Dagverslag van zaterdag 17 februari

RVVH 2 fors onderuit bij de koploper-RVVH O19-1 bovenaan- Ruime winst RVVH O9-1. 

RVVH 1: 
Zaterdag was het dan zover! De derby in Ridderkerk tussen Rijsoord en RVVH. Op het zonnige Kraaijenest waar ongeveer 800 toeschouwers naar toe kwamen, waren de verwachtingen voor deze wedstrijd hoog in beide kampen. Toch kreeg het publiek weinig voorgeschoteld.

RVVH moest om aan te haken zeker drie punten binnen halen met een gehavend team, en Rijsoord wilde winnen om dan wat veiliger te staan op de ranglijst. Voor beide teams waren de belangen groot.

Onder leiding van de jonge scheidsrechter Maurice Paarhuis uit Hellendoorn ging de wedstrijd van start. RVVH startte zaterdag met de gevaarlijke Sanzio Dieterich op de reservebank, hij werd vervangen door Agbor Eyongakpa.

Er werd weinig gestreden door de Blauwwitte Brigade die moeizaam op gang kon komen. De voorwaartsen trachtten wel het doel te vinden, maar gingen dan vaak te lang door, of plaatsten de bal verkeerd.

Na amper een kwartier spelen trok Shamir de Jesus de bal prima voor het doel, maar niemand was daar om af te drukken. Een kwartier later haalde Dino Rodriquez de Pina ook de trekker over, maar het schot was te zacht en leverde geen gevaar op.

Rijsoord kroop enkele keren uit hun (Kraaijennest), maar liet ook te weinig zien.

In de 37e minuut dacht iedereen aan een strafschop toen Nedely Fortes in het doelgebied gevloerd werd door een Rijsoord speler. Arbiter Paarhuis wilde niet van een penalty weten.

Vlak voor rust kon Nedely Fortes de wedstrijd openbreken toen hij een voorzet van Papito Merencia op maat kreeg. Nedely zag het schot geblokt worden door Rijsoord, en RVVH dus nog op nul-nul.

Dit was ook de ruststand. Op de andere velden stond AFC ook nog op een nulnulstand tegen Nootdorp, Argon tegen Swift was ook 0-0, en Smitshoek stond 1-0 achter bij Zwaluwen. De uitslagen waren dus niet gunstig. Maar RVVH moet eerst zelf winnen en dan pas naar de rest kijken.

In de 2e helft veranderde er weinig voor de toeschouwers. Halverwege deel 2 deed Shamir de Jesus nog enkele pogingen om het tij te keren in het voordeel van RVVH, maar 2x stuitte hij op doelman Michael Bekkers van Rijsoord.

Later in de wedstrijd besliste Goudhaantje Mike van Gool toch weer de wedstrijd in het voordeel van Rijsoord. De topscoorder van de Kraaijen verschalkte Danny Spelde en zette Rijsoord op 1-0.

RVVH kreeg ineens haast om de gelijkmaker te maken maar slaagden hier niet meer in. Rijsoord heeft zichzelf even uit de problemen gespeeld met deze overwinning. En RVVH moet zich zorgen gaan maken!! De komende 11 wedstrijden zullen de mouwen moeten worden opgestroopt om uit de gevarenzone weg te komen! Misschien kan daar aanstaande zaterdag de eerste stap gezet worden als RVVH thuis speelt tegen de nummer 11 Nootdorp.

Opstelling RVVH:Spelde, Rodriquez de Pina, Swart, van Leenen, Resoort, Proost, Merencia, Cleef(79 Rietveld), de Jesus, Eyongakpa(56 Dieterich), Fortes.

RVVH 2: 
RVVH pakte vorige zaterdag nog belangrijke drie punten thuis tegen FC Lisse door met 5-1 te winnen.

Nu moest RVVH richting Katwijk, daar wachtte de koploper Quick Boys 2 om de degens te kruisen met hekkensluiter RVVH.

Koploper Quick Boys pakte zaterdag weer eens flink uit. De Kattukers wonnen met grote cijfers. RVVH werd met een 14-3 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Een totale Offday voor de boys van het 2e. Joey Klein(2x) en Christiaan Sprangemeijer deden het leed nog iets verzachten voor RVVH.

Zaterdag 10 maart komt RVVH weer in actie. De boys spelen dan op Sportpark Oosterwei in Gouda tegen de nummer 12 Jodan Boys 2. RVVH zal de drie punten daar moeten meenemen om in elk geval weer aan te haken bij de concurrentie. Aanvang wedstrijd is 11:45 uur.

RVVH 3: 
Het 3e team speelde zaterdag op eigen bodem tegen de nummer 11 NBSVV 2 uit Nieuw Beijerland.

De boys wonnen het duel met 2-0. Wesley Arbouw en Floris Kreuk scoorden de doelpunten voor RVVH.

RVVH staat na 12 wedstrijden op een 6e plaats met 17 punten. Oud-Beijerland 2 staat met 5 punten meer op een 5e plek.

RVVH 4: 
RVVH speelde op de Bongerd tegen de koploper Barendrecht 8. De lijstaanvoerder staat met 28 punten bovenaan in de ranglijst. RVVH volgt op een 6e plaats met 17 punten uit 11 wedstrijden.

Drie kwartier hielden de Blauwwitte strijders Barendrecht van het scoren af, want bij rust stond het nog altijd 0-0.

In de 2e helft kwam RVVH op voorsprong. Uit een vrije trap maakte Ian de Jager via de onderkant lat er 0-1 van.

Barendrecht wist later in de wedstrijd toch nog op gelijke hoogte te komen. RVVH pikte door het 1-1 gelijkspel tegen de koploper toch nog een puntje mee uit Barendrecht.

RVVH staat nog altijd op de 6e plaats.

RVVH 5: 
Koploper RVVH heeft na zaterdag nog altijd zijn ongeslagen status weten te behouden. In Barendrecht werd de wedstrijd al binnen een half uur beslist. De boys stonden al op een 1-4 voorsprong tegen Barendrecht 11.

Topscoorders Jeffrey Sturrus en Paul v/d Kooij scoorden beiden 2x.

In de 2e helft bepaalde Tom Degens de eindstand op 1-5. RVVH heeft door de overwinning een gat geslagen van 8 punten op concuurent DBGC 3. Nummer 3 Binnenmaas 6 volgt op een 3e plaats met 22 punten.

RVVH heeft nu 33 punten uit 11 wedstrijden.

RVVH Vr1: 
Het 1e vrouwenteam van trainer Nasser Abdalla kreeg zaterdag hekkensluiter Heerenveensche Boys Vr1 op bezoek. De staartploeg uit Heerenveen staat op een 12e plaats met 7 punten uit 12 wedstrijden. RVVH daarentegen staat op een prachtige 4e plaats met 19 punten uit 11wedstrijden.

Met een uitgedunde selectie wegens blessures streden de vrouwen toch voor elke meter. Toch kwam RVVH goed weg! Binnen 10 minuten wisten de Friezinnen het net al te vinden. Gelukkig voor RVVH werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel.

Na ruim een kwartier was het toch RVVH die de wedstrijd open wist te breken. Vanuit de zestienmeterlijn schoot Alyssa Dijkstra de bal strak in het Heerenveen doel. 1-0.

Later in de wedstrijd was Alyssa weer belangrijk met een strakke voorzet op Nikki de Roest. Met een formidabele stiftbal werd de Heerenveen keepster verslagen door de blonde middenveldster. 2-0.

Met deze mooie voorsprong stapte RVVH de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft streed Heerenveensche Boys voor elke meter om de schade zoveel mogelijk beperkt te houden. In deel 2 werden de duels feller met enkele forse overtredingen. Rachel van Harlingen liep in het heetst van de strijd een vermoedelijke breuk op aan haar sleutelbeen.

Na enkele minuten blessuretijd blies scheidsrechter H.Sluis de wedstrijd naar het einde. RVVH is door de 2-0 winst weer drie punten rijker! RVVH staat nog 4 punten achter op de koploper Be-Quick,28 Vr1. De vrouwen moeten ook nog eens een wedstrijd in halen.

Zaterdag 24 februari gaat RVVH richting Heerenveen voor de wedstrijd om 14:30 tegen vv Heerenveen.

Opstelling RVVH Vr1:Snel, van Rijsbergen, v/d Heerik, Noordermeer, Gulden, Bruens(van Harlingen/Star), de Roest, v/d Harst, Scherpenzeel, Grootenboer(Pott), Dijkstra.

RVVH Vr2: 
RVVH moest op eigen terrein de degens kruisen met de nummer 8 Wartburgia Vr2.

Het team van trainer Patrick v/d Veen kwam in de 1e helft niet tot scoren. Er werd met vlagen goed voetbal gespeeld, maar de mogelijkheden werden niet benut.

Na de pauze werd de wedstrijd met 0-1 uit handen gegeven. In de 85e minuut maakte Wartburgia het verschil. Zonde van het verlies, want de vrouwen werkten hard.

RVVH staat nu op een 9e plaats met 13 punten uit 13 wedstrijden.

RVVH O19-1: 
RVVH is hoger gaan spelen. De boys spelen nu voor de competitie in de promotie poule. Zaterdag kwam het Haagse Die Haghe O19-1 op bezoek aan de Sportlaan.

De boys hadden vorige zaterdag de eerste drie punten binnen gehaald met een 0-2 overwinning op Feijenoord O19-2.

Nu kwamen de boys door het oog van de naald weg. Na 5 minuten miste Die Haghe een dot van een kans om de Blauwwitte Brigade pijn te doen. Voor open doel stond het vizier niet op scherp.

Even later, in de 10e minuut nam RVVH al de leiding. Een vrije trap aan de punt van de zestien door Ryan van Dongen kon door Thomas van Prooijen worden binnen getikt.1-0.

Na amper een half uur spelen verdubbelde Gazar Dermendjan de score. Met een knappe steekbal tussendoor bediende Francesco Messina de rappe Gazar Dermendjan op maat voor de 2-0.

Tien minuten later spatte een schot van Gazar op de paal uiteen.

Toch werd de overwinning voor rust nog zeker gesteld. In de 40e minuut zette Damian Mars spits Gazar Dermendjan aan het werk en scoorde de 3-0. Op slag van rust velde Gazar nog een keer de keeper en maakte er 4-0 van.

Met deze gunstige uitslag was het rust voor de boys!

In de 2e helft moest Gazar Dermendjan na 50 minuten de 5-0 scoren, maar hij schoot de strafschop ruim naast.

Halverwege de 2e helft probeerde Danny Haasdijk er na een fraaie actie 5-0 van te maken, maar zijn poging ging over het doel verloren.

In het laatste kwartier wilde Gazar nogmaals gaan voor een hattrick. Een vrije trap van Ryan van Dongen kopte Gazar simpel binnen. 5-0. Twee minuten later was het weer raak!! 6-0 Gazar!

De boys kenden geen genade voor de Hagenezen, want ook Danny Haasdijk was het scoren nog niet verleerd. 7-0.

In de slotfase maakte Francesco Messina een fraaie actie goed af met een mooi doelpunt. 8-0. Damian Mars had nog de 9-0 op zijn schoen, maar zijn harde schot stuitte op de paal.

RVVH won met ruime cijfers de 2e wedstrijd, en is door de overwinning ook meteen koploper geworden in de promotiepoule.

Opstelling RVVH O19-1:Blaak, Louter, Pang(L.Swarttouw), van Prooijen, Resoort, van Dongen, Haasdijk, van Noppen, Messina, Mars, Dermendjan.

RVVH O17-1: 
RVVH is zaterdag met forse cijfers verslagen. In Poortugaal won Poortugaal O17-1 met 5-1 van de Blauwwitte Brigade.

Bij rust stond RVVH op een 3-1 achterstand.

De enige goal werd gescoord door Laurens de Witte.

RVVH O15-1: 
Koploper RVVH kreeg zaterdag Barendrecht O15-2 op bezoek.

RVVH nam in de 1e helft de leiding door een treffer van Luuk Simonse.

Na de pauze knokte Barendrecht zich langszij, en werd het 1-1.

RVVH heeft nu 4 punten na het gelijkspel tegen Barendrecht en moet nu genoegen nemen met een 2e plaats.

RVVH O13-1: 
RVVH heeft zaterdag de 2e wedstrijd in de promotiepoule winnend weten af te sluiten.

De boys speelden uit tegen Gravendeel O13-1. In de helft kwam RVVH moeizaam op gang en werd het 0-0 bij rust.

Na de pauze opende Jervano Gulpen de score voor de Blauwwitte brigade. Daarna zette Matthew Okhonmina RVVH op 0-2.

RVVH won de wedstrijd uiteindelijk met 0-4. Danycho Pinas en Jervano Gulpen zorgden voor de 0-3 en 0-4.

De boys staan nu op een 6e plaats met 3 punten uit 2 wedstrijden.

RVVH O11-1: 
RVVH is zaterdag goed terug gekomen van een achterstand. Tegen ZwerversIJvv O11-1 kwamen de boys op 2-0 achter. Romano de Munnik bracht RVVH terug in de wedstrijd na de 2-1.

In de 2e helft werd er van beide kanten op de lat geschoten. Toch kwam RVVH op gelijke hoogte! Een vrije trap van Davey van Vught werd voor het doel gebracht, en Romano de Munnik knalde de 2-2 binnen.

De Zwervers speelde de counters niet goed uit, en RVVH maakte daar gebruik van. Vlak voor tijd was het weer Romano de Munnik die dit keer de bal goed voor gaf op Miquel Garcia Moreno. Hij maakte de winnende.

Een prima 2-3 overwinning voor de boys!!

RVVH O11-2: 
RVVH oefende zaterdag in Ambacht tegen IFC O11-1.

De boys wonnen met ruime cijfers. Met 0-14 werd de tegenstander verslagen.

Tim Bout en Djenoah Duarte scoorden beiden 4x, Nick van Baarlen en Joel Hooghart scoorden 2x.

De overige treffers kwamen van Brian Opmeer en Sem Keur.

RVVH O9-1: 
RVVH speelde op eigen terrein tegen Cvv Zwervers O9-1.

De boys wisten in de 1e helft al de overwinning veilig te stellen. Een ruime 6-0 voorsprong stond er al op het scorebord. Remigio L,Acosta en Camron Meiland schoten beiden 2x raak.

Myka Laan en Luc Koedood maakten de zes vol.

In de 2e helft ging de doelpuntenmachine vrolijk verder! Enigszins geholpen door 2 eigen doelpunten van de Zwervers wonnen de boys met 13-0.

Luc Koedood wist 2x het net te vinden. Myka Laan, Remigio L,Acosta en Camron Meiland waren de overige doelpuntenmakers.

Groeten van de razende reporter Arie Verveer.