Dagverslag van zaterdag 3 februari 2018

RVVH 1 speelt onder hun kunnen – Ruime winst, RVVH 5 – Vrouwen 2 naar halve finale beker.

De hoofdmacht van RVVH moest zaterdag richting Mijdrecht voor een heel belangrijk duel in de kelder van de hoofdklasse A. Tegenstander Argon is momenteel hekkensluiter in deze klasse, en hebben in 16 wedstrijden slechts 6 punten behaald. Een keer werd er met 3-0 gewonnen van Gravezande, 3x werd er gelijk gespeeld en de overige wedstrijden gingen verloren.

RVVH daarentegen staat daar net boven met 13 punten uit 17 wedstrijden. De boys hebben de punten hard nodig om uit te gevarenzone te kunnen vertrekken. Rijsoord, Smitshoek en AFC zitten in het vizier, maar het verschil bedraagt 2,6 en 7 punten met deze ploegen.

Een belangrijk duel dus! Echt een wedstrijd waarvan je verwacht dat RVVH zich voor 200 procent inzet. Toch kregen de toeschouwers bitter weinig voorgeschoteld op Sportpark Argon. Argon wilde niet verliezen en RVVH moest proberen aan te haken. Beide teams begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Misschien een beetje te voorzichtig.

Gastheer Argon liet voor hun eigen publiek ook te weinig zien. Pas na een half uur kreeg Sanzio Dieterich de mogelijkheid om uit een vrije trap te scoren voor RVVH, maar de rappe aanvaller schoot recht in de handen van keeper Romero Antonioli.

Enkele minuten later was het toch Argon die de voorsprong nam. Maikel v/d Water bracht zijn team aan de leiding en scoorde de 1-0.

RVVH ging met deze kleine achterstand pauzeren.

In de 2e helft waar het van RVVH zijde moest gebeuren ,kreeg trainer Giovanni Franken na slechts 3 minuten de zoveelste domper te verwerken. Jordi Mosmans moest de trieste aftocht met brancard van het veld maken. In een onschuldig duel liep Jordi een gebroken scheenbeen en kuitbeen op.

Enkele minuten later kwam Diego Rietveld in de ploeg als vervanger van Mosmans, en misschien ook om het verschil te maken in de wedstrijd.

De mogelijkheden waren schaars voor de Blauwwitte brigade, maar als ze er waren moesten ze benut worden. Dat gebeurde helaas niet. Eerst liep een fraaie actie van Nedely Fortes op niets uit, daarna in de 65e minuut kwam Sanzio Dieterich tekort bij een kopbal na een voorzet van Shamir de Jesus.

In het slot van de wedstrijd schudde Diego Rietveld ook nog even iedereen van zich af, maar bij de afronding liep het uiteindelijk stuk.

Na het laatste fluitsignaal van arbiter Bart van Rijsbergen kon Argon onder luid applaus het veld verlaten, want hun hadden wel hun missie volbracht! 1-0 gewonnen van RVVH! Bij Argon is het vertrouwen weer terug, en RVVH moet de wonden likken.

RVVH heeft zaterdag wel hele dure punten laten liggen in Mijdrecht, want alle concurrenten verloren. AFC 2-1 verloren bij Jodan Boys, Smitshoek 3-1 verloren bij Smitshoek en Rijsoord ging ook onderuit met 1-3 tegen Rijnvogels. De boys hadden bij winst een flinke slag kunnen slaan om wat dichterbij te komen.

Aanstaande zaterdag is RVVH vrij van competitieverplichtingen. Een week later reist RVVH naar het Kraaiennest voor de kraker tegen Rijsoord.

Opstelling RVVH: Spelde, Resoort, Swart, Rodriquez de Pina, Kloppert, Proost(46 Cleef), Mosmans(51 Rietveld), Merencia, Fortes, de Jesus, Dieterich.

RVVH 2:
RVVH zat na de prima start vorige zaterdag(3-1 winst tegen vvBrielle2) weer in de flow. De boys moesten het nu op de Bongerd opnemen tegen Barendrecht 2. De nummer 8 op de ranglijst heeft 10 punten meer als RVVH, het was dus aan RVVH om hier de goede lijn van zaterdag door te trekken.

RVVH liep in Barendrecht al vlot achter de feiten aan nadat Barendrecht de 1-0 voorsprong op het scorebord gezet had.

De boys kregen wat meer grip op de tegenstander. RVVH kwam op gelijke hoogte door een goal van Djim Kammermans die uit een cornerbal de bal in de touwen werkte.

Voor rust ging het toch nog mis. Na een verdedigingsfout kon de Barendrecht spits profiteren en uit de draai de 2-1 binnen schieten.

Met deze stand maakten beide teams de rit naar de kleedkamer voor rust.

In de 2e helft redde keeper Tim Elkhuizen enkele keren zijn team voor een nog grotere achterstand. Ook werd door Barendrecht nog een keer de paal geteisterd. RVVH had in die fase het geluk aan de zijde.

De boys van RVVH kregen zelf meerdere kansen om op gelijke hoogte te komen, maar hadden geen geluk. Een schot van Djim Kammermans belandde in het zijnet, en een vrije trap van Christiaan Sprangemeijer werd met kunst en vliegwerk uit het Barendrecht doel gered.

Even daarna werd een inzet van Joel Brito van de lijn gehaald. In de slotfase besliste Barendrecht definitief de wedstrijd. Een counter werd afgestraft. Barendrecht-RVVH 3-1.

Een geluk voor RVVH dat de concurrenten Fc Lisse, Jodan Boys en Brielle ook verloren. Maar ook hier had RVVH een prima slag kunnen slaan door te winnen.

Komende zaterdag ontvangt RVVH aan de Sportlaan Fc Lisse 2, dan dient er weer gewonnen te worden. Want anders word het nog een lastig seizoen voor de reserves van RVVH.

Opstelling RVVH 2:Elkhuizen, Brito, van Halem, Capelle, van Dommelen(69 Amaning Ampong), van Dam, Sprangemeijer, Delgado, Ruiz Camarena, Kammermans, Liefden.

RVVH 3:
Nummer 6 RVVH begon zaterdag aan de 2e competitiehelft na de winterstop. De boys moesten het opnemen tegen de nummer 2 op de ranglijst Smitshoek 3.

In de 1e helft zorgde Robin Maliepaard al voor een 1-0 voorsprong.

Na de pauze werd de score verdubbeld door Ibo El Aroussi, hij zette RVVH op 2-0. De boys lieten Smitshoek daarna terug komen tot 2-1.

Tien minuten voor het einde werd de overwinning zeker gesteld! Ibo El Aroussi maakte de winnende 3-1.

Opstelling RVVH 3: Ho-a-Hing, Hennep, v/d Graaf, van Dun(80 de Ruiter), Hamraz(60 Boogert), Mobayen, Tito, Arbouw, Altiok(76 La Costa), Maliepaard, El Aroussi.

RVVH 5:
Koploper RVVH kreeg aan de sportlaan bezoek van de nummer 2 de Jonge Spartaan 3. De gasten die onder RVVH staan hebben 6 punten minder dan de tegenstander.

RVVH kon zaterdag dus bij winst een gat slaan van negen punten.

Bij rust had RVVH al een 3-1 voorsprong opgebouwd.

In de 2e helft liet RVVH de tegenstander terugkomen tot 3-2. Maar gelukkig maakten de boys daarna de klus snel af. Ze wonnen met 6-2.

Jeffrey Sturrus die bij alle goals betrokken was scoorde zelf 3x, de overige doelpunten kwamen van Paul v/d Kooij, Tom Degens en Mike Mastrigt.

Tot Man of the match werden benoemd Mike Mastrigt die achterin het vuile werk moest opknappen en Jeffrey Sturrus.

Komende zaterdag speelt RVVH wederom thuis om 12:00 uur tegen Den Bommel 2.

RVVH Vr1:
De RVVH Vrouwen ontvingen voor de laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op de competitie de Topklasser Buitenveldert.

RVVH nam meteen na de aftrap het initiatief, en bouwden keer op keer een aanval op. Toch moesten ze oppassen voor Buitenveldert, dat stiekem loerde op de counter.

Het werd een interessante wedstrijd voor de vrouwen , waarbij beide keepsters een hoofdrol speelden. Keepster Lisette Snel was 3x te sterk in een 1 op 1 situatie.

Enkele keren teisterde de bal het houtwerk, en ging een treffer verloren voor de Blauwwitters.

Met een brilstand gingen beide teams de kleedkamer in.

Na de pauze kwam Buitenveldert tegen de verhouding in toch op voorsprong.0-1.

Gelukkig was Isabel Gulden weer goed voor de gelijkmaker. Bij een scrimmage voor het doel van Buitenveldert veroverde Isabel de bal en schoot hem daarna meteen binnen de touwen. 1-1.

De wedstrijd bleef daarna in evenwicht. Komende zaterdag begint RVVH aan de 2e competitiehelft. In Utrecht speelt RVVH dan tegen de Odysseus,91 Vrouwen.

Opstelling RVVH Vr1:Snel, Gulden, Noordermeer, v/d Heerik, van Rijsbergen, Scherpenzeel, v/d Harst, de Roest, Oliveira, Grootenboer, Pott, Bruens, Kooij, Suurland.

RVVH Vr2:
Het team van trainer Patrick v/d Veen speelde zaterdag een bekerwedstrijd. In de kwartfinale stonden RVVH en Monster tegenover elkaar voor een plaats in de halve finale.

RVVH kwam in deel 1 op 0-1 achterstand in een periode waar RVVH nog zoekende was.

Na de theepauze werd er met meer inzet gespeeld. De wil om te winnen was weer aanwezig. Een 0-1 achterstand werd omgebogen naar een 2-1 voorsprong. Een slordigheidje leidde wel nog tot de 2-2.

RVVH voerde de druk op en gebruikt het Sc Monster doel als schietschijf. Gelukkig kregen de vrouwen loon naar werken, en wonnen ze met 3-2.

De halve finale is bereikt! RVVH ontvangt dan mogelijk SSS of Zuidland.
Lisanne van Gelder en Jaline Hoek waren goed voor de doelpunten. De verse moeder Wendy Mulder speelde haar 1e wedstrijd na haar bevalling en vierde dit meteen met een doelpunt. Wat geweldig om te zien dat Wendy weer op de weg terug is.

RVVH Vr3:
Het 3e vrouwenteam heeft een minder leuke start gemaakt van de competitie. De vrouwen gingen tegen de nummer 2 de Jonge Spartaan Vr1 met 10-0 onderuit.

Met een 3-0 tussenstand gingen de vrouwen de rust in.

In de 2e helft moesten de vrouwen de wedstrijd met z,n tienen uitspelen.

Komende zaterdag krijgen de RVVH Vrouwen hun kans zich te revancheren tegen de Vrouwen uit Middelharnis. De Jonge Spartaan komt dan op bezoek aan de Sportlaan.

RVVH O19-1:
RVVH speelde voor de beker tegen RKDEO O19-1.

De boys hadden zaterdag een elftal met forse kerels tegenover zich staan. Nog binnen 10 minuten spelen had RVVH de bal al binnen de touwen liggen. Een vrije trap van Ryan van Dongen werd door Francesco Messina ingekopt. Helaas werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel.

Halverwege de 1e helft kon RVVH toch de leiding nemen. Na een overtreding van Rkdeo lag de leidsman de bal op de stip. Gazar Dermendjan scoorde simpel de 1-0.

Enkele minuten later probeerde Gazar de keeper te verrassen met een boogbal van afstand. De keeper kon de bal net wegwerken.

Na een half uur zette RKDEO een prima aanval op en scoorde de gelijkmaker.

Vlak voor rust kopte de tegenpartij de 1-2 binnen op een voor RVVH ongunstig moment.

In de 2e helft RVVH op jacht naar de gelijkmaker. Dat duurde lange tijd voor het zover was! Na zo,n 80 minuten was het eindelijk prijs! Damian Mars kon de bal net over de keeper het doel in koppen. 2-2.

Drie minuten voor tijd werd de bal geteisterd voor de 3-2 door RVVH. Daarna was het RKDEO die de wedstrijd won. Uit een counter scoorde ze de 2-3 en daarna werd het ook nog 2-4.

RVVH zich komende zaterdag weer gaan focussen op de competitie. De boys starten op Varkenoord met een wedstrijd tegen Feijenoord O19-2.

RVVH O15-1:
RVVH oefende op eigen terrein tegen Spartaan,20 O15-2.

Het werd een 1-1 gelijkspel. Sem Komduur scoorde namens RVVH de enige goal.

Aanstaande zaterdag neemt RVVH het voor de competitie op tegen Excelsior R O15-1.

RVVH O13-1:
RVVH speelde zaterdag een vriendschappelijk duel tegen TOGB O13-3.

Dayron Coffie opende de score voor RVVH via een voorzet van Jervano Gulpen. RVVH nam de 0-1 voorsprong mee de rust in.

Na de pauze kwam TOGB nog wel op gelijke hoogte, maar dit werd snel hersteld door een beauty Goal van Djimeiro Declercq. Met een mooie volley maakte hij de 1-2. De wedstrijd was meteen beslist.

RVVH O11-1:
RVVH oefende in de vroege morgen tegen VVGZ O11-1.

De boys speelden in de 1e 20 minuten een goed wedstrijd, maar waren het daarna volledig kwijt. RVVH ging met 3-7 onderuit.

Davey van Vught scoorde 3x.

Groeten van de razende reporter Arie Verveer.