Dagverslag zaterdag 10 december

RVVH 1:

Zaterdag namen de boys de oversteek naar de andere kant van het water. RVVH ging op bezoek bij de nummer 13 op de ranglijst De Zwerver in Kinderdijk. RVVH zegevierde afgelopen zaterdag met 2-0 op eigen terrein van SHO door doelpunten van Laurens de Witte en Tayfun Karaca. Daar wilden de boys zaterdag in de laatste competitiewedstrijd graag een vervolg aan geven in Kinderdijk.

RVVH speelde met rouwbanden om en voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van Cees Steketee. Daarna nam RVVH al meteen in de 1e minuut de leiding, op het randje van buitenspel trok Gino Stolk tussendoor en gaf hij het nakijken aan keeper Siggy Schutte van de Zwerver. Protesten van de Zwerver waren er wel, maar scheidsrechter Mitchell Stuurman wees resoluut naar de middenstip.

Na ruim een kwartier probeerde Gazar Dermendjan met een schot in de korte hoek de keeper te verrassen, maar Schutte gaf uiteindelijk een cornerbal weg waar niets meer uit kwam. Halverwege de 1e helft kon de Zwerver met een kopbal van Rick Verloop weer vrij gemakkelijk op 1-1 komen. Enkele minuten later werd het even kritisch voor het doel van keeper Tim Elkhuizen, maar gelukkig kon Gino Boers voor opruiming zorgen en het gevaar was geweken.

In de 37e minuut was RVVH weer aan zet. Via Guytano dos Santos werd de bal doorgetikt naar Everton Pires Tavares, hij schoot van afstand recht op keeper Schutte af. Vlak voor rust kroop RVVH nog door het oog van de naald, een pegel van de Zwerver spatte op de lat. Met een 1-1 tussenstand gingen beide teams zich opwarmen in de kleedkamer tijdens de rust.

In de 2e helft maakte Gino Stolk na 51 minuten weer het verschil. De marge werd vergroot door onze topscoorder Remco Buist die een goeie invalbeurt maakte, na een vrije trap kon Remco Buist de bal uitstekend binnenkoppen.1-3. De Zwerver stelde er niet zo heel veel meer tegenover, maar kon toch een kwartier voor tijd tekenen voor de aansluitingstreffer Stef Verloop scoorde de 2-3.

RVVH maakte het daarna af, Romano Niamut kon met een steekbal Laurens de Witte in stelling brengen en Laurens schoot daarna de bal zelfverzekerd in de touwen. Zo sloot RVVH vlak voor de winterstop mooi af met een 2-4 overwinning. De overwinning heeft RVVH op de ranglijst een 8e plaats opgeleverd. Na de winterstop start RVVH voor de competitie op 21 januari met de verre uitwedstrijd tegen Terneuzense Boys, aanvang 3 uur. Overige uitslagen zijn: Cvv Zwervers – Spartaan’20 0-0, SHO – Heerjansdam 0-2, Terneuzense Boys – BVCB 2-2, DCV – Brielle 0-3, XerxesDZB – SVOD’22 4-0, Rijsoord – Nieuw Lekkerland 3-3.

Aanstaande dinsdagavond om 8 uur staat voor RVVH de uitwedstrijd tegen Meeuwenplaat gepland voor de Fidus Cup mits het niet afgekeurd word.

Opstelling RVVH 1: Elkhuizen, Boers, Dragon, Eggers, Niamut, El Koubai, Stolk(84 Ajarai), Pires Tavares(67 Karaca), dos Santos, de Witte(84 Lopes da Veiga Martins), Dermendjan(60 Buist).

RVVH ging zaterdag in Vlaardingen op bezoek bij Zwaluwen 2.

De boys staan op een gedeelde 1e plaats samen met koploper Nieuwenhoorn 2 die net als RVVH ook 26 punten heeft uit 10 wedstrijden. RVVH mocht dus niet verzaken. De tegenstander Zwaluwen is rodelantaarndrager met 4 punten uit 10 wedstrijden.

Zwaluwen scoorde na 14 minuten maar gelukkig ging de treffer niet door, want scheidsrechter van Leeuwen floot voor buitenspel. Even later probeerde RVVH het verschil te maken, maar dit liep niet zoals gewenst. Na een slim overstapje van Levi Hoogendoorn kon Huib van Barneveld de diepte in, zijn schot ging net naast.

In de 24e minuut speelden beiden teams weer de hoofdrol, maar nu was Huib van Barneveld de aangever en Levi Hoogendoorn maakte het keurig af voor de 0-1 voorsprong. Even later was het Dirk van Leenen die een goeie schotkans kreeg na een cornerbal die bleef hangen, maar helaas schoot Dirk de bal over. Toch kon RVVH nog voor rust de marge vergroten. Bo Terlouw bediende Ray Kroon die daarna de 0-2 tussen de palen werkte. Met deze gunstige voorsprong was de rust aangebroken.

Na de pauze verzuimde RVVH de wedstrijd verder in het slot te gooien. Grote kansen werden gemist. Een schot van Jair Louter belandde naast het doel, Dirk van Leenen mikte naast het doel en Menno v/d Male schoot voorlangs. Het slotoffensief van Zwaluwen leverde niets op want, de verdediging van RVVH loste het goed op. Zo gingen de drie punten weer mee in de knip naar Ridderkerk. De concurrent Nieuwenhoorn morste zaterdag ook geen punten, op eigen terrein werd er met 4-1 gewonnen van Hellevoetsluis 2.

Opstelling RVVH 2: Blaak, v/d Weele(82 Zoutewelle), Louter, van Leenen, Mars(82 Boogert), Volkman(66 Lopes), Terlouw, de Graaf(82 Swarttouw), van Barneveldt, Hoogendoorn, Kroon(66 v/d Male).

Zaterdag gingen de boys op bezoek bij de nummer 2 Smitshoek 9.

De boys hadden te maken met een sterke tegenstander die fel en scherp aan de wedstrijd begon. Smitshoek kreeg enkele kansen, maar keeper van Es wist met een aantal reddingen de achterstand te voorkomen.

Halverwege de 1e helft kwam RVVH op voorsprong na het felle begin van Smitshoek. Menno den Boef zette een 1-twee op met Roy de Lepper, daarna kon Menno den Boef doeltreffend uithalen. Niet veel later kwam Smitshoek op gelijke hoogte.1-1. Na een half uur moest Marcel van Es geblesseerd de handschoenen overdragen aan Roel van Dommelen. Vlak voor rust maakte Smitshoek een doelpunt waardoor RVVH met een 2-1 achterstand de rust in ging.

Na rust kon keeper van Dommelen nog enkele keren redding brengen, toch sloot Smitshoek de wedstrijd met 5-1 winnend af. RVVH staat nu na 9 wedstrijden met 12 punten op een 7e plek. Zaterdag 21 januari vervolgt RVVH de competitie met een thuiswedstrijd tegen GOZ 4.

RVVH O23:

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein tegen Drechtstreek O23-1.

Het was spannend voor RVVH, want de boys stonden zelf op een 2e plek met 2 punten achterstand op koploper Fc Binnenmaas. Maar RVVH was ook afhankelijk van die andere wedstrijd tussen koploper Fc Binnenmaas en de nummer drie Pelikaan O23. Om te promoveren moest RVVH sowieso zelf eerst zien te winnen.

De boys kregen behoorlijke kansen, maar het vizier was niet op scherp. Na 20 minuten schoot Floris Kreuk ruim naast. Een minuut later had RVVH wel de bal over de lijn, maar de scheidsrechter had het blijkbaar niet gezien terwijl dat de razende reporter wel mooi de bal over de lijn zag gaan. Nog voor het half uur haalde Sven Bout ook een keer uit, maar de bal kwam op de lat. Kort daarna zette Joshua Darson zijn team verdienstelijk op een 1-0 voorsprong. Met deze voorsprong ging RVVH de rust in.

In de 2e helft ging het voor RVVH wel voortvarend. Floris Kreuk wist met 2 goals de marge te vergroten naar 3-0. Daarna zorgde Joshua Darson voor de 4-0 eindstand. Na afloop van de wedstrijd werd er bekend dat Pelikaan met 1-2 gewonnen had van Fc Binnenmaas. Door dit gunstige resultaat is RVVH toch nog trotse koploper geworden in de 4e divisie. De boys promoveren nu naar de 3e divisie.

De RVVH vrouwenformatie speelde zaterdag op eigen terrein tegen de nummer Sc Klarenbeek Vr1.

In de 1e helft maakte Klarenbeek het verschil, maar gelukkig was er Tara de Rover die RVVH weer op gelijke hoogte bracht.  Jennifer Bakker zorgde daarna voor de 2-1 voorsprong.

Na de rust gaf RVVH de winst weer uit handen. De wedstrijd ging met 2-3 verloren. De vrouwen staan nu na 11 wedstrijden op een 8e plaats.  Zaterdag 4 februari start RVVH weer met de 2e helft van de competitie met een thuiswedstrijd tegen the Knickerbockers Vr1.

RVVH O19-1:

RVVH speelde zaterdag tegen de nummer 4 op de ranglijst Excelsior R O19-1.

De boys begonnen goed aan de wedstrijd en RVVH bevond zich voornamelijk op de helft van Excelsior. Door miscommunicatie in de verdediging van Excelsior kon RVVH met wat geluk door een eigen doelpunt op voorsprong komen. Even later werd de score verdubbeld door Thijs v/d Wel die binnen de zestienmeter de 2-0 tussen de palen kon werken. Met een gunstige 2-0 voorsprong gingen de boys de rust in.

In de 2e helft kon RVVH de score weer snel verder uitbreiden. Een cornerbal van Indy Bekker kwam precies terecht bij Sam Vaessen die snoeihard kon binnenkoppen. Het leek een makkelijke middag te gaan worden, maar daar kwamen de boys toch bijna bedrogen mee uit. Door gemakzucht van RVVH kon Excelsior terugkomen naar 3-2.

Na een kort opstootje herpakte RVVH zich en kon Yovannie Dias ook weer een goaltje meepikken. Djavann Munro speelde zijn man uit en liet het intikken over aan Yovannie Dias. Met 4-2 wonnen de boys. Door de winst staat RVVH op een mooie 3e plaats met 12 punten uit 7 wedstrijden.

RVVH O17-1:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Lekkerkerk O17-1.

In de 1e helft kwamen de boys door een doelpunt van Enzo Brederode op een 0-1 voorsprong. Na de pauze ging de wedstrijd met 2-1 verloren.

RVVH speelde zaterdag thuis tegen Sc Feijenoord O15-2.

In een gelijkopgaand begin van de 1e helft startte RVVH geconcentreerd en scherp aan de wedstrijd. Helaas was het toch Feijenoord die de wedstrijd wist open te breken. De gasten uit Rotterdam Zuid kwamen op een 0-2 voorsprong. Nog voor rust kwam RVVH met de aansluitingstreffer. Shuve Bartholomeus scoorde de 1-2.

In de 2e helft werd de jacht op de gelijkmaker gemaakt, maar ondanks de kansen kon RVVH niet meer tot scoren komen. Feijenoord ging er met de drie punten vandoor.

RVVH O14-1:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij CKC O14-1.

De nummer drie en de nummer vier begonnen op een wit veld in de mist. Er waren wat kansen over en weer, maar RVVH had toch het betere van het spel. Voor rust kon RVVH nog het verschil maken, Jael Hanenberg schoot de 0-1 keihard binnen. Dit was ook tevens de ruststand.

Na de pauze verslapte RVVH waardoor CKC weer op gelijke hoogte kon komen. Nog geen 5 minuten later werd de wedstrijd beslist. Met een halve omhaal zorgde Jayce Bijvoets voor de 1-2 winst. RVVH staat na dit mooie resultaat op een 3e plaats.

RVVH O12-1:

Op eigen terrein speelde RVVH zaterdag tegen Smitshoek O12-5.

Ondanks de kou waren de boys meteen goed wakker, direct werd de aanval gezocht en binnen twee minuten was het raak. Haroen Sarwari scoorde de 1-0. Een minuut of 7 later kon Kayra Verstraten de score verdubbelen naar 2-0. RVVH was goed op dreef en liep tot de rust uit naar een 5-1 voorsprong door doelpunten van Sten Baasten, Tijmen van Buuren en Kayra Verstraten. RVVH nam tegen de rust wat gas terug.

In de 2e helft ging RVVH weer verder met aanvallen, in de 37e minuut was het raak door Ilyas El Yaagoubi die er 6-1 van maakte. Direct na de aftrap knalde Hamza Alzaibak de 7-1 binnen. Na de 7-2 van Smitshoek zorgde Ilyas  El Yaagoubi met 8-2 voor het slotakkoord. Al met al een verdiende overwinning.

RVVH speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen Smitshoek O11-1.

In een gelijkopgaande wedstrijd opende Smitshoek de score. RVVH wist dit om te keren naar een 1-2 voorsprong voor RVVH door doelpunten van Ryan Gomes Rodriquez en Ivano dos Santos. Voor rust scoorde Smitshoek nog 2x waardoor RVVH met een 3-2 achterstand de rust in ging.

Na de rust vergat RVVH te voetballen. De wedstrijd ging met 5-2 verloren.