Selecteer een pagina

In een wat kille ambiance ontvingen de vrouwen van RVVH de talenten van CTO Amsterdam. Hoewel de eindstand van 0-3 anders doet vermoeden was het een wedstrijd zonder echt grote kansen.

In tegenstelling tot wat CTO gewend is, was de vrijdag een vreemde avond om te spelen voor RVVH. Hoewel een behoorlijke avondspits zijn best deed veel speelsters later in Ridderkerk te laten arriveren kon de wedstrijd toch op tijd beginnen. Trainer Nasser Abdalla van RVVH wilde vanaf minuut één de talenten van CTO onder druk zetten. Al snel bleek dat de trainster van CTO haar meiden dezelfde opdracht had meegegeven. Dat betekende dat de openingsfase van deze wedstrijd vanaf de aftrap boeiend was. RVVH verkeek zich vooral in de openingsfase op de snelheid van de KNVB talenten. Twee te zwak ingespeelde terugspeelballen werden door de snelle CTO speelsters onderschept voor deze keepster Lisette Snel bereikte. Binnen het kwartier was de stand 0-2. Waar RVVH fysiek sterker was, was CTO frisser in hun voetbal. RVVH was sterker in de duels waar CTO een veel hogere handelingssnelheid had. Op de flanken was RVVH sterker in de aanval, CTO was veel slimmer in de loopacties, vaak op, of net over, het randje van buitenspel. De 0-3 was wederom een afstraffing van een bal die tekort werd uitverdedigd.

De, welgeteld, 103 toeschouwers die op deze vrijdagavondwedstrijd waren afgekomen moesten tijdens de rust hun heil in het naastgelegen zwembad zoeken om even op te warmen. Gelukkig waren ze op tijd terug voor de tweede helft.

Een tweede helft waar RVVH meer grip kreeg op de snelheid en wendbaarheid van CTO. De talenten bleven de aanval zoeken maar strandden vaak weer rond de ‘zestien’. RVVH kon geen echte vuist meer maken waardoor er sprake was van een status quo. Desondanks hebben de talrijke toeschouwers, die de kou trotseerden, een leuke wedstrijd kunnen zien.

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06