Selecteer een pagina

Door: Theo Leenheer

RIDDERKERK – RVVH en Zwaluwen, spelend in de reserveshirts van de thuisclub, hebben in hun onderlinge duel de punten gedeeld. Aan de zonnige Sportlaan eindigde het zeker in deel twee levendige duel in 1-1. Het leverde RVVH het eerste punt van deze competitie op.

De eerste helft kenmerkte zich voornamelijk als onderhoudend. Weinig echt spektakel voor de goals en ook geen echte grote uitgespeelde kansen. Danny Spelde moest reddend optreden bij de goed doorgaande Jerry Scholman daar waar collega Marvin van Tienen zich moest strekken bij een ver afstandsschot van Guytano dos Santos. Verder waren er wat kleine kansjes voor met name Joey Kleijn en de snelle Sanzio Dieterich, maar dat de rust met 0-0 werd bereikt verbaasde verder niemand.

Hoe anders verliep de tweede helft. Er gebeurde veel meer en de aanwezigen kwamen af en toe ogen en oren te kort. Niet dat het spel technisch beter werd maar wel veel meer spektakel voor de goals. Een eerste kansje was er voor Kleijn die zich tussen twee verdedigers door wurmde maar zijn inzet zag smoren. Kort hierna was zijn vervanger Shamir de Jesus gelijk gevaarlijk, zoals hij verder in de wedstrijd ook met regelmaat goed doorkwam en een dito voorzet kon afleveren. Bij één van die voorzetten kopte Papito Merencia maar net naast. Aan de andere kant probeerde Jesper Gudde het van afstand maar de bal miste net de juiste precisie. Halverwege deel twee kreeg Zwaluwen wel een penalty na een ongelukkige handsbal in de zestien van Merencia, waar de scheidsrechter eerder aan de andere kant een bal op de onderarm van Vincent van Dorp niet als zodanig beoordeelde. Ricardo Merrelaar ging achter de bal staan maar Spelde hield de bal uitstekend uit zijn goal, waarna Robin Hofman de rebound op de lat mikte. Dit was de opmaat naar een sterke fase van de thuisploeg. Het resultaat was tien minuten later zichtbaar op het scorebord. Een snelle aanval van RVVH bezorgde de bal bij De Jesus die op snelheid de verdediging van Zwaluwen eruit liep en op het juiste moment de bal af legde naar Dieterich die de bal vervolgens in het lege doel kon schuiven, 1-0. Maar in plaats van dat RVVH door ging leek het wel of men in de achteruit ging of werd gedwongen. De voorsprong duurde dan ook slechts acht minuten. Een corner van rechts getrapt door Gudde werd bij de eerste paal met het hoofd verlengd tot achter Spelde door Raoul Gillet, 1-1. Daarna volgden nog enkele hachelijke en hectische momenten voor de RVVH goal waar overigens niet uit werd gescoord. Aan de andere kant viel nog een vrije trap van Jesse Eggers op, maar hier had Van Tienen het juiste antwoord op.

Met de 1-1 deling moesten beide ploegen het doen. RVVH gaat gesterkt door dit punt volgende week op bezoek in Zeeuws-Vlaanderen, waar het sterke Hoek om 14.30 uur de volgende tegenstander is.

RVVH – Zwaluwen 1-1 (0-0)
78. Dieterich 1-0
85. Gillet 1-1

Scheidsrechter T. de Gast gaf geel aan Dos Santos (RVVH) en aan Van Tienen en Van Dorp (Zwaluwen).

Opstelling RVVH:
Spelde, Van Leenen, Yekhlef, Eggers, Rodriques de Pina, Merencia, Proost, Dos Santos, Oudenaarden, Kleijn (54. De Jesus) en Dieterich.

Samenvatting:

Interviews:

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06