Dagverslag zaterdag 14 mei

RVVH 1:

Zaterdag ging de mannenhoofdmacht van RVVH op bezoek bij Heinenoord. Heinenoord probeert in de resterende 4 wedstrijden nog de nacompetitie te ontlopen maar zal dan alle zeilen moeten bijzetten om dit voor elkaar te krijgen. RVVH staat momenteel op een 4e plek en strijdt nog steeds voor de 2e plek die nog altijd mogelijk is. Koploper Kloetinge staat acht punten vrij op hun concurrenten Nieuwenhoorn, RVVH en Xerxes DZB, dus lijkt voor hun het kampioenschap niet meer te ontgaan.

RVVH trainer miste aanvoerder Papito Merencia en ook topscoorder Sanzio Dieterich. Gino Boers startte in de voorhoede zaterdag. Heinenoord kwam al vroeg op voorsprong, Philip Dragon gleed onderuit en kon zijn directe tegenstander niet meer achterhalen. Ramy Salem profiteerde hiervan en zette de Groenwitten al na 5 minuten op een 1-0 voorsprong. RVVH liet zich hier niet van de wijs brengen en kon na 20 minuten op gelijke hoogte komen. Jesse Eggers haalde van grote afstand de trekker over en liet keeper Lee-Quincy Cheuk-A-Lam kansloos.1-1.

Heinenoord liet het hier niet bij zitten en nam na 24 minuten weer de leiding door een doelpunt van Larbi El Harouchi. Enkele minuten later kreeg RVVH aan de andere zijde een vrije trap die hard in de muur geschoten werd door Jesse Eggers, daarbij werd de bal met de hand geraakt door een Heinenoord speler. Scheidsrechter Tijs Gommans wees resoluut naar de penaltystip. Everton Pires Tavares ging achter de bal staan en schoot beheerst de 2-2 binnen.

In de 31e minuut speelde Jesse Eggers weer de hoofdrol bij opnieuw een strafschop. Jesse trok de zestien binnen en werd daarna gevloerd door zijn tegenstander waardoor arbiter Gommans opnieuw een strafschop gaf. De 2-3 werd binnengeschoten door Everton Pires Tavares. Vlak voor rust had Gino Stolk het vizier niet op scherp en schoot hij net naast. Met een gunstige 2-3 voorsprong kon RVVH de pauze ingaan. De tussenstanden waren ook gunstig: Nieuwenhoorn tegen Papendrecht 1-1, Brielle-Xerxes DZB 0-0.

In de 2e helft had Mo Ajarai de 2-4 moeten binnentikken, maar na een voorzet van Gino Stolk werkte Mo de bal hoog over het doel. RVVH ging wat slordig om met de mogelijkheden die ze kregen. Een honderd procent kans werd na 63 minuten verprutst door Gino Stolk die 1 op 1 met keeper Cheuk-A-Lam de bal naast schoot. Trainer Vink van RVVH zette maar liefst 4 verse krachten in om de score nog wat op te schroeven. In de 66e minuut leek het toch weer mis te gaan toen er door RVVH in het strafschopgebied hands gemaakt werd en arbiter Gommans nu een penalty toekende aan Heinenoord. De strafschop werd hoog over het doel van keeper Elkhuizen geschoten.

RVVH kon in het laatste kwartier de score verder opschroeven, Huib van Barneveldt maakte een goeie actie en bediende Brandon Könemann op maat die daarna de 2-4 binnen kon werken. Hierna maakte de twintigjarige Juwensly Orcadio zijn competitiedebuut in RVVH 1. In de 84e minuut zette hij een mooie aanval op die zijn vervolg kreeg bij Ibrahim El Koubai die daarna de bal panklaar lag voor Brandon Könemann die zijn 2e van de middag kon scoren. 2-5. De boys leken de overwinning binnen te hebben, maar kregen in de laatste minuut toch nog een doelpunt tegen van Joe Nyero.

In de acht minuten durende blessuretijd moest RVVH nog wel op zijn hoede zijn voor Heinenoord, maar gelukkig liep het allemaal goed af. Gino Stolk kopte nog een voorzet van Juwensly Orcadio op de lat. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gommans kon RVVH de drie punten weer in de knip steken en kijken naar de overige resultaten. Door de winst was RVVH Xerxes DZB en Nieuwenhoorn voorbij gegaan op de ranglijst en staan de boys op een mooie 2e plaats. Nieuwenhoorn bleef in Papendrecht steken op een 1-1 gelijkspel en XerxesDZB speelde ook met 1-1 gelijk in Brielle. Koploper Kloetinge klopte SHO in Oud-Beijerland met 0-3.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half drie thuis tegen Brielle. Kloetinge speelt op vrijdagavond thuis tegen Terneuzense Boys, Xerxes DZB speelt zaterdag thuis tegen Heinenoord en Nieuwenhoorn speelt de kraker thuis tegen Heerjansdam.

Opstelling RVVH 1:Elkhuizen, Steketee, Eggers, Dragon(59 El Koubai), van Bruggen, Ajarai(59 van Dam), Stolk, Pires Tavares(59 Barneveldt), Proost(73 Orcadio), de Witte, Boers(59 Könemann).

Basisopstelling Heinenoord:Cheuk-A-Lam, Terlouw, Kaptein, Deetman, Dielhof, v/d Berg, Kammerman, Harouchi, van Valen, Nyero, Salem.

RVVH speelde thuis tegen de nummer 2 op de ranglijst Smitshoek 2.

De boys hadden in het begin moeite met de organisatie van Smitshoek te bestrijden. Dit leverde enkele kleine kansjes op voor Smitshoek, maar gelukkig hield keeper Joris Blaak zijn team op de been. Nadat RVVH zijn organisatie had staan kon het meer aan aanvallen gaan denken. Na 19 minuten kwam Twan v/d Weele opzetten over de rechterkant en leverde een prima voorzet af. Stevie Soares stond klaar bij de 2e paal en kopte de 1-0 binnen.

De boys kregen veldoverwicht maar konden dit niet uitdrukken in doelpunten. Vlak voor rust kreeg RVVH een uitgelezen kans om de score te verdubbelen toen scheidsrechter de Jonge een strafschop toekende aan RVVH na een overtreding in het zestienmetergebied. Daniël Furtado Oliveira eiste de bal op, maar miste de uitgelezen kans. Met een 1-0 voorsprong ging RVVH de pauze in.

In de 2e helft kon RVVH na 64 minuten wederom juichen. Bo Terlouw speelde Leroy Nijgh in en met een diagonale trap zette Leroy Nijgh de 2-0 op het scorebord. Smitshoek probeerde nog met een offensief te komen. RVVH bracht wissels in om het spelbeeld te herstellen. Dit lukte en langzaam kwam bij Smitshoek het besef dat er weinig te halen viel in Ridderkerk. Scheidsrechter de Jonge liet maarliefst 15 minuten langer doorspelen en in die blessuretijd bepaalde Stevie Soares de eindstand op 3-0. Een 1 op 1 situatie werd door Stevie goed afgerond.

RVVH staat door de winst nu op een mooie 3e plek. Dinsdagavond speelt RVVH om 8 uur een uitwedstrijd voor de competitie tegen Heinenoord 2.

Opstelling RVVH 2: Blaak, v/d Weele(90 Volkman), Louter, van Vugt, Boogert(70 Mars), van Leenen, Terlouw, Furtado Oliveira(70 K de Graaf), Nijgh, Hoogendoorn(85 van Halem), Soares.

RVVH ging zaterdag op bezoek bij koploper SCH’44 2.

De boys kregen al vroeg de mogelijkheid om de leiding te nemen, maar Jardy Terwisscha verzuimde rustig te blijven en de bal laag naar de 2e paal te spelen. Enkele minuten later wist RVVH wel afstand te nemen. Na een overtreding op Jardy Terwisscha benutte Nick Huizer een strafschop voor zijn team en werd het 0-1. Halverwege de 1e helft werd de score verdubbeld door Robin Malipaard. Na een steekpass van Kamal El Ouardi kon Robin in een 1 op 1 situatie de bal keurig in de hoek schuiven.

Vlak voor rust komt de thuisploeg met de aansluitingstreffer.1-2.

In de 2e helft kon RVVH nog effen volhouden, maar na het uur ging het mis. De nummer tien schoot met een stuiterballetje de 2-2 in de verre hoek binnen. SCH maakte de klus hierna af en won met 5-2 waardoor het kampioenschap in Harmelen uitbundig gevierd kon worden. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half drie thuis tegen IJvv Zwervers 2.

Opstelling RVVH 3:Vugt, J v/d Nat(57 M.Resoort), Swarttouw, D v/d Nat, Langeler, Kloppenburg(13 van Noppen), Malipaard, de Vries(31 Souisa), El Ouardi, Terwisscha, Huizer.

RVVH ging op bezoek bij de nummer 7 op de ranglijst NOC Kralingen 3.

Beide teams maakten er een doelpuntrijke wedstrijd van. In de 1e helft stond het 4-4 bij rust. Delano Tito schoot 2x raak en ook Jessie Fransekaaklijn en Kevin van Heek wisten het net te vinden.

Na de pauze kwam NOC Kralingen als winnaar uit de bus. RVVH ging met 8-6 onderuit. Kevin van Heek scoorde beide doelpunten voor RVVH. Aanstaande zaterdag speelt RVVH de laatste competitiewedstrijd om kwart over vier thuis tegen Xerxes DZB 5.

RVVH speelde thuis tegen koploper Capelle 7.

De boys waren niet opgewassen tegen het beter en fitter Capelle. RVVH miste ook Mike Mastrigt en keek al in de 1e helft tegen een 0-4 achterstand aan.  In de 2e helft werden een aantal kansen voor RVVH om zeep geholpen. Capelle won met 0-4 de wedstrijd.

Aanstaande woensdagavond speelt RVVH een uitwedstrijd tegen Heinenoord 3.

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Smitshoek 9.

RVVH kwam goed uit de startblokken en nam al vlot de leiding door een doelpunt van Kelvin Komduur die de bal onder de keeper door wist te schieten. De score werd verdubbeld door Niels Nugteren, van afstand liet hij de bal via de onderkant lat in het doel verdwijnen. Het slotakkoord in de 1e helft kwam weer op naam van Kelvin Komduur die de 0-3 op het scorebord bracht.

In de 2e helft liep RVVH uit naar een 0-5 overwinning. Sem Komduur schoot van afstand de 0-4 binnen en Kelvin Komduur maakte er 0-5 van. Achterin werd weer eens te nul gehouden. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half drie thuis tegen Capelle 13.

De RVVH vrouwen snakken naar het einde van het seizoen, maar voor het zover is moeten er nog een aantal hindernissen genomen worden en natuurlijk zijn de benodigde punten nog het belangrijkst. Zaterdag werden de degens gekruist met de vrouwen van DSS in Haarlem.

Na tien minuten kon RVVH toch de leiding nemen door een  prachtige goal van Manuela Grootenboer die van afstand raak schoot. Ze zag de keepster te ver voor het doel staan. Helaas werd voor rust de 0-1 voorsprongn door DSS nog omgebogen in een 2-1 achterstand. Twee goals werden van afstand de bovenhoek in gejaagd.

Na de pauze was de wedstrijd aardig in evenwicht. Achterin waren de vrouwen prima bezig. Maar uiteindelijk wist DSS in de slotfase nog 1x te counteren en dat resulteerde in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg. In de resterende wedstrijden zullen de vrouwen nog eens alles moeten aangrijpen voor een gunstig resultaat. Zaterdag komt Wartburgia naar Ridderkerk en daarna volgen SSS uit en Woezik thuis.

Aanstaande dinsdagavond spelen de vrouwen om 8 uur thuis tegen Berkel Vr1. Deze wedstrijd gaat om een finaleplek van de Voetbalrijnmondcup.

Opstelling RVVH Vr1: v/d Wagt(46 Ilse Schot), Snel, Grootenboer, van Houwelingen, Zimmerman, Kemp, Zoutewelle, Hietbrink, Verheijen, Dijkstra(46 Celine Schot), Reitsma.

RVVH Vr2:

Het 2e vrouwenteam speelden een uitwedstrijd tegen de nummer twee IJFc Vr1.

RVVH kwam in de 1e helft nog wel op voorsprong door een doelpunt van Celine Schot. Na de hervatting kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. De vrouwen speelden een half uur lang met 1 vrouw minder wegens een rode kaart. Na de 1-1 moesten beide teams de punten delen.

Komende zaterdag ontvangt RVVH aan de Sportlaan Blauw Geel’55 Vr1. Aanvang 12 uur.

RVVH O19-1:

RVVH speelde thuis tegen de nummer laatst Excelsior R O19-1.

In de 1e helft walste RVVH over zijn tegenstander heen. De boys kwamen  op een 7-0 voorsprong. Jarmo de Bode had met 4 treffers een belangrijk aandeel in de score. De overige doelpunten kwamen van Joshua Darson(2x) en Mike Kooiman.

Excelsior had in de rust opgegeven en ging er als een haas vandoor. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 12 uur thuis tegen Barendrecht O19-2.

RVVH O17-1:

RVVH speelde een uitwedstrijd tegen Blijdorp O17-1.

De boys moesten in de 1e helft een 1-0 achterstand zien weg te werken. Daar slaagde RVVH niet in. Na de pauze kwam RVVH op gelijke hoogte door een doelpunt van Nathan Sampson. Hierna liep RVVH uit naar een 1-3 voorsprong. Doelpunten kwamen van Djavann Munro en Matthew Okhonmina.

De tegenstander gaf echter niet op en kwam terug naar 3-3. RVVH staat met 35 punten uit 16 wedstrijden op een mooie 2e plek. Om de titel binnen te slepen zal er in de resterende twee wedstrijden gewonnen moeten worden. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 10 uur thuis tegen Ommoord O17-1.

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Feijenoord Mo16.

In de 1e helft was het Feijenoord die op een 1-0 voorsprong kwam. Na de pauze werd de achterstand omgebogen naar een 1-2 voorsprong door twee doelpunten van Jayden Felicia. Daarna vergaten de mannen door te drukken en de wedstrijd in winst om te zetten. Een heel makkelijk gegeven strafschop voor Feijenoord bepaalde de einduitslag op 2-2.

Het was een seizoen met veel leermomenten en een ervaring rijker. Spelers, supporters en zeker de trainingsstaf bedankt voor deze competities, een sportieve toekomst gewenst en iedereen tot ziens.

RVVH speelde thuis tegen LMO O13-1.

Bij winst maakte RVVH nog een kleine kans op het kampioensschap, maar de boys begonnen moeizaam tegen LMO. Na 4 minuten kwamen de gasten al op een 0-1 voorsprong. Enkele minuten later kopte Luc Koedood de gelijkmaker binnen. Het bleef niet goed en LMO liep daardoor uit naar een 1-3 voorsprong.

In de 2e helft startte RVVH weer matig en zat er al snel de 1-4 binnen. Masi Qayoumi maakte nog wel de 2-4, maar verder kwamen de boys niet meer. Door de winst van de Zwervers zat er een 1e plek al niet meer in. RVVH eindigde op een mooie 2e plaats.

Koploper RVVH speelde op eigen terrein tegen de nummer 5 Smitshoek O11-2.

In de 1e helft kwam RVVH op een 0-1 achterstand, maar deze werd snel omgebogen in een 2-1 voorsprong door doelpunten van Daley Ouwens en Caelen Leeuwenburg. De score werd verder uitgebreid door doelpunten van Ojani Muth(3–1) en Daley Ouwens(4-1).

Na de pauze deed Smitshoek nog wel iets terug, maar daar werd RVVH niet warm of koud van. De boys wonnen de wedstrijd met 6-2. Daley Ouwens scoorde de 5-2 en het slotakkoord kwam van Quinn Keur die de 6-2 scoorde.

Door de winst is RVVH nog niet helemaal officiëel kampioen maar volgende zaterdag gaat de vlag in top. Om 10 uur gaan de boys op bezoek bij Overmaas O11-1.