Dagverslag van zaterdag 17 maart

Een IJSKOUDE wedstrijd met een WARME afloop.

Op het ijskoude Sportpark van RVVH aan de Sportlaan hebben de 175 aanwezige toeschouwers al bibberend van de kou, toch een berepartij gezien van de thuisploeg. De mannenhoofdmacht van RVVH heerste ruim 75 minuten over de gasten uit het Brabantse Veen.

RVVH speelde zaterdag tegen de nummer 4 van de hoofdklasse A Achilles Veen. De nieuwe club van trainer Giovanni Franken kwam goed uit de startblokken, maar na zo,n 11 minuten begon de motor van RVVH ook warm te draaien. Het was Sanzio Dieterich die als eerste de trekker over haalde op het doel van Achilles Veen, en bijna met succes. Keeper Jamil Kools kon met moeite redding brengen op het harde schot.

Kort hierna kon keeper Kools weer zijn team behoeden voor een achterstand na een poging van wederom Sanzio Dieterich.

In de 25e minuut kwam er dan toch de 1-0 waar RVVH zo naar verlangde op het scorebord te staan. Weer was het Sanzio Dieterich die de bal weer eens voor het Achilles Veen doel bracht, en dit keer stond Nedely Fortes op de juiste plaats om via de 2e paal binnen te knallen. 1-0. Eindelijk!

RVVH wilde meer, en zette keeper Kools enkele keren onder vuur. Eerst probeerde Papito Merencia de keeper te verrassen met een hard schot, en even later deed ook Agbor Eyongakpa een poging om het net te vinden. Maar beide keren hield de doelman RVVH nog altijd op 1-0.

Na zo,n 34 minuten kroop RVVH toch door het oog van de naald, toen een bal van Theo Martens net de kruising van het doel passeerde.

Toen arbiter A.W.G.van Kraay voor het rustsignaal blies, vluchtte iedereen snel naar de keet of de kantine voor een warme versnapering. Daar was iedereen wel aan toe. Met een gevoelstemperatuur van min 9 of min 10 was het ijzig koud.

In de 2e helft profiteerde Sanzio Dieterich al vlot van een foutje van Achilles Veen. Met een fraaie actie wist hij de keeper te omzeilen en de thuisploeg aan de 2-0 te helpen.

Achilles Veen had nog weinig in te brengen tegen het sterke RVVH, zelfs enkele wissels konden het verschil niet maken.

Het Ridderkerks laatste kwartiertje wat aangebroken was, daarin kon RVVH zelfs de score nog hoger laten uitkomen toen Mauro Kloppert op stoom kon doorlopen en prima voorzette. Toch schrok Sanzio kennelijk van de mogelijkheid, want vlak voor het doel van Jamil Kools werkte Sanzio toch de bal over het doel. Iedereen telde hem eigenlijk al.

In de slotfase drukte Joey Klein ook nog eens af, maar zijn poging ging over het doel verloren.

Na enkele minuten blessuretijd was het dan zover!! Arbiter van Kraay blies de wedstrijd naar het einde. RVVH wint verdient van een onmachtig Achilles Veen.

Een resultaat om warm van te worden! De boys zagen alleen na afloop dat AFC met 3-2 gewonnen had van Rijsoord, en Argon won weer eens met 4-2 van Jodan Boys. Maar RVVH komt weer dichterbij!! De achterstand op Rijsoord is nu nog 3 punten, en het verschil ,met AFC is ook nog altijd minimaal.

Aanstaande zaterdag komt Achilles Veen opnieuw naar Ridderkerk. De gasten gaan dan op bezoek bij Rijsoord. En AFC gaat op bezoek bij Ter Leede. RVVH reist zaterdag af naar het Sportpark Juliana in Gravezande, om half 3 worden de degens gekruist met de Fc Gravezande.

Komende dinsdagavond speelt RVVH op het eigen Sportpark de achtste finale van de districtbeker tegen de eersteklasser Te Werve uit Rijswijk.

Opstelling RVVH 1:Spelde, van Leenen, Swart, Rodriquez de Pina, Kloppert, Proost, Dos Santos, Merencia, Eyongakpa(73 Klein), Fortes(78 Eggers), Dieterich.

RVVH 2:
RVVH deed vorige zaterdag voorzichtig een stapje omhoog door de 4-5 overwinning op Jodan Boys 2. Nu moesten de boys het gaan opnemen thuis tegen Zwaluwen 2. Bij winst van RVVH en verlies van Jodan Boys zou RVVH dan opnieuw weer wat dichterbij een veilige plek kunnen komen. Maar de wedstrijd moet eerst gespeeld worden voor we daar verder over na kunnen denken.

RVVH startte zaterdag met Alex Rekondie in de basis, die na een langdurige blessure nu weer fit is. En Zwaluwen zag zijn 1e team afgelast tegen Stedoco, dus kon het 2e team daardoor versterkt worden met enkele 1e elftalspelers.

Zwaluwen werd al in het begin in het zadel geholpen door de leidsman van de wedstrijd, die een buitenspel situatie gewoon door liet gaan. De vogels kwamen zodoende al op een 0-1 voorsprong.

Het half besneeuwde veld en de harde wind maakte het de spelers van beide teams moeilijk om er vol voor te gaan. Toch werd getracht de gelijkmaker zo snel mogelijk op het scorebord te krijgen.

Na zo,n 25 minuten schoot Mark Amaning Ampong hard op het Zwaluwen doel, zijn schot kon met moeite tot corner worden verwerkt door de keeper.

Enkele minuten later ging Alex Rekondie er op de linkerkant vandoor, maar zijn vizier stond nog iets te hoog gericht om doeltreffend te kunnen zijn.

In de slotminuten lukte het RVVH ook niet om op gelijke hoogte te komen, want pogingen van Alex Rekondie, Diego Rietveld en Christiaan Sprangemeijer werden allen om zeep geholpen.

Bij Zwaluwen rolde de bal wel goed het doel in. Vlak voor het rustsignaal kwam het balverlies van Tim van Dommelen RVVH wel duur te staan. Zwaluwen kon overnemen en de 0-2 scoren.

Niet veel later blies de scheidsrechter voor rust.

In de 2e helft was het aan RVVH om zo snel mogelijk de aansluiting te pakken. Al in de 46e minuut was Djim Kammermans daar wel heel dichtbij. Een strakke voorzet van Alex Rekondie ging iets te hard voor Djim om binnen te koppen.

Hierna werd de wedstrijd in een klein kwartier volledig weg gegeven. Na 62 minuten stond RVVH al op een ruime 0-5 achterstand.

Het was door de boys niet meer te doen om deze achterstand nog te doen veranderen, zeker na 68 minuten toen Zwaluwen wederom een presentje kreeg. Een strafschop werd verzilverd en het was al 0-6.

De koek was op, de pijp was leeg bij RVVH. Het wilde ook niet meer lukken om het doel nog te vinden. Ook enkele wissels brachten geen verandering aan de stand.

RVVH leed na 90 minuten een geflatteerde 0-8 nederlaag. Ontzettend jammer! Want Jodan Boys ging met 5-0 onderuit bij Ter Leede 2, en Brielle speelde met 2-2 gelijk tegen Excelsior Maasluis 2. Door het verlies van RVVH en het gelijkspel van Brielle 2 heeft RVVH de 13e plek weer moeten afstaan aan Brielle 2. De gasten van het Geuzenpark hebben net als RVVH ook 13 punten uit 18 wedstrijden, maar Brielle heeft een beter doelgemiddelde.

Komende zaterdag speelt RVVH om 11:00 uur een uitwedstrijd tegen Excelsior Maasluis 2.

Opstelling RVVH 2:Elkhuizen, Brito, van Dommelen(69 Oudijn), Capelle, van Dam, Delgado, Sprangemeijer, Amaning Ampong(75 Drenthe), Rekondie, Rietveld, Kammermans.

RVVH O17-1:
RVVH moest zaterdag op bezoek bij de koploper uit de hoofdklasse E Alexandria,66 O17-2.

Het werd een wedstrijd om zo snel mogelijk te vergeten. De boys werden na een 3-0 ruststand verslagen met 5-0.

RVVH staat nog altijd op een veilige 4e plek met 23 punten uit 14 wedstrijden.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH wederom uit, de boys gaan dan naar het Faas Wilkes Sportpark voor de wedstrijd tegen Xerxes DZB O17-1.

RVVH O13-1:

RVVH kwam ondanks de sneeuwval toch in actie. De boys moesten het opnemen tegen de nummer 4 uit de promotie-Poule Alexandria,66 O13-2.

In de 1e helft poetste Jevano Gulpen een 1-0 achterstand weg, en kon RVVH met een 1-1 stand de rust in.

Na de pauze bracht Danycho Pinas RVVH op een 1-2 voorsprong. Helaas door blunders van de keeper en de laatste man ging de wedstrijd toch met 3-2 verloren.

RVVH staat na 4 wedstrijden nu op een 9e plaats met 3 punten in het totaal.

Groeten van de Rillende reporter Arie Verveer.