Dagverslag zaterdag 12 februari

Door: Arie Verveer

Er is zaterdag bijna weer een volledig competitieprogramma afgewerkt door de teams van RVVH. Alleen RVVH 1 en RVVH 3 kwamen in actie met een oefenwedstrijd. De wedstrijd van RVVH 5 en RVVH 6 ging niet door.

RVVH 2:

RVVH begon zaterdag al weer aan de 2e competitiewedstrijd na de lockdown. De boys staan op een 3e plek en ontvingen op eigen terrein de nummer 10 op de ranglijst Brielle 2.

In de 1e helft kon RVVH goed op de been blijven door handelend optreden van keeper Joris Blaak. Halverwege de wedstrijd kregen de boys meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde uiteindelijk in de 1-0 voorsprong na een half uur spelen. Een afgeslagen cornerbal kwam bij Philip Dragon terecht die daarna kon aanleggen voor de 1-0.

Brielle probeerde RVVH aan het wankelen te brengen, maar ze slaagden daar niet in. Jair Louter en Dirk van Leenen waren in vorm. Huib van Barneveldt kon de score bijna verdubbelen, maar zijn schot belandde op de lat.

Na de pauze kwamen er enkele mogelijkheden, maar het spel werd slordiger. In de 75e minuut kon Joris Blaak zijn team weer behouden voor de gelijkmaker. Na een handsbal van Jair Louter gaf scheidsrechter T ter Heide de rode kaart en lag hij de bal op de stip. Joris pakte de penalty. Brielle was dicht bij de gelijkmaker toen de keeper mee naar voren kwam voor een corner en voorlangs schoot.

In de slotfase werd een uitgelezen kans nog gemist door RVVH om de wedstrijd definitief te beslissen. Gelukkig bleven de drie punten in Ridderkerk na de 1-0 overwinning. De boys staan na 9 wedstrijden op een keurige 3e plaats. Koploper is SHO 2 met 24 punten uit 9 wedstrijden. Komende zaterdag speelt RVVH om kwart over elf een uitwedstrijd tegen Zwaluwen 2.

Opstelling RVVH 2: Blaak, van Barneveldt(68 v/d Weele), Louter, van Leenen, Dragon, de Vries(80 Boogert), Kreuk, Terlouw, de Graaff(68 Orcadio), Nijgh, Könemann(68 Hoogendoorn).

RVVH 3:

RVVH oefende in Zwijndrecht tegen Pelikaan 3.

In de 1e helft gebeurde er weinig. Beide teams gingen dan ook met een 0-0 stand de rust in. Na de pauze verzuimde RVVH de klus te klaren. Jip Donkers en Nick Huizer liepen twee tegen een met de keeper, maar de bal werd niet goed breed gelegd om tot afronding over te gaan.

Na ruim een uur spelen maakte Pelikaan met een lage schuiver de 1-0. Vlak voor tijd kon de thuisploeg de score verder uitbreiden toen er een strafschop gegeven werd. Deze werd een meter of twee naast geschoten. In blessuretijd kon keeper Joris Vugt bij een doorbraak een grotere achterstand voorkomen.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half 12 een uitwedstrijd tegen Zwervers IJvv 2.

Opstelling RVVH 3: Vugt, Swarttouw, v/d Graaf, D v/d Nat, M.Resoort, de Ruiter(31 Kloppenburg), Malipaard(46 van Noppen), de Vries(78 Zafrauoi), El Ouardi, Donkers(63 Terwisscha), Gravenbeek(46 Huizer).

RVVH 4:

RVVH speelde zaterdag thuis tegen de nummer 2 Swift Boys 4.

In de 1e helft opende Kelvin Wittekoek de score voor de blauwwitte Brigade. Uit een strafschop wist Swift Boys de stand weer in evenwicht te brengen.

Na rust liep RVVH verder uit naar 5-1. Jessie Fransekaaklijn tekende na een eentwee voor de 2-1. De overige doelpunten kwamen van Delano Tito, Ibo El Aroussi en Dylan Ho a Hing. RVVH gaat zaterdag om 14:00 uur op bezoek bij Xerxes DZB 5.

RVVH 7:

Twee ploegen uit de middenmoot streden zaterdag tegen elkaar. De nummer 4 RVVH ging op bezoek bij de nummer 7 van de ranglijst Dilettant 6.

In een matige 1e helft kregen de boys slechts 1 kans, maar die werd niet benut. Dilettant was beter in de afronding en was 2x trefzeker. Met een 2-0 achterstand ging RVVH de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft scoorde de thuisploeg nogmaals. Lammert Verhoeven zorgde voor de aansluitingstreffer.3-1. Niet veel later werd het balverlies van Quensley Blansjaar door Dilettant afgestraft. RVVH vocht zich weer terug in de wedstrijd en kwam door doelpunten van Niels Nugteren en Quensley Blansjaar wat dichterbij, maar helaas bleef het bij een 4-3 nederlaag. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 12 uur thuis tegen de hekkensluiter op de ranglijst Charlois 5.

RVVH 8:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Vierpolders 4. Na drie kwartier spelen waren beide teams nog in evenwicht bij een gelijke 1-1 stand. Bryan Tieleman scoorde voor RVVH. Na de pauze ging de wedstrijd met 3-1 verloren.

De boys staan na 9 wedstrijden met 10 punten op een mooie 6e plek. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half drie thuis tegen SHO 9.

RVVH Vr1 en Vr2:

De beide vrouwenteams reisten zaterdag af naar Sassenheim voor de competitiewedstrijden tegen Ter Leede Vr1 en Ter Leede Vr2.

Door blessures, Corona en werk miste trainer Andrew Thomas enkele speelsters. Het kon wel eens een lastige pot gaan worden. Na een klein kwartier spelen moest RVVH al een 1-0 achterstand zien weg te werken. Dit lukte in de 1e helft niet meer.

In de 2e helft maakte Ter Leede een kwartier voor tijd de 2-0. Door de overwinning staat Ter Leede met drie punten meer dan RVVH nu op een 7e plek. RVVH staat 10e en moet komende zaterdag weer eens de drie punten zien binnen te halen. Om kwart over 1 worden in Amsterdam de degens gekruist met Wartburgia Vr1.

Het 2e vrouwenteam speelde eerder die zaterdag tegen het 2e team van Ter Leede. Een minuut na de aftrap schoot Ter Leede van afstand al de 1-0 binnen. Pas in de 2e helft haalde Celine Schot een punt binnen voor haar team. Een kwartier voor tijd tekende zij voor de gelijkmaker. RVVH staat na 7 wedstrijden op een mooie 6e plek in de middenmoot. Komende zaterdag speelt RVVH om half 1 op Sportpark de Poppelensteeg te Ede tegen Blauw Geel ‘ 55.

RVVH O19-1:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Brielle. Trainer Tholenaars had een tekort aan spelers maar kreeg gelukkig aanvulling van een lager team.  Met een 4-2 achterstand werd de rust gehaald. Na de pauze ging de wedstrijd met 5-2 verloren. Haroon Latakwal en Jarmo de Bode scoorden beide in de 1e helft.

RVVH staat op een 9e plek met 8 punten uit 10 wedstrijden.

RVVH O17-1:

RVVH speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen Fc Binnenmaas O17-1.

In de 1e helft bracht Yovannie Diaz met een kopbal RVVH aan de leiding. Na rust werd de score verdubbeld door Achraf Faresi. Even later kwam Binnenmaas met de aansluitingstreffer.

Op het einde werd het nog billenknijpen om de zege over de streep te trekken.  RVVH staat 2e onder koploper SHO O17-2. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half drie in Barendrecht tegen Barendrecht O17-2.

RVVH O15-1:

RVVH begon woensdagavond al met een competitiewedstrijd tegen Overmaas O15-1. De 1e helft was rommelig en niet hoogstaand. Met een terechte 0-0 stand zochten beide teams de kleedkamer op voor rust.

Na de pauze kwam er een 1e mogelijkheid voor RVVH, maar deze werd niet verzilverd. Uit een scrimmage was het het de thuisploeg die de leiding nam, maar gelukkig kon Bradley Hoogendoorn RVVH op gelijke hoogte brengen na een grove fout in de verdediging.

In de slotfase kreeg RVVH het deksel op de neus en ging de wedstrijd met 2-1 verloren.

Zaterdag:

De boys mochten het nu op eigen terrein proberen. Tegenstander was NOC Kralingen O15-1. In de 1e helft probeerde RVVH de wedstrijd te bepalen. Bij de duels kwam RVVH meestal als winnaar naar boven. Na een avontuur van Amar Kurtalic kon hij de bal mooi terug leggen op Jasper Huizer die met een diagonale bal de 1-0  binnen schoot. Door weinig overleg en vermoeidheid werd het spel minder. Toch werd de rust behaald met een 1-0 voorsprong.

In de 2e helft begon RVVH matig en tekende NOC al vlot voor de gelijkmaker. De gasten kregen meer vertrouwen en wonnen de wedstrijd met 1-3.

RVVH O13-1:

RVVH speelde op een koud Sportpark tegen VVOR O13-1. In een sterk begin van de wedstrijd liet Luc Koedood al na 7 minuten het net bollen voor de blauwwitte brigade. Zo,n 20 minuten later kwam de 2-0 op het scorebord te staan door Levi v/d Velden. Tegenstander VVOR stelde daar weinig tegenover.

In de 2e helft wonnen de boys met 4-0. Jayce Bijvoets maakte 3-0 en met een intikker zette Myka Laan de eindstand op het scorebord. Het was een leuke wedstrijd met prima voetbal. RVVH staat op een 2e plaats door de volle winst in 2 wedstrijden. Aanstaande zaterdag speelt RVVH een uitwedstrijd tegen Smitshoek O13-2.

RVVH O11-1:

Koploper RVVH speelde de derby thuis tegen de buren van de overkant Slikkerveer O11-1. In de 1e helft die af en toe wat rommelig was, werd er al behoorlijk gescoord door de blauwwitte brigade. Na de 1-0 van Myro van Toorn liep RVVH uit naar een 4-0 voorsprong door doelpunten van Eldin Bajramovic, Daley Ouwens en Myro van Toorn.

Slikkerveer scoorde daarna de 4-1, maar voor rust tekende Daley Ouwens voor de 5-1.

In de 2e helft liet RVVH zien wie er het sterkst was. De wedstrijd werd met 6-2 gewonnen. Caelen Leeuwenburg scoorde de 6-1. RVVH staat met drie gewonnen wedstrijden fier bovenaan.