Danny Spelde pakt punt voor RVVH

Door: Theo Leenheer

VLAARDINGEN – Uit bij het altijd lastige Zwaluwen heeft RVVH een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen de middenmoter. Keeper Danny Spelde was voor de rust belangrijk door een penalty te stoppen en na de rust met enkele prima reddingen. Ondanks een achterstand kort na de thee kwam RVVH terug tot een terechte deling van de punten.

De wedstrijd was verre van hoogstaand in het toch frissere Vlaardingen dan was voorspeld. Tot halverwege de eerste helft gebeurde er vrij weinig. Toen viel een corner van rechts getrapt door Guytano dos Santos voor de voeten van Joey Kleijn die zijn halve omhaal op tijd geblokt zag worden. Kort daarna een hard schot van behoorlijke afstand van Sanzio Dietrich maar de bal verdween net over de goal van Zwaluwen keeper Marvin van Tienen. Daarvoor had Joseph Goncalves namens de thuisploeg een bal voorlangs geschoten. Ook een kansrijke kopbal van Raoul Gillet verdween voor RVVH aan de goede kant van de paal, dus naast. Papito Merencia, in de diepte aangespeeld, probeerde met een lob de uitkomende Van Tienen te verschalken maar de bal verdween ook naast. Dan ineens zo’n zes minuten voor de rust een penalty voor Zwaluwen na een lichte charge van Dirk van Leenen op een Zwaluwen aanvaller. Scheidsrechter M.J. Kloet wees naar de stip tot toch wel verbazing van het Ridderkerkse contingent. Gerechtigheid was er toen de sterk keepende Spelde naar de goede hoek viel en de overigens niet goed door Justin van Mullem ingeschoten bal uit zijn doel wist te houden. De rust werd bereikt met 0-0.

Na de rust was daar na vijf minuten spelen weer de inmiddels bekende achterstand. Een aanval over de rechterkant, waarbij RVVH de bal niet weg kreeg, werd voorgezet richting de tweede paal waar de volledig vrijgelaten Van Mullem nu wel het net wist te vinden, 1-0. RVVH leek even van slag maar richtte zich op met inmiddels Nedely Fortes binnen de lijnen voor Kleijn. Na 65 minuten was het juist door Fortes ook weer gelijk. Vanuit het achterland werd Dietrich op snelheid over rechts weggestuurd. Deze zag dat in het centrum Fortes goed was meegekomen en bediende hem perfect. Fortes werkte daarna keurig de 1-1 binnen. Een prima op snelheid uitgevoerde aanval. Vijf minuten later weer een kans voor diezelfde Fortes na voorbereidingen op links met Shamir de Jesus. Beide trainers wisselden en Zwaluwen kreeg een schietkans middels Goncalves die hard in de handen van Spelde schoot. Met nog ruim tien minuten op de klok kopte de mee opgekomen verdediger Leon Krznaric een corner van rechts bijna binnen maar op de doellijn bracht een sublieme redding van Spelde uitkomst in Ridderkerks voordeel. In de officiële slotminuut kreeg RVVH vervolgens nog een mogelijkheid. Een goed lopende aanval over meerdere schijven stelde Merencia in staat te schieten maar hij zag zijn schot naast verdwijnen. In de blessuretijd was het tenslotte weer Spelde die RVVH voor een achterstand en dus een nederlaag behoedde toen hij katachtig een schot van Van Mullem, die de voorzet van rechts in één keer op de pantoffel nam, buiten de palen bokste. Zo bleef de stand 1-1 en was de deling terecht te noemen gezien het spelbeeld. Een bijeen gesprokkeld punt dus voor Hercules dat komende week op dinsdagavond de bekerwedstrijd speelt uit tegen Nieuwenhoorn, aanvang 20.00 uur, en volgende week zaterdag thuis Achilles Veen om 14.30 uur ontvangt.

Zwaluwen – RVVH 1-1 (0-0)

50. Van Mullem 1-0

65. Fortes 1-1

Gele kaarten voor Swart, Proost en Van Leenen (allen RVVH) en voor Krznaric (Zwaluwen).

Opstelling RVVH:

Spelde, Kloppert, Van Leenen, Swart, Rodriques de Pina, Merencia, Dos Santos (73. Cleef), Proost, Dieterich, Kleijn (58. Fortes) en De Jesus (90. Capelle).