Dagverslag van zaterdag 8 september

RVVH 1 maakt pas laat het verschil – Vrouwen 1 winnen kraker tegen Barendrecht.

Zaterdag stond er voor de teams van RVVH al weer de 2e bekerwedstrijd op het programma. RVVH 1 nam het in Krimpen op tegen DCV. DCV verloor de 1e wedstrijd met 5-1 van Sliedrecht. Om de volgende ronde te bereiken moest DCV winnen om verder te gaan.

RVVH had een 3-0 overwinning al te pakken thuis tegen Drechtstreek, maar bij de volgende winst zou RVVH mogelijk al zeker zijn van een volgende ronde.

Na de warming-up en een lange wandeling naar een bijveld van DCV kon de wedstrijd dan eindelijk van start gaan. Trainer Ronald Hulsbosch startte met een gewijzigd team ten opzichte van vorige week. Hij kon zaterdag niet beschikken over Gino Boers, in het doel nam Donovan Levestone plaats en verder begonnen nu onder andere Donovan Lioe Anjie, Siebren Hoekstra, Kader Diop en Diego Rietveld in de basis.

Al vroeg in de wedstrijd kon RVVH op voorsprong komen door doelpunt van Siebren Hoekstra. Een strakke voorzet van Brandon Konemann werd door Siebren in het doel gewerkt.

Een minuut of vier later bracht DCV de stand in evenwicht. 1-1.

RVVH kon na zo,n 32 minuten weer de leiding nemen, maar een lange bal van Kader Diop belandde op de lat.

In de slotminuten van de 1e helft had RVVH toch weer de voorsprong te pakken. Cerezo Drenthe werd binnen de zestien gevloerd door een tegenstander waarop de scheidsrechter direct een penalty gaf. Brandon Konemann schoot de strafschop hard binnen.1-2.

Net voor het rustsignaal mikte Kader Diop de bal nog net over het doel heen. Met een 1-2 voorsprong nam RVVH de lange weg naar de kleedkamer voor de rust.

In de 2e helft moest keeper Donovan Levestone al vroeg redding brengen bij een inzet van DCV, hij deed dit uitstekend.

Enkele minuten later miste Brandon Konemann vlak voor de doellijn de 1-3.

Na een uur spelen kwam DCV toch weer op gelijke hoogte, en moest RVVH weer aan de bak om het verschil te gaan maken. Trainer Hulsbosch probeerde dit met twee verse krachten.

Het zat de boys niet mee want, in de 65e minuut toen Donovan Lioe Anjie alleen op pad ging werd zijn fraaie actie net niet beloond. Een prima schot ging net over het doel heen.

Zo,n tien minuten voor het einde maakte RVVH eindelijk het verschil. Eerst was het Siebren Hoekstra die met een mooie actie een paar man passeerde richting het doel van DCV, het schot wat daarna volgde werd te zacht ingeschoten door Siebren.

Kort daarna was het wel raak! Ibrahim El Koubai stuurde Hoekstra op pad en scoort de 2-3. Jesse Eggers haalde de trekker nog over voor de 2-4, maar zijn poging ging naast het doel verloren.

RVVH wint met 2-3, en is zo goed als zeker door naar de volgende ronde. Sliedrecht won ook de 2e bekerontmoeting met 1-4 van Drechtstreek. Sliedrecht staat nu op de 1e plaats en heeft 6 punten met een beter doelgemiddelde dan RVVH dat op de 2e plaats staat.DCV en Drechtstreek hebben beide nog nul punten na 2 wedstrijden,en zijn nu uitgeschakeld. Aanstaande zaterdag neemt RVVH het op tegen Sliedrecht. De aanvang van de wedstrijd is 14:30 uur.

Komende dinsdagavond speelt RVVH thuis een oefenwedstrijd tegen Papendrecht. Aanvang 20:00 uur.

Opstelling RVVH 1: Levestone, van Leenen, Swart, Lioe Anjie, Merencia, Cleef(61 Eggers), C.Drenthe, Diop, Rietveld(61 El Koubai), Hoekstra, Konemann.

RVVH 2:
De boys gingen voor hun 2e bekerwedstrijd naar Oud-Beijerland, daar werden om 12 uur de degens gekruist met SHO 2.

In de 1e helft kwam RVVH na 26 minuten op voorsprong door een bekeken schot van Revlinho Sastrowitomo. Kaj Voskamp en Christiaan Sprangemeijer haalden ook enkele malen de trekker over, maar hadden het vizier niet op scherp staan.

Vlak voor rust scoorde SHO de gelijkmaker.1-1.

Na de pauze kregen Jochem Hoekstra en Francesco Messina mogelijkheden om de score uit te breiden, maar beide spelers misten hun doel.

Keeper Joris Blaak voorkwam treffers van SHO met prima reddingen.

RVVH bleef op 1-1 staan. De andere wedstrijd die ging tussen Heinenoord en Lyra eindigde in een 2-2 gelijke stand. RVVH gaat na twee wedstrijden aan de leiding met 4 punten uit 2 wedstrijden gevolgd door Lyra 2 met ook 4 punten uit 2 wedstrijden.

De laatste bekerontmoeting is aanstaande zaterdag op Sportpark de Zweth om 12:00 uur tegen Lyra 2.

Opstelling RVVH 2: Blaak, Louter(79 van Dommelen), van Halem, van Prooijen, Lopes, Krens(60 van Dam), Mulder, Sprangemeijer, Messina, Voskamp(75 Makubikwa), Sastrowitomo(60 Hoekstra).

RVVH 3:
RVVH speelde thuis tegen Barendrecht 3.

Beide teams kregen in het begin weinig kansen om de wedstrijd open te breken. Halverwege de 1e helft kwam Barendrecht door een fout in de opbouw bij RVVH op een 0-1 voorsprong.

Vlak voor rust zorgde Damian Mars voor het evenwicht. Na een korte combinatie met Richard Mulder ging de bal door de kluts met de tegenstander het doel in.1-1.

In de 2e helft nam RVVH weer de leiding. Na 72 minuten wees arbiter A.Kemner naar de penaltystip na een handsbal van Barendrecht. Sander de Ruiter schoof de bal in de linkerhoek. 2-1.

Barendrecht kwam in de slotfase nog langszij. Na wat duw en trekwerk binnen de zestien kreeg Barendrecht ook een strafschop en werd het 2-2. RVVH kon niets meer aan de stand veranderen. Het bleef 2-2.

De andere wedstrijd die ging tussen DCV3 en Zwervers IJvv2 werd gewonnen door DCV met 2-1. RVVH gaat na 2 wedstrijden nog aan de leiding. De boys staan met 4 punten uit 2 wedstrijden bovenaan gevolgd door Barendrecht 3 met eveneens 4 punten uit 2 wedstrijden.

RVVH speelt komende zaterdag uit tegen DCV 3 om 12:15.

Opstelling RVVH 3: Korteweg, Mars(46 v/d Graaf), Swarttouw, Kloppenburg, T.Resoort(70 Hennep), de Graaf, Spierings(58 de Ruiter), van Noppen(76 Korpershoek), Mulder, van Heek, Maliepaard(60 El Aroussi).

RVVH 4:
RVVH speelde op de Bongerd tegen een jong Barendrecht 5. De boys hadden moeite om mee te komen met het team van Barendrecht, waar spelers inzaten die vorig jaar nog met het 2e of 3e van Barendrecht hadden mee gedaan.

Toch kwam RVVH de 1e helft nog redelijk door. Met een 1-1 gelijke stand gingen de boys naar de kleedkamer voor de rust. Johan de Ruiter scoorde voor RVVH.

Na de pauze liep Barendrecht uit naar een 9-3 overwinning. Paul v/d Kooij schoot 2x raak voor RVVH.

De andere wedstrijd die ging tussen Capelle 4 en Zwarte Pijl 2 werd met 3-0 gewonnen door Capelle 4. RVVH staat na 2 wedstrijden op een 3e plek met 1 punt uit 2 wedstrijden. Bovenaan staat Barendrecht 5 met 6 punten uit 2 wedstrijden. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 11 uur uit tegen Zwarte Pijl 2.

RVVH 5:
RVVH heeft zaterdag al weer de 2e overwinning voor de beker binnen gesleept. De boys moesten het zaterdag opnemen tegen Barendrecht 11.

De boys kwamen in de 2e helft terug van een 1-0 achterstand. Kelvin Komduur zorgde voor de gelijkmaker.1-1.

Niels Nugteren en Shavalle Newsome brachten RVVH op een 1-3 overwinning.

RVVH gaat na 2 wedstrijden met 6 punten alleen aan kop gevolgd door Barendrecht 11 met 3 punten uit 2 wedstrijden. Komende zaterdag speelt RVVH om 12 uur op Sportpark De Kruus tegen Den Bommel 2.

RVVH Vr1:
De RVVH vrouwen kregen op eigen terrein bezoek van Barendrecht Vr1.

RVVH startte in een andere samenstelling door blessures. De vrouwen begonnen slordig aan de wedstrijd, maar speelden met vlagen ook best goed. Enkele mogelijkheden werden niet benut door de Blauwwitte Brigade van trainer Andrew Thomas. Toch kwamen de vrouwen op voorsprong, na goed werk van Nadine Kooij kon Jennifer Oliveira de 1-0 binnen de touwen werken.

De voorsprong werd niet uitgebouwd door RVVH. Barendrecht kwam na ongeveer een half uur langszij. 1-1.

In de 2e helft liet RVVH de spanning lang oplopen voor er resultaat kwam. Een kwartier voor tijd moesten de vrouwen door het uitvallen van Iris Zoon met een fikse knieblessure noodgedwongen door met 10 vrouwen.

Pas in de slotfase zette Jennifer Oliveira RVVH tegen de verwachting in op een 2-1 voorsprong. Na enkele minuten blessuretijd zette Isabel Gulden de wedstrijd definitief op slot, zij zorgde voor de 3-1 winst.

De vrouwen wonnen de wedstrijd door wilskracht en positiviteit met 3-1. Die andere bekerwedstrijd die ging tussen Lyra Vr1 en IJzendijke Vr1 werd door IJzendijke met 0-2 gewonnen. RVVH gaat na 2 wedstrijden alleen aan kop met 6 punten uit 2 wedstrijden. Barendrecht en IJzendijke volgen op plaats 2 en 3 met respectievelijk 3 punten uit 2 wedstrijden. Aanstaande zaterdag neemt RVVH het om 14:30 op tegen Lyra Vr1.

RVVH Vr2:
Zaterdag nam het team van trainer Patrick v/d Veen het op tegen Sporting’70 Vr1.

In de 1e bekerwedstrijd tegen Fc Rijnvogels gingen de vrouwen met 1-5 onderuit. Als RVVH door wil dan moest er nu gewonnen worden.

RVVH begon goed aan de wedstrijd, vanaf de start zetten de vrouwen hoog druk en waren er goede combinaties bij de blauwwitte brigade. Na 14 minuten nam RVVH de leiding door een kopbal van Minke van Alten. Uit een cornerbal van Viviane scoorde Minke de 0-1.

In de 2e helft werd het spel iets minder, maar wist RVVH toch de overwinning binnen te slepen. Een hard schot van Danique belandde op de paal. In de rebound was Minke van Alten er weer snel bij voor de 0-2.

RVVH staat na 2 wedstrijden op een 3e plek met 3 punten. Er is nog alles mogelijk want, Ter Leede Vr1 en Rijnvogels Vr1 staan op nr 1 en 2 met eveneens 3 punten. Aanstaande zaterdag ontvangt RVVH aan de Sportlaan het team van Ter Leede Vr1. Aanvang wedstrijd is 12uur.

RVVH O19-1:
RVVH scoorde er in de 2e bekerwedstrijd aardig op los. De boys stonden bij rust al op een 0-4 voorsprong.

In de 2e helft werd de klus geklaard! Met een 0-7 overwinning sloten de boys de wedstrijd af. Levi Hoogendoorn had met 3 goals een belangrijk aandeel in de score.

De overige doelpunten kwamen van Danny Haasdijk, Jardy Terwisscha, Ryan van Dongen en Sander Oudijn.

RVVH gaat na 2 wedstrijden alleen aan de leiding met 6 punten. Daaronder staan Capelle O19-2 en Slikkerveer O19-1 met beiden 3 punten uit 2 wedstrijden. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 11 uur thuis tegen Capelle O19-2.

RVVH O17-1:
RVVH en Slikkerveer kwamen in de 1e helft beide niet tot scoren. In de 2e helft kwam Slikkerveer na 5 minuten op een 0-1 voorsprong.

Sem Komduur zorgde hierna voor de gelijkmaker. Slikkerveer won de wedstrijd met 1-2.

RVVH staat na 2 wedstrijden met nul punten onderaan. Hellevoetsluis O17-1 staat bovenaan met 4 punten uit 2 wedstrijden.

Komende zaterdag speelt RVVH om 14:30 thuis tegen Hellevoetsluis O17-1. De andere wedstrijd gaat zaterdag tussen Slikkerveer O17-1 en DHO O17-1.

RVVH O15-1:
RVVH speelde de 2e bekerwedstrijd thuis tegen Spirit O15-1.

Beide teams kwamen in de 1e helft niet tot scoren.

Na de pauze opende Indy Bekker de score voor RVVH.1-0. Jevano Gulpen zette de boys op een 2-0 voorsprong.
In de slotseconde van de wedstrijd scoorde Spirit nog wel tegen, maar er was te weinig tijd voor de tegenstander om langszij te komen.

RVVH staat na 2 wedstrijden met 3 punten op een 3e plek. Komende zaterdag speelt RVVH om 10:00 uur de uitwedstrijd tegen Hellevoetsluis O15-1.

RVVH O13-1:
RVVH speelde zaterdag tegen Sportlust’46 O13-1 hun 2e bekerwedstrijd.

Het was bijzonder spannend, al binnen 5 minuten wist RVVH de leiding te nemen door een doelpunt van Emin. Later kwam Emin opnieuw voor de goal en scoorde de 0-2.

Nog voor rust kwam RVVH op 0-3 voorsprong door een doelpunt van Dave.

In de 2e helft werd er niet meer gescoord. RVVH heeft nu 3punten uit 2 wedstrijden, de boys staan op een 3e plaats. Daarboven staan BVCB op de 1e plaats met 6 punten, en Barendrecht O13-1 op een 2e plaats met 3 punten uit 2 wedstrijden.

Er is nog alles mogelijk! Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 10:30 uur op de Bongerd tegen Barendrecht O13-1. De andere wedstrijd gaat tussen BVCB O13-1 en Sportlust’46 O13-1.

RVVH O11-1:
RVVH oefende op de woensdagavond thuis tegen Feijenoord O9-1. De boys namen wel de leiding door een snelle goal van Maliek Wessel, maar gaven dit hierna volledig weg. In korte tijd stond RVVH op een 1-3 achterstand.

Gelukkig zette invaller Tim Bout zijn team weer met 2 goals op gelijke hoogte.

Even later kon Feijenoord weer het initiatief nemen en keken de boys tegen een 3-4 achterstand aan. Nog voor rust maakte Tim er weer 4-4 van. Met deze stand gingen de teams naar de kleedkamer voor rust.

In de 2e helft gaf RVVH het weer weg. Een 4-6 achterstand moest worden weg gewerkt door Djenoah Duarte en Chyrano van Zomeren.

De wedstrijd eindigde in een 7-7 gelijkspel. Chyrano van Zomeren maakte het laatste doelpunt voor RVVH.

Zaterdag:
RVVH speelde thuis tegen Nieuwerkerk O11-2.

Na een aftastend begin kwam de blauwwitte brigade aardig los. Al vroeg in de wedstrijd zorgde Tim Bout al voor de 1-0 voorsprong, daarna hielp Nieuwerkerk met een eigen doelpunt RVVH aan de 2-0 .

De boys wonnen de wedstrijd met ruime cijfers. Nieuwerkerk werd met een 7-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Sem Keur scoorde 2x, Tim Bout, Iwo Jamrag en Chyrano van Zomeren allen 1x.

RVVH staat na 2 wedstrijden op een 2e plek met 3 punten. Bovenaan staat Hillegersberg O11-1 met 6 punten uit 2 wedstrijden.

Komende zaterdag speelt RVVH om 8:45 in en tegen Woerden O11-1.

RVVH O11-2:
RVVH speelde zaterdag tegen Zwervers IJvv O11-2.

De boys begonnen goed aan de wedstrijd en namen dan ook de voorsprong. Gyani Sequeira zorgde voor de 0-1. Maar later zette Zwervers een inhaalrace in, en brachten de stand op 3-1 in het voordeel van Zwervers.

Voor rust kwam RVVH terug door een doelpunt van Gyani Sequeira. Met een 3-2 achterstand gingen de boys rusten.

In de 2e helft bracht Gyani Sequeira RVVH weer op gelijke hoogte. Remigio L’acosta scoorde hierna de 4-4 na weer een 4-3 achterstand.

Hierna liepen de boys uit naar een 4-7 overwinning. Jahnay Akkermans scoorde de 4-5. Remigio L’Acosta was goed voor de 4-6 en de 4-7. Een prima overwinning dus!

Komende zaterdag speelt RVVH de laatste wedstrijd tegen Barendrecht O11-4. Aanvang 8:30 uur.

Groeten van de razende reporter Arie Verveer.