Dagverslag zaterdag 15 augustus

Door: Arie Verveer

Eerste prijs voor trainer KevinVink

Zaterdag moest RVVH in het Ridderkerk toernooi weer aantreden tegen hoofdklasser Rijsoord. Beide teams streden voor een 1e plaats in de finale. Rijsoord had dinsdagavond via een 5-2 overwinning op Bolnes als eerste een finaleplek behaald, en RVVH kwam een dag later na een makkelijke 0-7 overwinning op gastheer Slikkerveer ook in de finale terecht.

De boys begonnen de wedstrijd met een ander team dan woensdag. Keeper Tim Elkhuizen stond in het doel en Romain van Bruggen, Ibrahim El Koubai, Christiaan Sprangemeijer en Mohammed Ajaria starten nu in de basis.

RVVH begon al vroeg met druk zetten op de tegenstander, Sanzio Dieterich plaatste de bal prima voor het doel en Mohammed Ajaria tekende binnen 7 minuten al voor de openingstreffer. Enkele minuten later probeerde Rijsoord al weer langszij te komen, maar door goed keeperswerk van Tim Elkhuizen werd de bal naast het doel gewerkt.

In de 27e minuut kopte Brandon Könemann de bal hard op de paal, hierna miste Mo Ajaria ook de scherpte bij de afronding. Rijsoord wachtte af en toonde weinig dreiging. Toch bleef het scorebord nog steeds op 0-1 staan. De vrije trappen van Sanzio Dieterich kon keeper v/d Spoel goed uit zijn doel werken.

Net voor rust kon RVVH alsnog de score verdubbelen. Mohammed Ajaria kon op snelheid goed doorlopen tot de achterlijn, daarna trok hij uitstekend voor. Sanzio Dieterich tikte de 0-2 feilloos binnen. Na de treffer gingen de teams even bijkomen voor de 2e helft.

Na de pauze ging het tempo wat zakken. De wedstrijd toonde weinig gevaarlijke momenten, pas in het laatste kwartier kwam daar verandering in. In de 75e minuut gingen Dieterich en Könemann beiden op hun doel af, waar Sanzio de bal netjes breed lag op Brandon die uiteindelijk de 0-3 binnen kon werken.

RVVH had de beker al weer in het vizier, maar was nog niet tevreden met de uitslag. Vlak voor tijd deelde Brandon Könemann de definitieve nekslag uit, na een voorzet van Ibrahim El Koubai zette hij de 0-4 eindstand op het scorebord. Niet veel later blies de scheidsrechter af en kon RVVH de beker weer in ontvangst nemen.

Sanzio Dieterich werd bekroond tot beste speler van het toernooi. Bolnes eindigde op een 4e plek, Slikkerveer 3e na een 5-0 overwinning op Bolnes.

Aanstaande dinsdagavond speelt RVVH een oefenwedstrijd uit tegen Smitshoek. Aanvang 8 uur.

Opstelling RVVH 1: Elkhuizen, van Bruggen, Steketee, El Koubai, van Dongen(81 Eggers), Boers(70 Buist), Ajaria(70 Mosmans), Merencia, Sprangemeijer(63 de Jesus), Dieterich(81 Nijgh), Könemann.

RVVH Vr1:

De RVVH vrouwen speelden zaterdag op eigen terrein tegen de RVVH O17-1. Beide teams gaven elkaar van meet af aan weinig ruimte, toch waren het de jongens die op een 0-1 voorsprong kwamen door een doelpunt van Sem Komduur. Even later was het Manuela Grootenboer die uit een strafschop de vrouwen weer op gelijke hoogte bracht. Voor rust schoot Evy Bergmans de vrouwen na een 2-1 voorsprong toe.

In de 2e helft namen de vrouwen gas terug en lieten ze de jongens terugkomen naar een 2-6 voorsprong door Indy Bekker, David Arnold, Sem Komduur, Thijs v/d Wel en Fahiem Qayoumi. Langzaam maar zeker probeerden de vrouwen de wedstrijd weer naar zich toe te trekken, door doelpunten van Sharella Hunt en Fu-Sang Pott waren ze al weer wat dichterbij de grote jongens gekomen.

Fu-Sang Pott zorgde nog voor meer spanning in de wedstrijd toen ze de 5-6 maakte. Helaas was er te weinig tijd om alsnog de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Komende dinsdagavond oefenen de vrouwen tegen Ter Leede.

RVVH Vr2:

Het 2e vrouwenteam onder leiding van Rob van Eekhout en assistent Marco Heiligers speelde zaterdag een 1e oefenwedstrijd na de Corona tegen het 1e vrouwenteam van XerxesDZB. RVVH begon meteen scherp aan de wedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd was het Tara de Rover die de score opende voor de blauwwitte brigade. Even later kwam Xerxes weer op gelijke hoogte, door slecht uitverdedigen werd het 1-1 door Sheraline Henriques.

In de 40e minuut tekende Celine Schot voor de 1-2 ruststand.

Na de pauze kon Xerxes door een cruciale beslissing van de scheidsrechter op 2-2 komen. Toch waren de trainers na afloop tevreden over de leerzame oefenwedstrijd. Er waren heel veel positieve momenten gezien, andere momenten moet nog aan gewerkt worden.

RVVH O19-1:

RVVH oefende zaterdag op eigen terrein tegen Trinitas O19-1 uit Oisterwijk.

De boys een 0-1 achterstand zien weg te werken. Toen de doelpuntenmachines weer gesmeerd werden liep RVVH vlot uit naar een 4-1 voorsprong bij rust.

In de 2e helft won RVVH de wedstrijd met 7-4. Doelpunten kwamen van Mike Kooijman(2x), Jaden Gravenbeek(2x), Levi Hoogendoorn, Menno v/d Male en Anouar Zafroui.

RVVH O13-1:

RVVH oefende in zijn 2e wedstrijd weer tegen een sterke tegenstander, de boys streden tegen hoofdklasser Spartaan’20 O13-3. Door een mooi schot van Djenoah Duarte in de kruising kwam RVVH op voorsprong. Spartaan kon na 27 minuten op gelijke hoogte komen door een onterechte penalty. Even later viel ook direct de 2-1 er achteraan. Met deze stand gingen de team de kleedkamers in voor rust.

Na de pauze ging de wedstrijd met 3-2 verloren. Jahnay Akkermans scoorde van afstand nog wel de 3-2, maar er was te weinig tijd om nog verandering in de stand te brengen.