Dagverslag van zaterdag 10 maart 2018

RVVH 2 zet een stap omhoog-RVVH 5 ongeslagen door- RVVH O19,1 velt DSVP met 3-6.

Na het koude en voetbalvrije weekend voor RVVH van vorige week kon er nu eindelijk wel weer gevoetbald worden. Alle velden waren weer vrij, dus er was weer een vol programma voor de dagverslagteams. Alleen de jongens van RVVH O9-1 kwamen niet in actie. Afgelopen week gaven de jongens training aan de kids van de voetbalschool, dit is wel iets om trots op te zijn.

De mannenhoofdmacht ging weer eens naar Vlaardingen, daar werden de degens gekruist met Zwaluwen. Zwaluwen bivakkeert momenteel met 27 punten uit 19 wedstrijden in de veilige middenmoot, ze staan er wat beter voor dan onze Blauwwitte Brigade. Twee weken terug haalde RVVH nog fors uit tegen Nootdorp door met 5-1 te winnen. Die overwinning was goed voor het zelfvertrouwen van het team, dus de vraag was of dit doorgezet kon worden?

Zwaluwen uit blijft natuurlijk altijd lastig. Trainer Giovanni Franken had vandaag weer de beschikking over Joey Klein, misschien kon hij nu wel eens belangrijk zijn voor zijn team. Daarentegen stond wel weer een blessure van Rick Resoort. Zijn plaats werd ingenomen door Mauro Kloppert.

Nu de wedstrijd. De wedstrijd die onder leiding stond van Menno Kloet uit Rotterdam begon niet echt spectaculair. Beide teams lieten de toeschouwers nog te weinig zien, pas in het 2e deel van de 1e helft kroop RVVH wat uit zijn schulp. Joey Klein haalde weer een de trekker over met een hard schot, maar keeper van Marvin van Tienen blokte goed.

Even later schoot Sanzio Dieterich ook met scherp, maar zijn vizier stond nog niet goed.

Zwaluwen kreeg tussendoor ook wat kansjes maar deze werden allen om zeep geholpen.

Zo,n tien minuten voor rust wilde Papito Merencia keeper van Tienen verrassen toen hij wat ver uit zijn doel stond, maar weer wilde de bal er niet in.

In de slotminuten deelde arbiter Kloet weer eens een presentje ui in de vorm van een penalty. Na een licht vergrijp van Dirk van Leenen wees de leidsman meteen naar de stip. Gelukkig redde de uitstekend keepende Danny Spelde, met beide vuisten werd de strafschop van Justin van Mullem weggewerkt.

RVVH ging met een brilstand de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft nam Zwaluwen toch na zo,n 50 minuten de leiding. Justin van Mullem verschalkte nu wel Danny Spelde. Geheel vrijstaand schoot hij de bal in de touwen.1-0.

Gelukkig had RVVH nog 40 minuten om hier iets aan te doen. Drie minuten later probeerde Jessie Proost het van afstand, maar zijn schot was niet hard genoeg om keeper van Tienen te verrassen.

Na 65 minuten bracht de Gouden wissel Nedely Fortes RVVH eindelijk op gelijke hoogte. Hij werd op maat bediend door de rappe Sanzio Dieterich en Nedely kon de bal binnen tikken. 1-1.

RVVH voelde dat er meer te halen was in Vlaardingen en voerde de druk iets op. In de 70e minuut probeerde Nedely Fortes het om de 1-2 te scoren ,maar dit keer kwam hij tekort.

Zwaluwen was er ook niet gerust op, op een goede afloop en zochten ook diverse keren het doel van Spelde op. Gelukkig deed Danny Spelde zijn uiterste best om zijn team te redden.

De slotfase was nog bijzonder spannend want zowel RVVH als Zwaluwen maakten aanspraak op de overwinning. Eerst was het Papito Merencia die zijn team de drie punten kon bezorgen, maar zijn schot zeilde net langs het doel van keeper Van Tienen. Daarna moest keeper Spelde nog eens vol aan de bak om een inzet van Justin van Mullem te redden.

Gelukkig floot arbiter Kloet de wedstrijd naar het einde. RVVH neemt toch nog een punt mee uit Vlaardingen! Of het genoeg is dat zal aan het einde van de competitie moeten blijken.

De boys liepen wel een punt in op AFC( 3-2 verloren) en op Nootdorp(2-0 verloren). Rijsoord ging ook met 0-1 onderuit tegen Stedoco.

Opstelling RVVH 1: Spelde, Swart, van Leenen, Rodriquez de Pina, Proost, Kloppert, Dos Santos(73 Cleef), Merencia, de Jesus(90 Capelle), Klein(59 Fortes), Dieterich.

RVVH 2:
Hekkensluiter RVVH heeft de punten nog heel hard nodig om zich dit seizoen veilig te stellen voor behoud van de reserve hoofdklasse. Na de zeperd tegen koploper Quick Boys 2(verlies 14-3) op 17 februari moesten nu de koppies allemaal weer omhoog!

Zaterdag ging RVVH op bezoek in Gouda bij medeconcurrent Jodan Boys 2. Met 16 punten uit 16 wedstrijden bezetten zij momenteel een 12e plek. RVVH staat onderaan met 10 punten uit 16 wedstrijden. Daarboven staat Brielle met 12 punten. De boys zouden bij winst wel eens de 1e stap omhoog kunnen gaan zetten.

De intenties waren dus duidelijk, er moest gewonnen worden!!

Het liep allemaal toch iets anders, want RVVH had in het begin wat moeite met de gekozen tactiek van Jodan Boys. Na een kwartier spelen zette de Jodan Boys spits zijn team al op een 1-0 voorsprong.

RVVH bleek niet onder de indruk van de Goudse treffer en probeerde zo snel mogelijk weer orde op zaken te stellen. De boys deden dat met name met Alex Rekondie, de langdurig geblesseerde speler van Smitshoek mocht na lange tijd eindelijk weer eens de wei in. Hij was een plaag voor zijn directe tegenstander.

Na een half uur kwam RVVH toch langszij. Alex Rekondie werd met een diepe bal weg gestuurd en met succes. Zijn directe tegenstander werd omzeild en de 1-1 zat tussen de palen.

Met een voor RVVH gunstige 1-1 gingen de boys de kleedkamer in voor de rust.

In de 2e helft barstte het doelpuntenfestijn los, het ging over en weer. Toch bleek RVVH na afloop de terechte en zeker gelukkige winnaar! Er werd gestreden voor de punten!!

RVVH opende vrij vlot met een 1-2 voorsprong. Diego Rietveld stuurde met een goede crossbal Alex Rekondie op pad om zijn 2e van de middag te gaan maken. Alex slaagde hier uitstekend in.

Binnen 6 minuten gaf RVVH het toch weer uit handen. Cerezo Drenthe kwam wat ongelukkig ten val waardoor Jodan Boys de weg vrij had naar keeper Tim Elkhuizen. 2-2.

Tien minuten later werd Christiaan Sprangemeijer gevloerd binnen de zestien, en mocht Diego Rietveld via een penalty RVVH weer aan de leiding brengen. 2-3.

Korte tijd later kreeg Jodan Boys hetzelfde presentje na een handsbal van RVVH, en Jodan Boys stond ook weer op gelijke hoogte. 3-3. Het beloofde een krankzinnige wedstrijd te gaan worden, want er moesten nog 22 minuten gespeeld worden.

Met nog iets meer dan een kwartier te spelen liet het centrale duo van RVVH het even afweten. Ze lieten Jodan Boys weer terug in de wedstrijd komen. 4-3.

RVVH knokte zich sterk terug en stond na 77 minuten weer op gelijke hoogte. Weliswaar door een strafschop, maar dat maakte niet uit. Diego Rietveld schoot met volle overtuiging binnen! 4-4.

De vechtersmentaliteit werd na 82 minuten beloond door Mark Amaning Ampong. Hij wist zijn tegenstander listig te omzeilen en daarna schoot hij diagonaal de 4-5 binnen. Nu was het zaak om dit mooie resultaat vast te houden! Dit lukte uiteindelijk om de drie punten binnen te slepen. RVVH was na het laatste fluitsignaal opgelucht, maar wel drie punten rijker!! De 1e stap omhoog is gezet, want Brielle 2 heeft na de 3-2 nederlaag bij Noordwijk 2 de laatste plek overgenomen.

Coach Han van Harselaar was na afloop bijzonder trots op zijn team!

Komende zaterdag ontvangt RVVH op eigen terrein Zwaluwen 2.

Opstelling RVVH2: Elkhuizen, van Dommelen(55 Brito), van Halem(82 Kloppenburg), Eggers, Drenthe, van Dam, Sprangemeijer, Delgado, Rietveld, Eyongakpa, Rekondie(72 Amaning Ampong).

RVVH 4:
RVVH speelde zaterdag tegen de nummer 5 Ommoord 3. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd.

Toch lukte het RVVH niet om de drie punten aan de Sportlaan te houden. Na een 2-4 achterstand bij rust ging RVVH in de 2e helft met 3-6 onderuit.

De langdurig geblesseerde Floris Holterhues schoot weer eens raak voor zijn team. De overige doelpunten kwamen van Ian de Jager en Delano Tito.

Roel van Dommelen presteerde het om onder een lage bal door te koppen.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH een uitwedstrijd om 11:00 uur tegen SDV 2.

RVVH 5:
Koploper RVVH gaat gestaag door richting de titel! De boys lijken niet te stoppen door geen enkele tegenstander uit de afdeling. Na 11 wedstrijden heeft RVVH al 33 punten binnen gesleept. Topscoorders Paul v/d Kooij en Jeffrey Sturrus hebben ook een groot aandeel in dit prima resultaat.

Zaterdag kwam de nummer 12 Hekelingen 4 op bezoek aan de Sportlaan. Een makkelijke prooij op papier, maar in werkelijkheid had de Blauwwitte Brigade wel wat opstart problemen.

Na zo,n 7 minuten spelen leek de motor warm gelopen, want het was Paul v/d Kooij die de 1-0 al weer in de touwen werkte.

Even later kreeg Paul de bal op een presenteerblaadje van Paulo Cillari, maar helaas belandde de kopobal in de handen van de keeper.

Kort hierna was het wel raak. Weer Paul v/d Kooij, nu met een pracht voorzet op Jeffrey Sturrus die er wel raad mee wist. 2-0.

Na ruim een kwartier spelen had een kunststukje van Paul v/d Kooij een beter lot verdient. Een uitstekende omhaal van Paul werd door de Hekelingen keeper met veel moeite tot corner verwerkt.

RVVH liet toch ook een aantal kansen onbenut, met name ook Ibo El Aroussi miste de scherpte. Ook Daniel Vermeulen schoot nog eens over het doel.

Halverwege de 1e helft trok Paul v/d Kooij de overwinning eigenlijk al binnen. Van afstand haalde de topscoorder uit! 3-0.

In de slotminuten voor rust kwam RVVH op 4-0. Een prima voorzet van Mahdi Mobayen kon door Daniel Vermeulen in de uiterste hoek worden binnen gekopt.

Dit was meteen de ruststand.

Na de pauze scoorde Hekelingen nog een keer tegen. Daarna maakte Kristiaan van Noort en Paul v/d Kooij de klus af. De boys wonnen met 6-1.

RVVH staat nu 11 punten voor op de nummer 2 Fc Binnenmaas 6. Aanstaande zaterdag moet Zwervers IJvv 4 in IJsselmonde op de slachtbank. Aanvang wedstrijd is 15:15 uur.

Basisopstelling RVVH 5: Bruma, Mastrigt, Fransen, van Haaren, Cillari, de Ruiter, van Noort, El Aroussi, Vermeulen, v/d Kooij, Sturrus.

RVVH 6:
RVVH moest het zaterdag aan de Sportlaan opnemen tegen de nummer 12 SNS 2.

De boys kwamen via een eigen doelpunt op voorsprong, maar SNS kwam kort daarna op gelijke hoogte. 1-1.

Met een gelijke stand gingen de boys de kleedkamer in voor de pauze.

In de 2e helft won RVVH ruim met 6-1. Roel van Dommelen scoorde de 2-1 na een voorzet van Nick van Breugel. Daarna zette Roy de Lepper en Menno den Boef de 3 en 4-1 op het scorebord.

Roel van Dommelen en Lammert Verhoeven schoten de 5 en 6-1 binnen.
RVVH staat op een 4e plek met 21 punten uit 11 wedstrijden. De boys moeten nog wel 2 wedstrijden inhalen.

RVVH Vr1:
De RVVH vrouwen streden zaterdag voor een plek in de top drie. Op eigen terrein namen de vrouwen het op tegen het Zeeuwse IJzendijke.

RVVH had moeite om door de Zeeuwse muur heen te komen. Daardoor gingen de vrouwen met een 0-0 stand de pauze in.

In de 2e helft werd na bijna een uur spelen de Zeeuwse muur eindelijk gekraakt. De ban werd gebroken door Jaline Hoek die RVVH op een 1-0 voorsprong zette.

IJzendijke leverde kracht in , en RVVH profiteerde hiervan. Enkele minuten na de 1-0 tekende Isabel Gulden al voor de 2-0.

De vrouwen liepen met hulp van een eigen doelpunt van IJzendijke uit naar een 5-0 overwinning. Isabel Gulden en Alyssa Dijkstra schoten beide nog 1x met scherp.

Door de overwinning van RVVH en het verlies van Viod is RVVH naar de 3e plaats gestegen.

Na afloop was er een gezellige sponsorbijeenkomst in de grote bestuurskamer met een verzorgd buffet en de nodige drankjes.

Opstelling RVVH Vr1:Snel, Rijsbergen(Gulden), Noordermeer, v/d Heerik, van Gelder, Bruens, J.Hoek(Pott), v/d Harst, Scherpenzeel(Grootenboer), Oliveira, Dijkstra.

RVVH Vr2:
Het 2e vrouwenteam streed zaterdag met een verzwakt team tegen de nummer 3 DSS Vr1.

De vrouwen kwamen in de 1e helft niet echt aan spelen toe, en moest toezien dat DSS de score opende. Met een 0-1 achterstand nam RVVH de gang naar de kleedkamer voor rust.

In de 2e helft werd een persoonlijke fout van RVVH hun fataal en werd het 0-2.
Daarna gingen de vrouwen tot het uiterste, en werd er een 2-2 gelijkspel uit geperst. Een mooie kopbal van Sharella Hunt zorgde voor de aansluitingstreffer. Daarna was Fu-Sang Pott met een lange rush goed voor de 2-2.

RVVH gokte op een stuntje, maar ging in het heetst van de strijd toch met 2-4 onderuit.

Jammer, maar trainer Patrick v/d Veen kon na afloop toch tevreden zijn dat er als team tot het uiterste gestreden is.

RVVH Vr3:
RVVH is zaterdag in Zuidland fors onderuit gegaan.

Met de rust was het nog een 3-0 achterstand, maar in de 2e helft kwam er na 90 minuten een 9-0 nederlaag op het scorebord.

De vrouwen streden met een gehavend team tot het uiterste. Veel blessures, maar ook enkele vrouwen die hun team al in de steek gelaten hebben. Toch wel jammer!!

RVVH O19-1:
Koploper RVVH heeft zich zaterdag als een ware HERCULES gedragen. De boys kwamen in Pijnacker in de 1e helft op 3-1 achterstand tegen DSVPO19-1.

Maar in de 2e helft begon RVVH met een inhaalslag. De boys wonnen verdienstelijk met 3-6.

Clubtopscoorder Gazar Dermendjan schoot 3x raak voor zijn team. De overige goals kwamen van Damian Mars(2x) en Danny Haasdijk.

RVVH gaat na 3 wedstrijden samen met Barendrecht O19-2 aan de leiding. Beide teams hebben 9 punten verzameld.

RVVH O17-1:
RVVH heeft zaterdag weer een prima overwinning geboekt. Op eigen terrein kwam RVVH al 1-0 voor in de 1e helft door een doelpunt van Juandro Souisa.

In de 2e helft zorgde Jardy Terwisscha(2x)voor de 3-0 overwinning.

RVVH staat op een keurige 4e plaats.

RVVH O15-1:
RVVH is zaterdag onderuit gegaan tegen de nummer 3 Groeneweg O15-1.

Het werd 2-0 voor Groeneweg.

Komende zaterdag speelt RVVH om 8:30 thuis tegen Zwervers Cvv O15-1.

RVVH O13-1:
RVVH kreeg zaterdag bezoek van de nummer 5 Nieuwerkerk O13-1.

De boys gingen na een 1-2 ruststand met 1-3 onderuit.

Djimeiro Declercq zorgde voor de enige treffer van RVVH.

Aanstaande zaterdag gaat RVVH op bezoek bij Alexandria,66 O13-2.

RVVH O11-1:
RVVH gaf zaterdag niet thuis. De boys speelden onder hun kunnen tegen LMO O11-1.

Na een 0-1 achterstand in de 1e helft ging RVVH in deel 2 met 1-5 onderuit.

Romano de Munnik tekende voor de enige goal van RVVH.

RVVH O11-2:
RVVH moest het zaterdag opnemen tegen RHS O11-1.

De boys begonnen goed aan het duel. Een mooie aanval werd helaas niet bekroond met een doelpunt. Even later werd de wedstrijd wat rommelig, maar nam RVVH toch de leiding. Het was Tim Bout die bij een harde bal op de keeper attent was om meteen in te grijpen. Tim tikte de 1-0 binnen.

Nog voor rust knalde Anthony de Geus van afstand de 2-0 binnen.

Met deze gunstige voorsprong ging RVVH pauze nemen.

In de 2e helft werd een aanval over meerdere schijven benut door Sem Keur. De aanval die bij Tim Bout begon kwam via Steijn v/d Waal bij Sem Keur terecht, die zette de 3-0 op het scorebord.

De boys wonnen de wedstrijd met 3-1.

RVVH staat op een 5e plek. Komende zaterdag gaat RVVH op bezoek bij SHO O11-3.

Aanstaande dinsdagavond speelt RVVH om 20:00 uur tegen 1e klasser Nieuwenhoorn voor de districtbeker. De winnaar van dat duel speelt vervolgens thuis tegen Te Werve.

Groeten van de razende reporter Arie Verveer.