Dagverslag zaterdag 22 december


Bekeravontuur zit erop voor RVVH 5.
Op de eennalaatste zaterdag van het jaar 2018 stonden er aanvankelijk nog twee bekerwedstrijden op het programma voor RVVH 2 en voor RVVH 5. RVVH 2 kreeg DBGC 2 op bezoek en RVVH 5 moest het op de Barendrechtse Bongerd opnemen tegen Barendrecht 13.

Afgelopen vrijdag werd er bekend gemaakt dat DBGC zich had terug getrokken uit het toernooi. RVVH heeft dus zonder te spelen de 3e ronde van de Knock-out fase bereikt.

In de poulefase startte RVVH met een 4-0 overwinning op Heinenoord 2, daarna volgde een 1-1 gelijkspel tegen SHO 2 en een 2-3 overwinning op Lyra 2. Met zeven punten uit 3 wedstrijden ging RVVH als poulewinnaar door naar de volgende ronde.

RVVH speelde daarna tegen Rijnmond Hoogvliet Sport, daar werd er met een 1-5 overwinning de 2e ronde bereikt.

RVVH 5:
De jongens van het vijfde kwamen als enigste nog wel in actie. In de 2e knock-out ronde speelde RVVH uit tegen Barendrecht 13.

RVVH begon in de poulefase met een 12-1 monsterzege op vv Hekelingen 4. Daarna volgden een 1-3 en 1-4 overwinning op Barendrecht 11 en Den Bommel 2. Met negen punten uit drie wedstrijden ging koploper RVVH door naar de 1e knock-out fase van de beker.

Op 20 oktober wonnen de boys met 1-2 van Fc Binnenmaas 5. De 2e ronde was bereikt. Daarin moesten de boys op bezoek bij Barendrecht 13. RVVH begon met veel druk op de tegenstander, maar een doelpunt bleef uit. Een tegenstoot van Barendrecht had wel fatale gevolgen. Van afstand schoot Barendrecht de 1-0 tussen de palen. Even later volgde al snel de 2-0.

RVVH stroopte de mouwen op en vond de aansluiting. De treffer werd helaas afgekeurd door de slecht leidende scheidsrechter Casper Degenkamp. Ricky Boogert moest voor rust nog een keer de noodrem aantrekken bij een gevaarlijk moment van Barendrecht, een strafschop volgde. Met een 3-0 achterstand gingen de teams de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft begon RVVH gemotiveerd aan de wedstrijd, maar na 5 minuten spelen gooide Barendrecht de wedstrijd in het slot. De Bongerd bewoners kwamen op een 4-0 voorsprong. Dylan Ho a Hing zorgde nog wel voor de 4-1, een voorzet van Sjoerd Mikolajczak werd door Dylan keurig afgemaakt.

Enkele mogelijkheden om nog op gelijke hoogte te komen werden om zeep geholpen. RVVH kan met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten. De boys kunnen zich nu volledig gaan richten op de competitie.

Zaterdagavond was er een gezamenlijk etentje bij de Wok.

Basisopstelling RVVH 5: Tito, Hennep, van Gelder, Boogert, Esmaillou, van Wingerden, Nugteren, Mikolacjzak, de Jager, Ho a Hing, van Es.

Bedankje:
Langs deze weg wil ik iedereen weer bedanken die het voor mij mogelijk gemaakt hebben om het dagverslag te maken. Han, Marlo, Arno, Paul, Ian, Sjoerd, Vincent, Marcel, Andrew, Pieter, Patrick, Leonie, Mark, Petra, Ron, Arie, Leah, Robert en Eduard. Volgens mij ben ik niemand vergeten te vermelden. Verder hoop ik weer in het nieuwe jaar op jullie te rekenen.

Voor nu wens ik iedereen fijne feestdagen en een gezond en sportief 2019.