Doordeweekse oefenwedstrijden

16-11-2022 Door: Arie Verveer

RVVH 1:

De mannenhoofdmacht van RVVH speelde dinsdagavond in 1e instantie een oefenwedstrijd thuis tegen Oranje Wit, maar wegens omstandigheden werd er afgebeld. Gelukkig vond RVVH nog een andere tegenstander. De boys namen het op tegen 2e klasser Alexandria’66.

De gasten die momenteel in de middenmoot van de 2e klasse F staan gaven goed tegenstand. Binnen drie minuten kreeg keeper Tim Elkhuizen al het nakijken en werd het 0-1 voor de gasten. Twee minuten later kopte Tayfun Karaca de gelijkmaker binnen.1-1. RVVH was weer de ploeg met het meeste balbezit, maar echt gevaarlijk werd het niet. Na een half uur spelen kon Mo Ajarai gelanceerd worden met een steekbal van Ibrahim El Koubai, daarna haalde Ajarai uit maar zijn schot werd geblokt door de keeper.

Even later was het wel raak. Vanaf de linkerkant kon Tayfun Karaca hard en strak de 2-1 binnen schieten. Alexandria probeerde nog met een afstandsschot keeper Elkhuizen te verrassen, maar met een fraaie redding werkte hij weg. RVVH ging met een  2-1 de rust in.

In de 2e helft kregen Kevin de Graaf en Moise Mpongo hun eerste speelminuten in de hoofdmacht, ook Tayren Bouwmeester maakte na lang blessureleed weer zijn eerste minuten. Kevin de Graaf maakte al meteen na drie minuten een mooie actie en trok de zestien binnen, zijn schot wat volgde ging net langs de paal verloren. Na een uur spelen kon Alexandria toch langszij komen en kwam de 2-2 op het scorebord te staan.

RVVH bevond zich daarna voornamelijk op de helft van Alexandria, maar veel mogelijkheden kregen de boys niet. In het laatste kwartier van de wedstrijd miste Huib van Barneveld na een voorzet van Mo Ajarai en Ray Kroon ging alleen op de keeper af, maar wachtte te lang om de trekker over te halen. Sven Bout haalde ook nog de trekker over en zijn schot werd geblokt door de keeper. Zo bleef het uiteindelijk 2-2. De boys moeten nu keihard gaan werken voor de wedstrijd van zaterdag, want dan speelt RVVH uit voor de competitie tegen Brielle. Aanvang 14:30 uur.

Opstelling RVVH 1:Elkhuizen, Eggers(61 Mpongo), Niamut, Daviraz, El Koubai, Ajarai, Kroon, de Witte(46 K de Graaf), van Barneveldt, Karaca(72 Bouwmeester), Bout.

Het vrouwenteam speelde maandagavond een oefenwedstrijd tegen het beloftevrouwenteam van Feijenoord.

In de 1e helft werd de score geopend door Yara v/d Veen, dit was ook tevens de ruststand. Na de pauze ging de wedstrijd met 1-4 verloren. Komende zaterdag spelen de vrouwen op eigen terrein voor de competitie tegen Berkel Vr1, aanvang half drie.