Dagverslag zaterdag 9 oktober

Door: Arie Verveer

Zaterdag werd er al weer de 3e speelronde van de competitie afgewerkt. De RVVH mannen en vrouwenhoofdmacht waren nog altijd puntloos en maakten nu jacht op de 1e driepunter. En dat lukte zaterdag! Er zijn weer behoorlijk wat punten binnen gehaald door de teams van RVVH. Ook een aantal doelpuntrijke wedstrijden die er uit springen, bij RVVH 5 werd er in totaal 12 doelpunten gescoord, bij RVVH 8 vielen er 10 en bij RVVH O19-1 ook nog eens 8. Mooie resultaten dus!

RVVH 1:

RVVH kreeg zaterdag de koploper Xerxes DZB op bezoek. Xerxes die na twee wedstrijden nog ongeslagen is tegen de nog puntloze blauwwitte brigade. RVVH begon sterk en kreeg al na 14 minuten een behoorlijke kans via Gino Stolk die oog in oog met de keeper verzuimde te scoren. Halverwege de 1e helft maakte Stolk het weer helemaal goed voor zijn team, toen hij een voorzet van Mo Ajarai keihard in te touwen werkte.

In de slotminuten stuurde Sanzio Dieterich de bal voor het doel langs, maar er was niemand daar voor de afronding. Vlak voor rust pakte Kristiaan Nikolic een gevaarlijke bal van Xerxes DZB voor de kruising weg. RVVH ging voor het eerst in de competitie met een 1-0  voorsprong de rust in.

In de 2e helft wilde Xerxes weer snel op gelijke hoogte komen, maar gelukkig bracht keeper Nikolic enkele malen redding. Gino Stolk probeerde van afstand keeper Hagendijk te verrassen, maar de keeper keerde zijn poging. Even later was het Patrick Lopes Martins da Veiga die een beste kans niet verzilverde.

Halverwege de 2e helft kon RVVH wel uitlopen naar 2-0. Een uitstekende diepe steekpass van Jessie Proost bereikte Christiaan Sprangemeijer die 1 op 1 met de keeper de klus goed afmaakte. De punten leken binnen te zijn, maar toch moesten de boys nog even oppassen voor de aansluitingstreffer. Een gevaarlijke bal van Xerxes DZB ging gelukkig via onderkant lat weer het speelveld in.

In de 85e minuut was Gino Stolk dicht bij de 3-0 toen hij alleen keeper Hagendijk afging, maar de klus werd niet geklaard. Na korte blessuretijd blies arbiter Thijs Gommans de wedstrijd naar het einde. De 1e overwinning was een feit en de drie punten waren binnen. Kijkend op de ranglijst was RVVH eindelijk van de onderste plek verdwenen. RVVH staat nu op een 10e plaats. Aanstaande zaterdag gaat RVVH op bezoek bij Nieuwenhoorn. Komende woensdagavond speelt RVVH om 8 uur thuis voor de beker tegen hoofdklasser SJC uit Noordwijk.

Opstelling RVVH 1: Nikolic, Steketee, Boers, Proost, van Dam(57 de Witte), El Koubai(86 van Barneveldt), Stolk, Merencia, Pires Tavares(46 Lopes Martins da Veiga), Ajarai, Dieterich(67 Sprangemeijer).

RVVH 2:

RVVH speelde thuis tegen de nummer 9 van de ranglijst Poortugaal 2.

De 1e kans voor RVVH was er al na 5 minuten toen Claudio van Halem tussen twee man in zich een weg baande naar de keeper, maar hij redde het niet om de keeper te omzeilen. Enkele minuten later haalde Bo Terlouw de trekker over, maar hij schoot recht in de handen van de keeper.

Na ruim een kwartier moest keeper Tim Elkhuizen alle zeilen bijzetten om een achterstand te voorkomen, hij deed dit uitstekend. Enkele minuten later haalde Dirk van Leenen de trekker over, maar zijn schot ging ruim over. In de 25e minuut was het wel raak. Na een cornerbal van Kevin de Graaf werd de bal door iedereen voor het doel gemist. Uiteindelijk stond daar Dirk van Leenen wel op de goeie plek om de 1-0 binnen te werken.

Even later redde keeper Elkhuizen al weer zijn team voor de gelijkmaker. In de 35e minuut werd het harde werken van RVVH beloond met een treffer. Thijmen de Vries veroverde sterk de bal en scoorde de 2-0. Vlak voor rust tekende Kevin de Graaf na een mooie actie voor de 3-0. De wedstrijd leek beslist maar er waren nog 45 minuten te gaan voor de drie punten in de knip gaan.

Na de pauze bracht trainer van Veen weer wat verse krachten binnen de lijnen. Toch bleef de 3-0 lang op het scorebord staan. In de slotfase bracht Poortugaal de spanning nog even terug, na een overtreding van RVVH nam Poortugaal een penalty voor de 3-1. Gelukkig kon Juwensly Orcadio de wedstrijd in blessuretijd definitief beslissen. In een individuele actie schoot Juwensly de 4-1 binnen de touwen.

RVVH is door de winst vijf plaatsen omhoog geklommen. De boys staan nu op een mooie 5e plek met 6 punten uit 3 wedstrijden. Aanstaande zaterdag gaat RVVH om 12:30 uur op bezoek bij BVCB 3.

Opstelling RVVH 2: Elkhuizen, de Boon, Louter, Mars(72 Hoogendoorn), van Leenen(62 Orcadio), Boogert, Terlouw(67 v/d Weele), Nijgh, van Halem, de Vries, de Graaf(46 Volkman).

RVVH 3:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij VVOR 2.

In de 1e helft zat het RVVH zeker niet mee. Eerst was het Levi Swarttouw die na een cornerbal de lat raakte. Daarna was het Kamal el Ouardi die met een vrije trap van zo,n 25 meter de onderkant lat teisterde. VVOR kwam even later ook met een goeie vrije trap waar keeper Joris Vugt goed redding bracht. Met een ongewijzigde stand gingen beide teams de kleedkamer in voor rust.

Na rust stond het vizier nog niet op scherp, na een goeie combinatie tussen Jardy Terwisscha en Juandro Souisa schoot Juandro de bal over. Sven Kloppenburg kon na 58 minuten vanaf de penaltystip de 0-1 binnen de touwen werken.

In de 71e minuut werd de overwinning zeker gesteld door Nick Huizer die bracht de 0-2 op het scorebord. De  0-2 zege kwam niet meer in gevaar.

RVVH staat door de zege nu op een 6e plaats met 4 punten in drie wedstrijden. Komende zaterdag speelt RVVH om half drie thuis tegen Jodan Boys 3.

Opstelling RVVH 3: Vugt, J. v/d Nat, Spierings, D.v/d Nat, Swarttouw, Kloppenburg, de Vries(63 Malipaard), Kreuk(68 de Ruiter), El Ouardi, Terwisscha(51 Huizer), Souisa(77 Gravenbeek).

RVVH 4:

RVVH speelde uit tegen de nummer vier Swiftboys 4.

Na een ongewijzigde stand bij rust werden er aan het eind ook de punten gedeeld. De boys speelden met 1-1 gelijk. De enige goal kwam van Dylan ho a Hing.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half drie thuis tegen Barendrecht 11.

RVVH 5:

Mike van Mastrigt pakt punt voor RVVH 5!!

RVVH speelde op eigen terrein tegen Smitshoek 7. De boys kwamen aan de leiding door een mooie goal van Jeroen v/d Male. Daarna was het Smitshoek die goed terug kwam in de wedstrijd, met twee treffers kwamen de gasten weer aan de leiding. Paul v/d Kooij trok de stand weer recht naar 2-2 toe, maar weer was het Smitshoek die voor rust op een 2-5 voorsprong kwam. Gelukkig kon keeper Mike van Mastrigt nog erger voorkomen, hij stopte een strafschop van Smitshoek.

In de 2e helft startte RVVH scherper met in de hoofdrol toch wel keeper van Mastrigt met een aantal formidabele reddingen. RVVH kwam langzaam dichterbij door een doelpunt van Aderito Duarte. Even was het Smitshoek weer met een tegengoal die resulteerde in de 3-6. RVVH kwam hierna met een slotoffencief door twee goals van Jeffrey Sturrus werd het ineens een krankzinnige wedstrijd. 5-6.

Diep in blessuretijd wees scheidsrechter naar de penaltystip na een overtreding. Raymond Josee scoorde de gelijkmaker. Mike van Mastrigt sprak na afloop van de wedstrijd de ambitie uit om als keeper aan te sluiten bij de mannenhoofdmacht.

RVVH 7:

RVVH kreeg op eigen terrein de koploper Dilettant op bezoek.

In een goeie 1e helft werd RVVH in het zadel geholpen door een eigen doelpunt van Diletant. Vlak voor rust kon Menno den Boef de score verdubbelen.

De 2e helft verliep wat moeizaam, maar na 20 minuten gooide Tim van Dommelen de wedstrijd in het slot en werd het 3-0. Na een aantal gemiste kansen werd de klus geklaard voor RVVH. Quensley Blansjaar en Cyrill Siemerink tekenden voor het slotakkoord en de 5-0 eindstand. Door de winst is RVVH koploper van de ranglijst met 7 punten uit 3 wedstrijden. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 16:00 uur een uitwedstrijd tegen Charlois 5.

RVVH 8:

RVVH speelde thuis tegen Vierpolders 4.

De score werd geopend door Bryan Tieleman die na een steekbal van Jayden Gravenbeek raak schoot. Daarna zette Jayden Gravenbeek zelf de 2-0 op het scorebord. Vierpolders knokte zich terug en kwam zelfs op gelijke hoogte. Even later was het Salim Bourbatat die de zestien binnentrok,maar door 2 man onderuit gehaald werd. De bal ging op de stip en Johrvenlee Francisca verzilverde deze. Vierpolders trok de stand voor rust weer recht.3-3.

In de 2e helft wilde RVVH toch de punten weer in de wacht slepen. Na een inviduele actie zette Kamal El ouardi zijn team weer op een 4-3 voorsprong. Vierpolders kwam in de achtervolging weer terug op een 4-5 voorsprong. Gelukkig zorgde Kamal el Ouardi voor de 5-5. Hierdoor pakken de boys toch nog een punt.

RVVH staat na drie wedstrijden op een keurige 3e plaats. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om kwart over 12 een uitwedstrijd tegen NBSVV 3.

RVVH Vr1:

De vrouwenhoofdmacht ging naar Zwolle voor de wedstrijd tegen Be-Quick’28 Vr1.

In de 3e wedstrijd werd er anders gespeeld dan in voorgaande wedstrijden. Niet afwachtend maar zelf het spel makend. Vroeg in de wedstrijd kreeg Evy Bergmans al een kans om de vrouwen op voorsprong te zetten, maar 1 op 1 met de keeper schoot ze gehaast naast.

Kort daarna miste ook Avalon van Dijk en Manuela Grootenboer de scherpte in de afronding. De pogingen van Be-Quick leverden geen gevaar op voor de blauwwitte brigade. Halverwege de 1e helft stuitte een harde vrije trap van Zoë den Ouden op de muur.

Voor rust kwamen de vrouwen toch nog op voorsprong door Vivianne Verheijen die met haar hoofd de 0-1 binnenwerkte.

In de 2e helft zakte RVVH wat in. Be-Quick kwam meer aan aanvallen toe, maar dit leverde geen gevaar op. In de 56e minuut stapte de verdediging van RVVH uit waardoor er sprake was van buitenspel, maar scheidsrechter Voulon liet toch doorgaan. Dit resulteerde in de gelijkmaker. De vrouwen wonnen de wedstrijd met 1-3 . Vivianne Verheijen zette de 1-2 op het scorebord en in blessuretijd schoot Evy Bergmans van een meter of vijftig de 1-3 binnen. (zie foto Vrouwen 1)

Door de winst staan de vrouwen nu op een 8e plaats met 3 punten uit drie wedstrijden. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half drie thuis tegen Eldenia. Opstelling Vr1: Snel, Dijkstra, van Houwelingen, Bergmans, van Dijk, den Ouden, Verheijen, van Velzen(Duijzer), Peroti(Pott), Zoon(Hertstein), Grootenboer(Reitsma).

RVVH Vr2:

Het 2e vrouwenteam speelde in Utrecht tegen Hercules Vr1.

De wedstrijd werd met 0-2 gewonnen door doelpunten van Tara de Rover en Desphina Kalkman. De Vrouwen staan na 2 wedstrijden op een keurige 3e plaats. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 12 uur thuis tegen Berkel Vr1.

RVVH O19-1:

RVVH speelde een uitwedstrijd tegen de nummer 8 Nieuwenhoorn O19-1.

In de 1e helft kwam RVVH op een 2-1 achterstand. Mike Kooiman scoorde namens RVVH.

Na de pauze namen de boys de leiding door twee treffers van Jarmo de Bode.2-3. Nieuwenhoorn knokte zich terug na een 4-3 voorsprong. Gelukkig kon Jarmo de Bode met een doelpunt toch na een punt veilig stellen bij een 4-4 eindstand. Komende zaterdag speelt RVVH om 12 uur thuis tegen Poortugaal O19-1.

RVVH O17-1:

RVVH speelde thuis tegen Rhoon O17-1.

Na een ongewijzigde stand bij rust werd de wedstrijd in de 2e helft met 3-0 gewonnen. Yovannie Dias zorgde met twee treffers voor de 2-0. Daarna besliste Senna Vugt de wedstrijd. RVVH staat na 5 wedstrijden op een mooie 4e plek.

Komende woensdagavond speelt RVVH om 8 uur thuis tegen SHO O17-2.

RVVH O15-1:

RVVH speelde met een aangepaste veldbezetting tegen Zwervers IJvv O15-1.

Binnen 10 minuten stonden de boys al op een 2-0 achterstand. Na een counter viel er voor rust ook nog eens de 3-0.

In de 2e helft ging de wedstrijd met 5-0 verloren. Het enige wapenfeit van RVVH was een bal op de onderkant lat van Brian Opmeer. RVVH staat op een mooie 2e plaats. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 10 uur thuis tegen Barendrecht O15-3.

RVVH O13-1:

RVVH speelde op eigen terrein tegen Smitshoek O13-1.

Op een mistig veld begonnen de boys aan de kraker. Meteen voerde Smitshoek de druk op, er kwamen meerdere kansen. Halverwege de 1e helft kwam Smitshoek dan ook verdiend op een 0-1 voorsprong. Vlak voor rust viel ook nog eens de 0-2.

Na de pauze kwam RVVH beter in het spel. Na 10 minuten kregen de boys een strafschop die verzilverd werd door Masi Qayoumi.1-2. De kansen die RVVH daarna kreeg gingen er niet in, en plotseling na een schitterend schot was het Smitshoek die de 1-3 op het scorebord bracht. RVVH zette wat meer druk en dit resulteerde wel weer in de aansluitingstreffer van Masi Qayoumi.2-3.

Vlak voor tijd kregen de boys nog een behoorlijke kans op de gelijkmaker, maar die ging er niet in. RVVH gaat komende zaterdag op bezoek bij Gravendeel O13-1.

RVVH O11-1:

RVVH speelde de topper thuis tegen koploper DCV O11-1

In een goeie gelijkwaardige wedstrijd waren het toch de gasten die op een 0-1 voorsprong kwamen. Gelukkig zorgde Daley Ouwens voor rust nog voor de gelijkmaker.

Na de pauze deelde RVVH de genadeklap uit en werd er met 3-1 gewonnen. Myro van Toorn en Ojani Muth schoten beide raak. Door de winst heeft RVVH de koppositie overgenomen.