Dagverslag zaterdag 29 augustus

Bekerwedstrijden.

Zaterdag was het weer een volledig programma voor de teams van RVVH. Op het mooie vernieuwde complex werden van half negen tot aan 6 uur heel veel bekerwedstrijden afgewerkt. Enkele teams kwamen in actie tijdens een oefenwedstrijd.

RVVH 1:

RVVH speelde de 1e serieuze bekerwedstrijd op een compleet nieuw veld. Tegenstander was de 2e klasser CWO. De boys wilden al vroeg afstand nemen maar slaagden daar niet meteen in. Topscoorder Könemann nam na 8 minuten de keeper onder vuur, maar zijn schot ging hoog over.

Enkele minuten later nam RVVH toch de leiding, een knappe voorzet van Shamir de Jesus vanaf de achterlijn  werd door Gino Boers koppend in de touwen gewerkt. De score werd kort daarna verdubbeld door een verwoestend schot van Sanzio Dieterich die de bal panklaar kreeg van Gino Boers.

Na de 2-0 verzuimde RVVH verder afstand te nemen. Een kopbal van Gino Boers stuitte op de keeper, daarna zag ook Brandon Könemann de keeper op zijn weg. In de 26e minuut kreeg CWO een grote kans om de aansluitingstreffer te scoren, maar keeper Elkhuizen zag de bal ruim naast gaan.

Vlak voor rust kopte Brandon Könemann de bal naast.

In de 2e helft zagen de toeschouwers een ander RVVH. Na een hoge kopbal van Papito Merencia en een afstandsschot van Jordi Mosmans werd de tegenstander in de kaart gespeeld. Een overtreding van Ibrahim el Koubai kwam RVVH duur te staan. De scheidsrechter lag de bal op de stip en CWO kon de 2-1 scoren.

Trainer Kevin Vink bracht nog enkele wissels in om het tij te keren, maar er kwam weinig verandering in. CWO loerde op de gelijkmaker, gelukkig kon Tim Elkhuizen dit nog voorkomen. Een poging van CWO werd met beide vuisten naast het doel gewerkt.

Even later miste RVVH de 3-1, een cornerbal van Christiaan Sprangemeijer ging iets te hard voor Mohammed Ajaria. Drie minuten later kwamen de gasten uit een prima aanval langszij. Mike v/d Meer gaf keeper Elkhuizen het nakijken. Vlak voor tijd zag RVVH de winnende goal van Mohammed Ajaria net voor de doellijn weggehaald worden. De wedstrijd bleef uiteindelijk op 2-2 staan.

Komende dinsdagavond spelen de boys om 8 uur thuis tegen Montfoort.

Opstelling RVVH: Elkhuizen, van Bruggen, Steketee, van Dongen(76 van Vugt), Mosmans(60 Nijgh), El Koubai, Merencia, Boers(60 Ajaria), Dieterich, de Jesus(46 Sprangemeijer), Könemann(76 Celen).

RVVH reisde zaterdag af richting Voorburg. Daar werd de 1e bekerwedstrijd gespeeld tegen Forum Sport 2.

De boys namen in de 1e helft de leiding door een doelpunt van Patrick Lopes da Veiga Martins. Met een 1-0 voorsprong ging RVVH de kleedkamer in voor rust.

Na de pauze eindigde de wedstrijd in een 2-2 puntendeling. Youri Volkman scoorde uit een strafschop. Aanstaande dinsdagavond oefent het 2e tegen het 3e team van RVVH.

RVVH ging zaterdag op bezoek in Maasdam. De bekerwedstrijd werd gespeelt tegen Fc Binnenmaas 2.

De boys begonnen met veel balbezit maar konden moeizaam de voorhoedespelers bereiken door goed storend werk van de thuisploeg. Na een kwartier kon RVVH de leiding nemen, maar Robin Malipaard verzuimde een strafschop tussen de palen te werken.

Binnenmaas voerde de druk wat op, maar maakte hun kansen ook niet af. In de 36e minuut stond de paal een treffer van RVVH in de weg. Een verwoestend schot van Jip Donkers spatte op de paal uiteen. Zonder doelpunten zochten beide teams de kleedkamers op.

In de 2e helft veranderde het voetbalspel in een schopspel, met als resultaat dat het spel stil gelegd werd door een massaal opstootje. De scheidsrechter heeft hierin beide ploegen gespaard. In het restant van de wedstrijd leek de defensie van RVVH omver te vallen, maar gelukkig kon keeper Joris Vugt zijn ploeg staande houden door goed keeperswerk te verrichten.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Diaz de Brito moesten beide teams genoegen nemen met een punt. Aanstaande zaterdag neemt RVVH het om half drie thuis op tegen HVC’10 2 uit Hoek van Holland. HVC ging zaterdag met 0-2 onderuit tegen Scheveningen 2.

Opstelling RVVH 3: Vugt, Langeler, Kloppenburg, v/d Nat, Boogert(70 v/d Nat), Spierings, Ruiz Camarena, Malipaard(52 Capelle), El Ouardi(59 v/d Ende), Donkers, Huizers(80 El Aroussi).

De boys begonnen zaterdag op eigen terrein de 1e bekerwedstrijd tegen SHO 8.

In de 1e helft was de wedstrijd aardig in evenwicht, met een 2-2 stand gingen beide teams de kleedkamers in voor rust. Na rust werd RVVH overlopen. De wedstrijd ging met 2-10 verloren. Jessie Fransekaaklijn en Kelvin Wittekoek scoorden namens RVVH.

Komende zaterdag reist RVVH af naar de Bongerd in Barendrecht. Om 3 uur worden de degens gekruist met Barendrecht 9, Barendrecht ging zaterdag met 2-1 onderuit tegen Zwartewaal 4.

De 1e bekerwedstrijd thuis tegen Slikkerveer 2 liep zaterdag uit tot een waar doelpuntenfestijn. Na een openingsgoal van Leon Smit liepen de boys uit naar een 5-1 voorsprong bij rust. Bij RVVH gaf Mark Resoort meteen zijn visitekaartje af. Na de 2-0 van Arno Fransen scoorde Resoort na een mooie solo de 3-0.

Na de 4-0 van Raymond Josee haalde Slikkerveer de nul van het scorebord af. Voor rust kopte Paul v/d Kooij de 5-1 binnen na een voorzet van Johan de Ruiter.

In de 2e helft liep RVVH verder uit naar 7-2 door doelpunten van Johan de Ruiter en een afstandsschot van Robert Kooiman. Of het nog niet genoeg was schoten Mark Resoort van afstand en Johan de Ruiter de 8 en 9-2 binnen.

De boys gingen hierna op jacht naar de 10 en die kwam er ook. Uit een strafschop zette Paul v/d Kooij de 10-3 eindstand op het scorebord. Aanstaande zaterdag speelt RVVH op de Bongerd om kwart over drie tegen Barendrecht 8. Barendrecht ging zaterdag met 3-0 onderuit tegen SHO 7.

RVVH ontmoette op eigen terrein SDV3.

De boys keken in de 1e helft al tegen een 0-1 achterstand aan bij rust. Na de pauze ging de wedstrijd met 2-6 verloren. Beide doelpunten kwamen van Kelvin Komduur.

Aanstaande zaterdag neemt RVVH het voor de 2e bekerwedstrijd op tegen Barendrecht 12. Barendrecht ging zaterdag met 4-1 onderuit tegen Fc Binnenmaas 5. De wedstrijd op de Bongerd begint om 3 uur.

RVVH 7:

RVVH speelde zaterdag uit voor het 1e bekertreffen tegen SDV 10.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang waarbij de meeste kansen toch voor SDV waren. RVVH had geluk dat een schot van de tegenpartij op de paal belandde. Tegen de verhouding in nam RVVH de leiding door een doelpunt van Patrick van Es. Vervolgens liepen de boys uit naar een 0-3 voorsprong door doelpunten van Menno den Boef en Lammert Verhoeven.

SDV kwam hierna met de aansluitingstreffer die werd gescoord uit een vrije trap. Daarna ging alles mis bij RVVH en waren ze het volledig kwijt. Een 1-3 voorsprong van RVVH werd door SDV omgetoverd naar een 4-3 achterstand.

In de 2e helft kon RVVH de achterstand niet meer goed maken. De wedstrijd ging met 7-4 verloren. Roy de Lepper scoorde namens RVVH de enige treffer. Komende zaterdag speelt RVVH op eigen terrein om 11 uur tegen Lekkerkerk 4. Lekkerkerk speelde zaterdag met 3-3 gelijk tegen Spirit 9.

RVVH 8:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij de Jonge Spartaan 4. De boys speelden tegen een team met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar. Toch kon RVVH op voorsprong komen, een voorzet van Bas van Gamelkoorn werd verkeerd ingeschat. De keeper had moeite met de hete kroket en wilde voor de lijn de bal tegenhouden, maar hij tikte deze via de paal uiteindelijk het doel in.

De jonkies werden sterker en sterker en al vlot kwamen ze op gelijke hoogte. Een cornerbal werd afgeslagen maar de afvallende bal ging toch het doel in. Na wat omzettingen werden er eigenlijk geen kansen meer weggegeven. Invalkeeper Jarionne Heide tikte nog wel een vrije trap goed uit de kruising.

In de 2e helft was RVVH scherper aan de bal. Een goeie dieptebal werd op waarde ingeschat en door Robbert Molenaar binnen geschoten.1-2. Hierna was het wel klaar. De jonkies hadden de bal, maar RVVH speelde slimmer en maakte de klus snel af. Dave v/d Goot zorgde voor de 1-3 overwinning.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH de 2e bekerwedstrijd om half drie thuis tegen DCV 6. DCV ging zaterdag met 2-5 onderuit tegen ZinkwegseBoys 3.

Het vrouwenteam ging naar het verre Zeeuws Vlaanderen voor de 1e bekerwedstrijd tegen IJzendijke Vr1.

Al binnen drie minuten keek RVVH tegen een 1-0 achterstand aan. Het duurde even voordat RVVH wakker geschud werd, vlak voor rust sloeg de blauwwitte brigade eindelijk toe. Manuela Grootenboer zette de vrouwen op gelijke hoogte.

In de 2e helft werd de ban gebroken door Manuela Grootenboer. Met twee treffers bezorgde ze haar team de 1-3 winst. RVVH kwam hierna niet meer in gevaar. Komende zaterdag speelt Berkel Vr1 thuis tegen IJzendijke Vr1. Een week later spelen de vrouwen om half drie thuis tegen Berkel Vr1.

RVVH Vr2:

Het 2e vrouwenteam heeft zaterdag een valse start gemaakt voor de beker. In de 1e helft keken ze thuis tegen Reiger Boys al tegen een 0-1 achterstand aan. Na de pauze ging de wedstrijd met 0-2 verloren.

Aanstaande zaterdag gaan de vrouwen richting Amsterdam voor de 2e bekerwedstrijd. Tegenstander is Wartburgia Vr1, aanvang kwart over 1.

RVVH O19-1:

RVVH begon het bekeravontuur zaterdag in Capelle. De boys speelden daar tegen Capelle O19-1.

Na een 2-1 achterstand bij rust kon RVVH in het 2e deel niet meer langszij komen. De wedstrijd ging met 3-1 verloren. Juwensly Orcadio zorgde voor de enige treffer.

Komende zaterdag neemt RVVH het om 12 uur thuis op tegen Hellevoetsluis O19-1. Hellevoetsluis speelde zaterdag met 3-3 thuis gelijk tegen Honselersdijk O19-1.

RVVH ging zaterdag op bezoek bij de overburen. Voor de beker werd er gespeelt tegen Slikkerveer O15-2.

In de 1e helft kwamen de roodzwarten al op 3-0 voorsprong tegen de blauwwitte brigade. Na de pauze ging de wedstrijd met 4-2 verloren. Doelpunten kwamen van Pascal Valieva en Manuela Hietbrink. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 10 uur thuis tegen Barendrecht O15-3. Barendrecht O15-3 won zaterdag met 5-0 van Excelsior R MO17-1.

RVVH oefende zaterdag in Ambacht tegen IFC O13-1.

Na een aftastend begin kwamen er over en weer wat kansen. Eerst schudde Jahnay Akkermans de keeper wakker en daarna moest keeper Hewad redding brengen bij een poging van IFC. RVVH nam toch de leiding, een strak schot van Tim Bout belandde in de verre hoek. Met een 0-1 voorsprong gingen de boys de rust in.

Na de pauze werd de 0-1 voorsprong omgebouwd tot een 2-1 achterstand. Brian Opmeer schoot van 20 meter afstand de gelijkmaker binnen. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Komende zaterdag speelt RVVH om 9 uur  voor de beker uit tegen Barendrecht O13-4. Zaterdag won Barendrecht met 0-9 van Slikkerveer O13-2.