Selecteer een pagina

Door: Theo Leenheer

’s-GRAVENZANDE – RVVH is in het Westland op een forse nederlaag getrakteerd. Tegen FC ’s-Gravenzande werd het uiteindelijk 5-1 na een 1-1 ruststand. Zo werd de goede serie van de Ridderkerkers wreed onderbroken.

In de eerste helft zag het daar helemaal niet naar uit. RVVH was net binnen het kwartier op een 0-1 voorsprong gekomen door Nedely Fortes die net de buiten de zestien de bal kon aannemen, naar binnen dribbelen en vervolgens de verre hoek vond. De voorsprong duurde echter te kort toen het amper drie minuten later door een lage schuiver in de verre benedenhoek van Sander Koeleman alweer gelijk stond. Kort hierna schoot Guytano dos Santos eerst op de paal en de rebound in het zijnet. De thuisclub kreeg ook nog enkele mogelijkheden maar zag het vizier niet op scherp staan. Een domper voor RVVH was het vroegtijdige uitvallen van keeper Danny Spelde zo’n tien minuten voor de rust. Met een knieblessure moest hij worden vervangen door Donovan Levestone. Ruststand derhalve 1-1.

Na de rust zou het allemaal anders lopen voor RVVH. Na tien minuten scoorde David Belic, op aangeven van Frank Broos, in twee keer nadat Levestone de eerste inzet niet kon klemmen, 2-1. RVVH kwam vervolgens met een kopbal van Wouter Swart, die een voorzet van Fortes net voorlangs kopte, nog dichtbij de gelijkmaker. Maar in de laatste 20 minuten ging het helemaal fout. Eerst schakelde de thuisclub na 72 minuten goed om nadat de verder prima leidende scheidsrechter B. Sahiner een vermeende handsbal (?) over het hoofd zag. Uit die razendsnel en goed uitgevoerde counter bediende Patrick Triep Yuri Westhoff die ongenadig hard de 3-1 binnen schoot. Acht minuten later mocht vervolgens Roy Vermolen van behoorlijke afstand de benedenhoek opzoeken en ook vinden. De niet onhoudbaar lijkende bal verdween langzaam via de binnenkant van de paal in het net, 4-1. Drie minuten voor tijd redde Levestone een kopbal van Westhoff uit een corner knap. Maar uit de daarop volgende corner is hij kansloos als de afgeslagen bal voor de voeten komt van invaller Roel Stoffels die de bal hard binnen weet te schieten, 5-1. Een fors pak slaag voor de Ridderkerkers, al is de uitslag zeker wat geflatteerd te noemen. Niettemin de cijfers liegen niet en maakt de situatie er niet rooskleuriger op.

RVVH zal na de twee zeperds van deze week de wonden moeten likken en de ruggen moeten rechten want zaterdag wacht in een thuiswedstrijd Jodan Boys, dat deze middag met 3-1 te sterk bleek voor koploper Noordwijk. Aftrap aan de Sportlaan is om 14.30 uur.

FC ’s-Gravenzande – RVVH 5-1 (1-1)
14. Fortes 0-1
17. Koeleman 1-1
55. Belic 2-1
72. Westhoff 3-1
80. Vermolen 4-1
88. Stoffels 5-1

Scheidsrechter B. Sahiner hield de kaarten op zak.

Opstelling RVVH:
Spelde (35. Levestone), Kloppert, Van Leenen (74. Rekondie), Swart, Eggers, Merencia, Proost, Dos Santos, Dieterich, Eyongakpa (46. De Jesus) en Fortes.

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06