Dagverslag 17 augustus

Ridderkerk Toernooi

RVVH wint Ridderkerk toernooi

Zaterdag heeft RVVH de finalestrijd tegen hoofdklasser Rijsoord toch weten te winnen. Op de natte Bolnesserberg waar eerst de troostfinale door Slikkerveer met 8-1 gewonnen werd van Bolnes, trapte RVVH om half drie af tegen Rijsoord.

Door de regen was het voor beide teams lastig om er toch een mooie finalestrijd van te maken. Op het slechte en gladde veld van Bolnes kwamen er maar weinig echte hoogtepunten van beide partijen.

Na een klein kwartier werd een vrije trap van Papito Merencia met moeite gepakt door keeper Ragip özrak. In de 25e minuut trok Mahmut Sönmez de bal uitstekend voor het doel, maar Brandon Könemann kwam net te kort om de bal binnen te koppen.

Keeper Nick Sanders had het vrij makkelijk, Rijsoord stichtte weinig gevaar voor zijn doel.

Beide team  zochten na 45 minuten snel de kleedkamer op. De nul-nul stand stond nog altijd op het scorebord.

Na de rust kreeg Rijsoord de voorsprong op een presenteerblaadje, na een lichte overtreding van RVVH binnen de zestien lag scheidsrechter Laros de bal al op de stip. Jimmy v/d Vaart verzilverde de strafschop.0-1 voor Rijsoord.

In de 53e minuut kon keeper Sanders met een prima redding de 0-2 voorkomen. RVVH maakte de jacht op de gelijkmaker, na een uur spelen probeerde Mahmud Sönmez met een listige boogbal keeper Ozrak te verrassen, maar de bal ging net over het doel.

Trainer Ronald Hulsbosch bracht enkele verse krachten in om de stand nog in evenwicht te brengen. RVVH ging met meer druk naar voren spelen, en er kwamen ook enkele mogelijkheden. Brandon Könemann zag een hard schot geblokt worden door keeper Ozrak.

In de slotfase van de wedstrijd moest er nog gescoord worden. Mahmut Sönmez kwam weer eens met een uitstekende voorzet, maar Gino Stolk schoot de bal hoog over het doel. Even later was het wel raak, Thomas van Prooijen gaf de bal hoog voor en Brandon Könemann kopte de 1-1 binnen.

Könemann had direct daarna de 2-1 binnen kunnen werken, maar weer stond keeper Ozrak een treffer in de weg. In de laatste minuut schoot Gazar Dermendjan na een fraaie actie net naast en Ismael Celen schoot over. Niet veel later floot scheidsrechter Laros voor het einde.

De strafschoppenreeks moest de uiteindelijke beslissing geven. Rijsoord schoot de 1e binnen. Voor RVVH nam Brandon Könemann de eerste strafschop, en ook deze zat erin. De volgende strafschop van Rijsoord werd gestopt door Keeper Nick Sanders, maar scheidsrechter Laros liet hem opnieuw nemen. Nu greep Sanders mis.

De eerste serie van vijf werd door iedereen gescoord, zelfs keeper Ozrak stelde Nick Sanders op de proef. Voor RVVH schoten vervolgens Gazar Dermendjan, Jesse Eggers, Mahmud Sönmez, en Papito Merencia raak. Stephan Havelaar schoot de zesde naast het doel, Ismael Celen maakte hierna de klus af voor RVVH.

Eindstand: 1-RVVH, 2-Rijsoord, 3-Slikkerveer, 4-Bolnes.

Opstelling RVVH: Sanders, Swart(70 Dermendjan), Eggers, El Koubai(63 van Prooijen), Gangadin(63 Yekhlef), Proost(70 Mosmans), Sprangemeijer(46 Stolk), Merencia, Celen, Sönmez, Könemann.

Aanstaande zaterdag spelen de boys een oefenwedstrijd in Capelle tegen Capelle 1. Aanvang 14:30 uur.

RVVH 2 oefent dinsdagavond op eigen terrein tegen Pelikaan 2.Aanvang 20:00 uur.

RVVH Vr1/Vr2:

Met een combi team van Vrouwen 1 en 2 werd zaterdag de 1e oefenwedstrijd gespeeld op het Sportpark Faas Wilkes in Rotterdam Zevenkamp.

Daar ontmoette RVVH het vrouwenteam van Xerxes DZB.

In de 1e helft stond RVVH vrij gemakkelijk op een ruime 0-3 voorsprong. Na de pauze werd Xerxes DZB met 0-7 verslagen. Na 75 minuten floot  de scheidsrechter de wedstrijd naar het einde.

Manuela Grootenboer scoorde 2x, de overige doelpunten kwamen van Viviane Verheijen, Sharella Hunt, Celine Schot, Chanel Zimmerman en Michelle de Vos.

Aanstaande woensdagavond speelt het combiteam thuis tegen RVVH O15-1. Aanvang 20:00 uur.

RVVH O17-1:

RVVH oefenden op eigen terrein tegen Spijkenisse O17-1.

Na een 0-0 ruststand gingen de boys met 0-3 onderuit.

Komende zaterdag neemt RVVH het in Numansdorp op tegen NSVV O17-1. Aanvang 12 uur.