Gretig RVVH verpulvert zondagtak XerxesDZB met 8-0

Door: Theo Leenheer

RIDDERKERK – RVVH heeft de kansloze zondagtak van XerxesDZB met overtuigende cijfers terug naar Rotterdam Zevenkamp gestuurd. Aan de eigen Sportlaan won een ontketend RVVH met 8-0 o.a. door maar liefst vijf goals van Sanzio Dieterich.

Had XerxesDZB dan helemaal niets in te brengen? Erg weinig al moest zowel voor de rust als er na RVVH goalie Kristijan Nikolic wel twee keer reddend optreden. Zijn collega Hicham Adarghal aan de overzijde had het vele malen drukker. Dat begon al in minuut twee toen hij een ziedend schot van Jordi Mosmans maar net over kon tikken. Dat was eigenlijk al het signaal voor een waar Hercules bombardement. De gretige Ridderkerkers kwamen vervolgens na vijf minuten op 1-0 toen Adarghal het antwoord schuldig bleef op een schot van Mohamed Ajarai, 1-0. Zes minuten later stond het 2-0 toen Dieterich aan het einde stond van een soepel lopende aanval. Iets voor het half uur stond de paal een goal van Ajarai in de weg na goed voorbereidend werk van Shamir de Jesus op links. Het bleek uitstel want Hercules stoomde door. Na een half uur precies was het Gino Boers die simpel bij de tweede paal de 3-0 binnen werkte na goed doorgaan links in de zestien van Ajarai. De score werd in de 38e minuut verder opgevoerd toen Dieterich, na eerst een kans voor Boers, resoluut en doeltreffend de 4-0 binnenschoot. Op slag van rust kwam daar ook de 5-0, weer door Dieterich, nog bij na een mooie combinatie met Boers via de rechterkant. Ruststand derhalve 5-0.

Na de rust twee invallers aan Ridderkerkse zijde nl. Brandon Könemann en Gino Stolk. Binnen vier minuten waren zij betrokken bij de zesde goal. Könemann kreeg eerst de kans, waarna de rebound in de verste hoek werd geschoten door Stolk, 6-0. Daarna stokte de teller even, maar als RVVH een beetje meer accuratesse had getoond bij de vele kansen en mogelijkheden hadden dikke dubbele cijfers zeker tot de mogelijkheid behoord. Het ééncijferige scorebord bleef dat nu bespaard. Niettemin was de koek nog niet op. De vorige week tegen DoCoS met drie goals al op dreef zijnde Dieterich overtrof dat deze middag. In het slotkwartier maakte hij zijn vierde en vijfde doelpunt op bijna identieke wijze. Hij werd beide keren weggestuurd richting keeper Adarghal waarna hij deze twee keer aan de rechterkant passeerde voor de 7-0 en de uiteindelijke 8-0 eindstand. Een compliment aan XerxesDZB dat deze wedstrijd sportief uitspeelde ondanks het stevige pak slaag. RVVH toonde aan met gretigheid en fris voetbal de competitie te willen beginnen volgende week in Heinenoord.

RVVH eindigde met zeven punten op de eerste plek in de bekerpoule en gaat samen met CWO, dat deze middag 0-0 speelde bij DoCoS, door naar de knock-out fase van het districtsbeker toernooi.

RVVH – XerxesDZB (zo.) 8-0 (5-0)

• 6. Ajarai 1-0
  • 12. Dieterich 2-0
  • 30. Boers 3-0
  • 38. Dieterich 4-0
  • 44. Dieterich 5-0
  • 49. Stolk 6-0
  • 74. Dieterich 7-0