Dagverslag zaterdag 25 september

Eindelijk was het dan zover. Nu de bekerwedstrijden achter de rug waren kon dan een start gemaakt worden aan de competitie. De teams moesten weer strijden voor de punten. De mannenhoofdmacht begon met een thuiswedstrijd tegen Nieuw Lekkerland (verslag elders op website) en het 1e vrouwenteam stond voor een pittige uitwedstrijd tegen het altijd lastige DTS’35 Ede.

RVVH startte de competitie thuis tegen SVS uit Capelle.

Al vroeg in de wedstrijd moest keeper Tim Elkhuizen een gevaarlijke bal van SVS voor zijn doel wegwerken, gelukkig liep dat goed af. RVVH hield goed druk op de tegenstander en na 7 minuten testte Christaan Sprangemeijer de SVS keeper met een listig schot , maar dit was voor hem een makkelijke prooi. Enkele minuten later haalde Jair Louter van afstand uit en zijn schot ging net over het doel.

Na een half uur spelen was het de goed acterende Juwensly Orcadio die met een mooie actie de zestien binnentrok, alleen vergat hij daarna de trekker over te halen. Een minuut of vier later kopte Dirk van Leenen na een cornerbal de bal binnen, alleen stond er nog een SVS speler die de bal net voor de lijn wegwerkte.

Het zat RVVH niet echt mee, want ook Christiaan Sprangemeijer zag zijn vrije trap van grote afstand op de paal belandden. Op slag van rust was het wel raak. Huib van Barneveldt speelde de keeper keurig uit en zette zo de 1-0 voorsprong op het scorebord.

In de 2e helft werd de score verdubbeld door Juwensly Orcadio. Na wederom een fraaie actie maakte hij het netjes af.2-0. Niet veel later kwamen de Capellenaren toch met een aansluitingstreffer en werd het weer spannend. Gelukkig werd de marge al snel weer vergroot door RVVH. Juwensly Orcadio lag de bal klaar voor Christiaan Sprangemeijer die via de onderkant lat de 3-1 in het doel werkte.

SVS bracht in de slotfase de spanning nog wel terug met de 3-2, maar gelukkig bleef het daarbij. Vlak voor tijd had Damian Mars nog de 4-2 op de schoen, maar zijn schot teisterde de paal. De drie punten bleven dus in Ridderkerk. RVVH heeft zich door de overwinning al op de 4e plek genestelt van de ranglijst. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 12 uur in Oud-Beijerland tegen SHO2.

Opstelling RVVH 2: Elkhuizen, van Leenen(75 M.Resoort), Mars, Boogert, Louter, Volkman, Terlouw(75 de Vries), Nijgh, Sprangemeijer, van Barneveld(46 van Halem), Orcadio.

RVVH startte met een uitwedstrijd tegen Soccer Boys 2.

Al binnen drie minuten moesten de boys een 1-0 achterstand zien weg te werken. Via een vrije trap kwam de thuisploeg op voorsprong. RVVH zette daarna flink druk, maar zag elke poging falen. De thuisploeg wist nog voor rust de stand de verdubbelen, een inschattingsfout werd genadeloos afgestraft.

In de 2e helft leek RVVH met een verbeterd strijdplan het veld in te komen. Echter op knullige wijze verloor RVVH de bal in de opbouw, waarna de spits van Soccer boys keeper Vugt kon omzeilen en RVVH op een kansloze 3-0 achterstand kwam.

RVVH bleef doordrukken voor eerherstel. Dat resulteerde in twee prachtige goals van Juandro Souisa en Kamal el Ouardi. Het bleek onvoldoende te zijn om langszij te komen. Zo eindigde de wedstrijd in mineur voor RVVH.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half drie thuis tegen Fc Oudewater 2.

Opstelling RVVH 3: Vugt, J v/d Nat(T.Resoort), Spierings, D v/d Nat(Capelle), Swarttouw, Kloppenburg, de Vries, Malipaard(de Ruiter), El Ouardi, Terwisscha(Huizer), Souisa(Gravenbeek)

RVVH speelde aan de Prinsenlaan in Rotterdam tegen PKC,85 2.

In de 1e helft waren beide teams nog in evenwicht. Met een tussenstand van 1-1 ging men de rust in.

Na de pauze maakte RVVH de klus af. De wedstrijd werd met 2-5 gewonnen. Ruben van Vliet en Ibo El Aroussi schoten beide 2x raak. Delano Tito scoorde 1 keer. Een goed begin voor RVVH dat zich na 1 wedstrijd al meteen op de bovenste plek genestelt heeft. Komende zaterdag speelt RVVH op eigen terrein om kwart over vier tegen Excelsior R 2.

RVVH begon met een uitwedstrijd tegen Cvv Zwervers 3.

De boys kwamen in de 1e helft op een 2-1 achterstand. Na rust regende het doelpunten. Zwervers liep uit naar een 5-1 voorsprong. Daarna knokte RVVH zich terug naar 5-4, maar helaas ging de wedstrijd met 6-4 verloren.
Doelpunten kwamen van Kelvin Komduur(2x), Mark de Sterke en Luuk Simonse. Komende zaterdag speelt RVVH om half drie thuis tegen Heinenoord 4.

RVVH 7:

RVVH moest het op eigen terrein opnemen tegen Gravendeel 3. De boys namen de leiding door Lammert Verhoeven die vanaf de penaltystip de 1-0 binnenschoot. Gravendeel kwam hierna op gelijke hoogte, maar RVVH liet zich niet van de wijs brengen. De boys wonnen de wedstrijd met 3-2.

In blessuretijd maakte Aderito Duarte een mooie goal die goed was voor de 3-1. Gravendeel kwam nog snel met een tegentreffer, maar al vrij snel blies scheidsrechter Komduur de wedstrijd naar het einde. De drie punten zitten weer in de knip! Lammert Verhoeven scoorde de 2-1. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 3 uur in en tegen Slikkerveer 2.

RVVH 8:

RVVH maakte zaterdagmiddag laat een competitiestart thuis tegen Abbenbroek 5. De boys wonnen de wedstrijd met 2-1. Johrvenlee Francisca scoorde 1 keer, de andere goal werd gemaakt door een mij nog onbekende speler. Komende zaterdag gaat RVVH op bezoek bij Zinkwegse Boys 3, aanvang 15:10 uur.

De vrouwenhoofdmacht ging zaterdag op bezoek bij de titelkandidaat DTS’35 Ede.

Geen gemakkelijke klus op papier. Toch kregen de vrouwen wel wat kansen in de 1e helft. Sharella Hunt en ook Evy Bergmans hadden mogelijkheden de score te openen. Vlak voor rust zag Sharella Hunt na een voorzet van Celine Duijzer haar bal op de lat belanden. Met een 0-0 stand bood het zeker nog mogelijkheden voor de 2e helft om toch een goed resultaat te behalen.

Na de pauze bleef de stand lang ongewijzigd. Met nog ongeveer 18 minuten te spelen was het toch de thuisploeg die de leiding nam, waar iedereen aan RVVH zijde dacht aan buitenspel werd de treffer toch goedgekeurd door scheidsrechter J.H.Achterberg. Een minuut of vier later was de wedstrijd al weer in evenwicht. Vivian Verheijen lag de bal keurig terug op Manuela Grootenboer die daarna voor de 1-1 kon zorgen.

Alles was nog mogelijk voor de vrouwen en even was er zelfs een buitenkansje om op voorsprong te komen door Evy Bergmans, maar haar bal kwam net op de lat terecht. In blessuretijd ging RVVH dan toch onderuit, uit een vrije trap werd uiteindelijk de winnende treffer gescoord.

Toch zijn de vrouwen ondanks het verlies sterk gestart aan de competitie. Kwa kansen ging het gelijk op tegen de titelkandidaat. Aanstaande zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Fc Eindhoven AV Vr1, aanvang 14:30 uur.

Opstelling RVVH Vr1:Snel, Duijzer, Dijkstra, van Houweling, van Velzen(Peroti), den Ouden, van Dijk(Zoon), Grootenboer, Verheijen, Hunt(Reitsma), Bergmans.

RVVH O17-1:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Poortugaal.

De boys kwamen nog wel op voorsprong door een doelpunt van Giovanni Dias, maar daarna was het Poortugaal die de wedstrijd met 3-1 won. Komende zaterdag gaat RVVH op bezoek bij SlikkerveerO17-2.

RVVH speelde thuis tegen Feijenoord Mo16. Beide teams kwamen niet tot scoren. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 10 uur thuis tegen Fc Binnenmaas O15-2.

RVVH trapte om kwart over tien af in de uitwedstrijd tegen Fc IJsselmonde O13-1. Er werd meteen druk gezet door het team, dit resulteerde in meerdere mogelijkheden. In de 11e minuut bracht Jordy Troost zijn team aan de leiding, via de onderkant lat schoot hij de 0-1 binnen. Tien minuten later kwam IJsselmonde door vechtvoetbal op de 1-1. Met de gelijke stand gingen beide teams de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft kreeg RVVH steeds meer balbezit,maar de 1-1 bleef lang op het scorebord staan. Na 22 minuten kwam de doelpuntenmachine weer op gang. Uit een mooie aanval over links was het Fawad Latakwal die voor de 1-2 tekende. Daarna schoot Myka Laan meteen de 1-3 binnen.

Direct uit een cornerbal zette Jordy Troost de 1-4 op het scorebord. RVVH staat door al weer drie overwinningen op rij fier aan kop in het klassement. Aanstaande zaterdag speelt RVVH op eigen terrein om 10 uur tegen Spartaan’20 O13-4.

Op de vroege morgen werden de degens gekruist met Cvv Zwervers O11-2.

In een leuke pot voetbal kwamen er wat kansen over en weer. RVVH nam de leiding door een doelpunt van Quinn Keur. Daarna werd de score verdubbeld door Eldin Bajramovic. Voor rust kwam de Zwervers nog met de aansluitingstreffer.

In de 2e helft werden de kansen netjes afgemaakt door de boys. Na de 3-1 van Myro van Toorn zette Daley Ouwens de 4-1 op het scorebord. De eindstand werd bepaald door Eldin Bajramovic. Door de overwinning staat RVVH nu op een 2e plek in de ranglijst. Komende zaterdag speelt RVVH om 10 uur een uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk O11-3.