Uitgebreid dagverslag zaterdag 15 december

Door: Arie Verveer

Klinkende zege,s voor dagverslagteams (3-1, 4-1, 5-1, 2-3)

De meeste teams waren al aan het genieten van hun rust in de winterstop, maar toch kwamen er nog enkele tesams wel in actie. De mannenhoofdmacht nam het thuis voor de competitie op tegen hun concurrent de Meeuwen uit Zoutelande. RVVH 2 kreeg thuis Capelle 2 op bezoek, en RVVH 5 speelde om half drie uit tegen ZwerversIJvv 3. Laat in de middag werd er door het 1e vrouwenteam gespeeld voor de beker. De tegenstander kwam uit het verre Heerlen, Bekkerveld Vr1.

Een kort programma met toch belangrijke wedstrijden.

RVVH 1:

De trouwe supporters van RVVH trotseerden zaterdag toch weer de vrieskou om zo de laatste competitiewedstrijd van het eerste te bekijken voor de winterstop. Deze laatste was ook meteen een hele belangrijke. Bij winst kon RVVH aanklampen bij hun concurrenten, maar bij verlies dan zou het wel eens een heel lastig seizoen kunnen gaan worden.

Trainer Hulsbosch gebruikte dezelfde spelers als vorige zaterdag tegen Rijsoord. RVVH nam na 14 minuten al de voorsprong, een doorkopbal van Donovan Lioe Anjie kon niet worden weggewerkt door de gasten uit Zoutelande. Brandon Konemann profiteerde daarvan en werkte de bal tussen de palen.1-0.

Enkele minuten later kon Brandon Konemann weer uithalen voor de 2-0 maar zijn inzet ging verloren. Hierna moest keeper Danny Spelde 2x alles uit de kast halen om de gelijkmaker te voorkomen.

In de 25e minuut had Christiaan Sprangemeijer de wedstrijd kunnen en moeten beslissen. Een cornerbal van Ibrahim El Koubai werd hard ingekopt door Christiaan, alleen keeper Jesse Kerkhove stond een treffer in de weg.

RVVH had goeie mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar nog altijd bleef het lastig om de kansen te verzilveren. Ibrahim El Koubai probeerde ook het doel te vinden, maar zijn poging ging voorlangs. Net voor rust kon Gino Boers een voorzet van Brandon Konemann goed inkoppen. Helaas haalde keeper Kerkhove de bal voor de lijn weg.

In blessuretijd kwamen de Meeuwen alsnog langszij. Aanvoerder Boogaard schoot na een cornerbal de gelijkmaker binnen de touwen.1-1. Meteen hierna floot scheidsrechter Peter de Waard voor rust.

Na de warme thee ging RVVH voor de winst. In de 62e minuut bracht Wouter Swart de 2-1 op het scorebord, na een cornerbal van Ibrahim El Koubai kopte Wouter RVVH naar de voorsprong.

De overwinning van RVVH werd vlak voor tijd veilig gesteld door Brandon Konemann. Uit een prima pass van Remon Luksch tekende de goaltjesdief voor de definitieve 3-1 . Na het laatste fluitsignaal van arbiter de Waard was er toch weer vreugde in het Blauwwitte kamp, want de boys hebben weer net op tijd weten aan te klampen bij de concurrentie.

Nu krijgen de boys even de tijd om bij te tanken in de winterstop. In het nieuwe jaar kan RVVH dan de draad weer oppikken, dan strijd RVVH op 19 januari in Oud-Beijerland tegen SHO weer voor de drie punten.

Opstelling RVVH 1: Spelde, Swart, Eggers, Lioe Anjie(33 Luksch), J.Drenthe, Proost, Sprangemeijer(55 Diop), El Koubai, Boers, Fortes(76 Mulder), Konemann.

RVVH 2:

RVVH speelde zaterdag tegen de naaste concurrent Capelle 2. Het puntenverschil onderling is slechts twee punten,bij winst van RVVH kon er weer een stap omhoog gezet worden. De boys staan momenteel met 11 punten uit 11 wedstrijden op een 12e plaats.

Na een aftastend begin kwamen er al vlot de 1e mogelijkheden voor RVVH. In de 10e minuut zette captain Rodney van Dam zijn teamgenoot Bob Krens aan het werk. Bob probeerde de bal over de keeper heen te stiften en ging net over het doel heen.

Even later lag Francesco Messina de bal klaar voor Kaj Voskamp, maar Kaj kopte net over het doel.

Aan de andere zijde van het veld moest de verdediging van RVVH ingrijpen binnen de zestien bij een gevaarlijk moment van Capelle. Scheidsrechter Dane wees resoluut naar de stip. Keeper Joris Blaak redde de penalty uitstekend.

Halverwege de 1e helft trok Capelle ook aan de noodrem bij een uitbraak van Rodney van Dam. Kaj Voskamp schoot de penalty zelfverzekerd binnen.1-0. Een minuut of vijf later haalde Bob Krens van grote afstand uit, maar zijn inzet werd gered door de keeper. De 1-0 voorsprong bleef ook in de rust op het scorebord staan.

In het 2e gedeelte van de wedstrijd wilde RVVH zo snel mogelijk de winst veilig stellen. Na 49 minuten stichtte Cerezo Drenthe al weer enig gevaar in het Capelle gebied, vanaf de achterlijn probeerde hij de bal binnen te werken, maar de keeper tikte de bal net over zijn doel heen. Even later stond Capelle op gelijke hoogte en was er weer werk aan de winkel voor RVVH.

Een achterstand kon gelukkig worden voorkomen. Eerst was het Capelle met een gevaarlijke bal in het zijnet, daarna redde keeper Blaak uitstekend voor zijn team. Na ruim een uur spelen kon Francesco Messina goed uitbreken en gevaarlijk worden, helaas werd Francesco terug gefloten wegens buitenspel.

Scheidsrechter Dane trakteerde Capelle na een overtreding van RVVH al weer op een kadootje in de vorm van een strafschop. Weer werd deze niet goed genomen, via de lat bleef de bal uit het doel van RVVH.

In het laatste kwartier nam Bob Krens plaats in de schiettent die bij Capelle geopend was. Driemaal probeerde hij het doel te vinden,maar in alle gevallen viel de bal niet tussen de palen.

RVVH kon in het slot van de wedstrijd afstand nemen van Capelle, na 85 minuten werd een misser van de Capelle keeper een makkelijke prooij voor Francesco Messina. Hij veroverde de bal en maakte de klus keurig af.2-1.

Hierna sloop Francesco nogmaals door de verdediging. Hij werd hierbij onderuit getrokken door Capelle, maar arbiter Dane verzuimde de rode kaart te trekken voor deze overtreding. Messina was een doorgebroken speler vandaar.

Bob Krens gooide de wedstrijd definitief in het slot. Na een vrije trap schoot hij de verdiende 3-1 binnen. In de laatste minuut was Francesco Messina niet zelfzuchtig en liet hij Cerezo Drenthe de mogelijkheid om te beslissen. De 4-1 winst brengt RVVH een plaatsje hoger op de ranglijst. RVVH staat op de 11e plaats.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH wederom om 11 uur thuis. De boys spelen voor de beker tegen DBGC 2.

Opstelling RVVH 2: Blaak, van Dommelen(66 Jones), Capelle, Resoort(64 van Halem), van Dam, Merencia(46 Mosmans), Krens, Messina, C.Drenthe, Rietveld(52 Lopes), Voskamp(81 Makubikwa).

RVVH 5:

RVVH heeft zaterdag een fikse stap omhoog gezet. De boys gingen op bezoek bij de nr 8 ZwerversIJvv 3 en wonnen daar met 2-3.

In de 1e helft werd de overwinning al veilig gesteld. Ibo El Aroussi opende de score, daarna schoot Ian de Jager uit een strafschop de 0-2 binnen. De 0-3 ruststand werd door Ibo El Aroussi op het scorebord gezet.

Na de pauze knokte de thuisploeg terug naar 2-3. Mahjar Esmaillot schoot de 2-4 binnen, maar helaas was de blijdschap voor korte duur want de treffer werd afgekeurd. De drie punten zaten in de knip en gingen mee naar Ridderkerk.

Kelvin Wittekoek kreeg de rode kaart toegewezen. Door de winst is RVVH gestegen van een 11e plek naar een 7e plek.  Aanstaande zaterdag staat er een bekerwedstrijd op het programma, de boys spelen om 12 uur op de Bongerd tegen Barendrecht 13.

RVVH Vr1:

Waar iedereen zaterdag al lang de warme kantine had opgezocht voor de traditionele boutmiddag zo trotseerden het 1e vrouwenteam de vrieskou. De vrouwen van RVVH kregen zaterdag bezoek uit het verre Heerlen. Om 5 uur in de middag werd er voor de beker gestreden tegen zondageersteklasser Bekkerveld Vr1.

De vrouwen namen al van meet af aan het initiatief, na twee minuten was het al Manuela Grootenboer die de trekker overhaalde voor RVVH. Haar poging ging naast het doel. Korte tijd later was het wel raak! Sharella Hunt verraste de Limburgse keepster met een fraai schot.1-0.

Een minuut of vier later tekende Sharella Hunt al voor haar 2e treffer. Uit een voorzet van de jarige Alyssa Dijkstra kopte Sharella Hunt de 2-0 binnen. RVVH liet Bekkerveld na ruim een half uur terugkomen in de wedstrijd.2-1. De aansluiting was voor korte duur, want drie minuten later velde Sharella Hunt weer het vonnis en scoorde ze haar glaszuivere hattrick.3-1.

Net voor rust zag Alyssa Dijkstra de kans op de 4-1 net naast het doel gaan. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Mulder ging iedereen zich even snel opwarmen voor de 2e helft.

In de 2e helft deelde Iris Zoon de definitieve nekslag uit aan de gasten. Van ruim 25 meter haalde ze verwoestend uit voor de 4-1. Even later in de 68e minuut lag de volgende bal al weer tussen de palen. Na een vrije trap van Jennifer Oliveira kopte Manuela Grootenboer de 5-1 binnen. De wedstrijd was gelopen!

Iris Zoon probeerde later weer met een kunststukje de keepster te verrassen, maar nu verdween de bal net naast het doel. RVVH keepster Angel Verschoor wist de 5-2 te voorkomen, bij een vrije trap van Bekkerveld redde ze uitstekend.

Vlak voor tijd stelde Wendy Mulder de keepster nog 1 keer op de proef, maar haar poging ging net naast. De vrouwen gingen na het laatste fluitsignaal snel naar binnen voor de warme douche. RVVH weer een ronde verder! In de volgende bekerronde nemen de vrouwen het op tegen zondaghoofdklasser Bavel Vr1.

Opstelling RVVH Vr1: Verschoor, Dijkstra, Zimmerman, Bruens, Rijsbergen, Zoon, Verheijen(63 Mess), Pott(54 Kooij), Grootenboer, Hunt(67 Mulder), Oliveira.