Dagverslag van zaterdag 24 februari

Hercules strijd voor de punten, 2e overwinning voor Vrouwen 3.

Zaterdag was er een gering aantal wedstrijden in verband met vakantie en de koude vorstperiode. De mannenhoofdmacht van RVVH moest aan de Sportlaan aantreden tegen Nootdorp. De gasten staan momenteel op een 12e plaats met 22 punten uit 18 wedstrijden. RVVH daarentegen bevind zich nog altijd in de gevarenzone, de boys staan nu op plek 15 met 13 punten uit 19 wedstrijden. Met nog 11 wedstrijden te gaan wil RVVH er nu alles aan doen om uit die gevarenzone weg te komen. De eerste stap zou vandaag gemaakt kunnen worden?

RVVH 1: Op het koude maar ook zonnige Sportpark waren er toch nog 150 dik geklede toeschouwers naar de Sportlaan gekomen. De toeschouwers kregen van meet af aan waar voor hun geld, want RVVH trakteerde zichzelf al vroeg op de voorsprong. Binnen 5 minuten was het al raak! Het was Sanzio Dieterich die vanaf de achterlijn de bal op maat voor gaf op de mee opgekomen Dirk van Leenen. Dirk werkte de bal meteen binnen de touwen.1-0.

Meteen daarna moest keeper Danny Spelde alle zeilen bijzetten om een gelijkmaker te voorkomen.

RVVH knokte weer eens voor de punten! De boys kwamen met de rappe Sanzio Dieterich tot enkele fraaie aanvallen. Ook in de 21e minuut was het Dieterich die weer de bal strak voor het doel trok, maar Nedely Fortes en Geert Cleef kwamen te kort om uit te halen.

Enkele minuten was het weer raak! RVVH scoorde de bevrijdende 2-0. De kleine Jessie Proost kreeg een prima bal voorgeschoteld van Sanzio Dieterich, en Jessie schoot met veel overtuiging de bal tussen de palen. 2-0.

Wat een weelde voor RVVH! De voorsprong mocht nu niet meer weggegeven worden, dus met man en macht werd er alles aan gedaan om dit te voorkomen.

Op slag van rust kreeg Sanzio Dieterich nog alle ruimte, en ging hij alleen af op doelman Augustinus van Nootdorp. De poging van Dieterich werd door de keeper tot corner verwerkt.

Met een voor RVVH riante 2-0 voorsprong gingen beide teams de kleedkamer in voor de rust.

In de 2e helft stelde RVVH de overwinning snel zeker. Na 50 minuten snelde Shamir de Jesus er als een haas vandoor richting de doelman van Nootdorp Augustinus. Met een prachtige beweging speelde hij de keeper uit en scoorde de 3-0.

Even later bracht trainer Giovanni Franken de lang geblesseerde Joey Klein binnen de lijnen. Al snel na zijn binnenkomst kreeg hij meteen een beste kans om zijn team op 4-0 te zetten. Maar een harde uithaal van Klein werd gered door Doelman Augustinus.

Kort daarna kwam Nootdorp via Manuela terug in de wedstrijd.3-1.

Het was even schrikken door de tegentreffer, maar RVVH liet het niet gebeuren dat de gasten voor gevaar gingen zorgen. In de 71e minuut zorgde Papito Merencia voor de opluchting aan RVVH zijde, met goed voorbereidend werk van Nedely Fortes kon Merencia vanaf de zestienmeterlijn doeltreffend uithalen.4-1.

In het laatste deel van de 2e helft maakte Sanzio Dieterich zich zelf weer sterk voor een doelpunt, hij kon de bal goed meenemen en op zijn laatste weg keeper Augustinus uitschakelen. Daarna lag de 5-1 in het lege doel.

RVVH had er zin in, en wilde meer! In de slotfase werd Joey Klein binnen de zestien onderuit gehaald en arbiter Preston Henshuis lag de bal op de stip. Guytano Dos Santos verzuimde keeper Augustinus uit te schakelen. Het bleef dus 5-1.

Na het laatste fluitsignaal was de thuisploeg content met de overwinning. De boys hebben met veel overtuiging gewonnen.

RVVH is weer op de weg terug!! AFC verloor zaterdag met 2-4 van koploper Noordwijk. Zaterdag 10 maart gaat RVVH weer proberen de volgende drie punten binnen te halen. Dan speelt RVVH in Vlaardingen om 14:30 tegen Zwaluwen.

Opstelling RVVH: Spelde, Swart, Resoort, van Leenen, Rodriquez de Pina, Proost, Cleef(66 Dos Santos), Merencia, Fortes(72 Kloppert), de Jesus(57 Klein), Dieterich.

RVVH 4:
RVVH had zaterdag wel competitieverplichtingen, de boys moesten pas om 5 uur spelen tegen Maense 4.

Het werd een doelpuntrijke wedstrijd op Sportpark Nieuw Vreelust. Bij rust stond RVVH al op een 2-3 voorsprong.
Sjoerd Mikolajzcak haalde vlak voor rust nog een bal van de lijn bij een poging van Maense.

Na de pauze won RVVH de wedstrijd met 3-5. Doelpunten kwamen van Niels Nugteren, Kelvin Wittekoek, Nathan Hoegen, Ian de Jager en nieuwkomer Mark van Beek.

De boys staan nu op een 6e plaats met 21 punten uit 13 wedstrijden. Zaterdag 10 maart speelt RVVH om 14:30 thuis tegen de nummer 5 Ommoord 3.

RVVH VR1:
Het vrouwenteam van RVVH moest zaterdag een verre busreis maken naar het noorden van het land. RVVH moest het daar opnemen tegen de Friese trots Heerenveen. De nummer 2 op de ranglijst heeft momenteel 25 punten uit 11 wedstrijden, en RVVH heeft er 22 uit 12. Bij winst zou RVVH op gelijke hoogte kunnen komen met de Friezinnen, en dit zou ook meteen een stap omhoog kunnen betekenen.

Maar zover was het nog niet. De wedstrijd moest eerst nog gespeeld worden.

Trainer Nasser Abdalla(komend seizoen Zinkwegse Boys mannen) kon voor deze wedstrijd geen gebruik maken van enkele vaste waarden binnen het team vanwege vakanties en blessures. Toch lukte het weer een team binnen de lijnen te krijgen.

Heerenveen kon tijdens deze wedstrijd een beroep doen op enkele eredivisiespeelsters.

RVVH startte goed op het ijskoude Sportcomplex. In het begin leken beide ploegen goed opgewassen tegen elkaar. De Blauwwitte Brigade wist toch in de 1e helft de leiding te nemen, een goed oplettende Manuela Grootenboer kon de bal veroveren van een Heerenveen verdedigster. Daarna werd het genadeloos afgestraft. 0-1.

Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze werd het tempo opgeschroeft door de Friezinnen. Al snel wist Heerenveen de gelijkmaker de produceren, van afstand scoorden zij de 1-1.

Beide teams gingen nog voor de winst, maar RVVH moest het afleggen op conditie en techniek. Heerenveen won uiteindelijk met 3-1.

Toch mogen de vrouwen terug kijken op een prima wedstrijd, want er is gestreden tot het bittere einde!!

Opstelling RVVH Vr1:Snel, van Rijsbergen, Noordermeer, v/d Heerik, van Gelder(Kooij), Pott, v/d Harst, Scherpenzeel, Oliveira(J.Hoek), Grootenboer, Dijkstra.

RVVH Vr3:
Het 3e Vrouwenteam moesten de van vorige week zaterdag afgekeurde wedstrijd nu inhalen. De vrouwen ontmoette op eigen terrein het vrouwenteam van GHVV,13.

RVVH nam al in de 1e helft de leiding. De vrouwen gingen met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de 2e helft wonnen de RVVH vrouwen met ruime cijfers! De Heenvlietse vrouwen keerden met een 5-0 nederlaag huiswaarts.

Voor RVVH scoorde Sharella Hunt 3x. Julia de Butter scoorde 2x.

RVVH O19-1:
RVVH reisde zaterdag af naar Katwijk. De boys speelden daar een oefenwedstrijd tegen Katwijk O19-1.

RVVH wist al in de 1e helft te domineren, de boys kwamen al op een 0-3 voorsprong.

Na de pauze won RVVH de wedstrijd met 1-4. Clubtopscoorder Gazar Dermendjan was ook weer van de partij, hij nam 1 van de 4 doelpunten voor zijn rekening.

De overige doelpunten kwamen van Francesco Messina, Danny Haasdijk en Damian Mars.

Zaterdag 10 maart speelt RVVH om 15:00 uur weer voor de competitie in Pijnacker tegen DSVP O19-1.

RVVH O9-1:
RVVH scoorde er zaterdag weer eens aardig op los! De boys wonnen een doelpuntrijke wedstrijd met 6-7.

Voor een vriendschappelijke ontmoeting streed RVVH zaterdag tegen sv Den Hoorn O9-1.

In de 1e helft werkten Jaell Hanenberg en Luc Koedood een 1-0 achterstand weg, en werd het door een eigen doelpunt van Den Hoorn ineens 1-3.

RVVH liet Den Hoorn tijdelijk terugkomen naar 2-3, maar daar bracht Myka Laan ineens verandering in. Met 2 goals bracht Myka de stand op 2-5.

Voor de rust werd het weer spannend toen Den Hoorn terug knokte naar 4-5.

In de 2e helft wist RVVH toch de overwinning over de streep te trekken, de boys wonnen de wedstrijd met 6-7.

Jaell Hanenberg en Marwan Mahmoud zorgden voor de doelpunten in de 2e helft.

Groeten van de razende reporter Arie Verveer.