plaats. Komende zaterdag gaat RVVH om 13:50 op bezoek bij Hekelingen 10.

De vrouwen streden zaterdag voor aansluiting bij de top drie. Maar dan moest er eerst gewonnen worden van de nummer 3 Eldenia Vr1 uit Arnhem.

RVVH kreeg te maken met een felle tegenstander die de vrouwen goed onder druk hield. Toch kwamen beide teams niet tot scoren. Met een ongewijzigde stand ging RVVH naar de thee.

In de 2e helft koos Eldenia nog steeds vol voor de aanval, dit uitte zich in de 55e minuut tot een doelpunt door Floor Tacken.0-1.

Alles op alles werd gezet om nog op gelijke hoogte te komen, maar helaas lukte dit niet meer. Aanstaande zaterdag reist RVVH naar Hoornaar voor de wedstrijd tegen Stedoco Vr1.

RVVH Vr2:

Het 2e vrouwenteam speelde thuis tegen CSW Vr1.

De vrouwen kwamen goed uit de startblokken, binnen 5 minuten zorgde Rebekka van Esch voor een 1-0 voorsprong. Lang kon RVVH daar niet van genieten, want zo,n tien minuten later stond CSW al op gelijke hoogte.

Vlak voor rust werd het 1-2 voor de gasten.

In de 2e helft kon RVVH pas laat langszij komen door een doelpunt van Rebekka van Esch. In de slotminuten sloeg CSW nogmaals toe, ze wonnen de wedstrijd met 2-3.

RVVH heeft zichzelf niet beloond in een goede wedstrijd. Komende zaterdag gaat RVVH het opnieuw proberen, dan gaan de vrouwen op bezoek bij IJfc Vr1. Aanvang half drie.

RVVH O19-1:

Koploper RVVH kreeg op eigen terrein bezoek van de nummer vier DCV O19-1.

RVVH moest een vroege 0-1 achterstand even verwerken, maar dit duurde slechts twee minuten. Levi Hoogendoorn zet Laurens de Witte 1 op 1 voor de keeper en schiet de bal strak in de hoek.1-1.

Even later kwam RVVH makkelijk op voorsprong. Na een cornerbal van Kamal El Ouardi gleed de bal via de handen van de keeper het doel in.2-1.

In de 40e minuut kon Levi Hoogendoorn de 3-1 binnenwerken, maar zijn kopbal ging net naast. Op slag van rust was het wel raak! Laurens de Witte tikt de bal door naar Levi en speelt zich vrij om te scoren.3-1.

Met deze mooie tussenstand ging RVVH de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft werd Jardy Terwisscha gevloerd in de zestien, maar scheidsrechter H van Doeselaar wilde van geen strafschop weten. Tien minuten later trok Jardy de bal uitstekend voor, en Levi haalde direct de trekker over. De pegel spatte op de paal uiteen.

Halverwege de 2e helft was Levi Hoogendoorn de DCV keeper iets te slim af en maakte hij er 4-1 van. Even later schoot Levi uit een strafschop de 5-1 binnen. Vlak voor tijd kreeg Laurens de Witte nog een dot van een kans toen hij alleen op de keeper afging, maar hij schoot naast.  Zo won RVVH weer eens met degelijke cijfers.

De boys staan nog altijd aan kop met 21 punten uit 7 wedstrijden, de nummer 2 Olympia O19-1 volgt op 5 punten achterstand. Aanstaande zaterdag gaat RVVH om 12 uur op bezoek bij SC Feijenoord O19-2.

RVVH O17-1:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Slikkerveer O17-1.

Een 1-0 achterstand werd nog in de 1e helft weggewerkt door Sem Komduur.1-1. In de 2e helft werd er niet meer gescoord. Na 7 wedstrijden staat RVVH nu op een 9e plaats met 7 punten. Komende zaterdag speelt RVVH om 12 uur thuis tegen Fc Binnenmaas O17-1.

RVVH ging zaterdag op bezoek bij DCV O15-1.

RVVH ging goed van start met een schot op de paal van Manuela Hietbrinck. In de 16e minuut werd de score geopend met een prachtig schot door Senna van Vught.

Na 22 minuten maakte de net ingevallen Amin Latakwal er 0-2 van. Vlak voor rust kwam DCV met de aansluitingstreffer.1-2.

In de 2e helft kwamen beide teams niet meer tot scoren. De drie punten gingen dan ook  mee naar Ridderkerk.

RVVH ging op bezoek bij TOGB O13-1.

De boys werden al snel gedwongen tot verdedigen. Snel bleek dat deze tegenstander voetballend verder was dan RVVH, er was ook weinig beleving. Voor rust stond RVVH op een 2-0 achterstand.

Na de pauze ging hetzelfde spelbeeld verder. De wedstrijd ging met 5-0 verloren.

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Sc Feijenoord O11-2.

Een spannende wedstrijd met een sterk en goed begin voor RVVH. Goed druk zetten leverde al een vroege voorsprong op door een doelpunt van Gyani Sequeira. Feijenoord kwam snel daarna met de gelijkmaker.1-1. Hierna nam RVVH tot tweemaal toe de leiding. Door doelpunten van Myka Laan en een schitterende vrije trap van Hugo van Aalst kwam er een 2-3 uitslag op het scorebord te staan in het voordeel van RVVH.

In de 2e helft kon RVVH het verschil maken. Door een mooi schot van Jael Hanenberg kwamen de boys op een 2-4 voorsprong. Hierna kreeg Feijenoord best veel kansen maar keeper Jaydie Stip hield RVVH staande.

Feijenoord kwam later toch met de aansluiting.3-4. Maar RVVH liep verder uit naar 3-6 door goals van Myka Laan en Jael Hanenberg. De wedstrijd leek beslist, maar Feijenoord kwam binnen vijf minuten terug tot 5-6 en had zelfs kansen op 6-6. Maar door inzet en vechtlust hield RVVH toch de stand op het scorebord. Door de winst staat RVVH bovenaan de ranglijst. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 8:30 uur thuis tegen Barendrecht O11-2.