Heerenveense boys beperken schade tegen RVVH VR1

Op een zonnig sportpark Ridderkerk vochten RVVH en Heerenveense boys een tactisch spelletje uit. RVVH wilde tegen de Friezen aan het doelsaldo werken. Heerenveense boys kwam, als hekkensluiter, naar Ridderkerk om de schade te beperken. Na negentig minuten kun je zeggen dat de Noorderlingen het spel wonnen, RVVH de wedstrijd.

De spoeling is dun in Ridderkerk. Het lopende seizoen heeft haar tol geëist waardoor de Ridderkerkse selectie aardig is uitgedund. RVVH 2 startte met slechts twee wisselspelers haar wedstrijd tegen Wartburgia (0-1) . RVVH 1 kon nog drie wisselspelers in de dug-out laten plaatsnemen. Daarentegen traden de Heerenveense dames aan met twee, niet geheel okselfrisse, wissels.

RVVH was vanaf de aftrap de bovenliggende partij zonder echt kansen af te dwingen. De eerste kans was van de Friezinnen. Hun goal, in de tiende minuut, werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Het geduldige RVVH bleef geduldig spelen, wetende dat het wel goed zou komen, dat het bijna saai werd. Gelegenheidsrechtsbuiten Alyssa Dijkstra, die na negentig minuten werd uitgeroepen tot ‘Lady of the match’, kon in minuut zeventien naar binnen snijden en aanleggen voor een schot vanaf de zestien. Hoewel de Heerenveense Keepster er nog aanzat verdween de bal in het net. Een verdiende voorsprong die nog meer rust gaf aan de Ridderkerkse dames.

In de zeventiende minuut was het wederom Alyssa Dijkstra die haar snelheid gebruikte om de Friese defensie te verschalken. Haar voorzet werd door Nikki Roest op formidabele wijze over de ‘goalier’(fr) van de boys gestift. 2-0.

Na rust was er een heel ander Heerenveen te zien. Waar RVVH verwachtte dat de tegenstander in zou zakken vanwege conditie- en wisselgebrek trokken de Friezinnen volop ten strijde. Dat deden zij niet met de verwachting de wedstrijd alsnog in hun voordeel om te zetten maar om de schade zoveel mogelijk te beperken. RVVH moet hiervan geschrokken zijn. In plaats van aan het doelsaldo te werken moesten de vrouwen uit Ridderkerk behoedzaam blijven spelen om te voorkomen dat Heerenveense Boys tot scoren zou komen.

De laatste twintig minuten werd het pas een echte strijd. De duels werden feller en de overtredingen scherper. Het prima leidende arbitrale trio had de wedstrijd echter prima in de hand. Door de strijd moesten beide partijen wel een aantal blessures incasseren waarvan die van Rachel van Harlingen van RVVH wel de ergste lijkt te zijn. Zij werd met, een vermoedelijk gebroken sleutelbeen, naar de EHBO afgevoerd.

Al met al stapten er twee tevreden teams na negentig minuten van het veld. Heerenveense Boys heeft de schade beperkt gehouden en RVVH doet goede zaken op de ranglijst. De topper VIOD tegen Be Quick eindigde namelijk in een gelijkspel. Ook de tegenstander van volgende week VV Heerenveen kwam niet verder dan een punt tegen Klarenbeek. Met 22 punten staat RVVH nu nog maar 1 verliespunt achter koploper Be Quick’28.

RVVH: Lisette Snel, Jamie van Rijsbergen, Esmeralda van den Heerik, Danielle Noordermeer, Isabel Gulden, Celine Bruens(Rachel van Harlingen/Annemarie Star), Nikki Roest, Ramona van der Harst ©, Romy Scherpenzeel, Manuela Grootenboer (Fu-sang Pott), Alyssa Dijkstra.