Selecteer een pagina

In de laatste oefenwedstrijd voor de hervatting van de competitie nam RVVH het op tegen topklasser Buitenveldert. Na een interessante wedstrijd stond er 1-1 op het scorebord.

In de voorbereiding op de herstart van de competitie hebben de dames van RVVH een goede reeks oefenwedstrijden achter de rug. De jonkies van CTO waren duidelijk te sterk voor de Ridderkerkse dames. Wartburgia kon geen vuist maken in Ridderkerk. Buitenveldert was op voorhand een uitdaging voor RVVH. De dames zelf zagen dat anders. Vanaf minuut één nam RVVH het heft in handen. Keer op keer bouwden de Hercules dames een aanval op. Buitenveldert bleef op de counter loeren. Dit zorgde voor een interessant tactisch schaakspel. Beide keepsters speelden een hoofdrol door hun kordate optreden. Met name Lisette Snel van RVVH viel op door tot drie keer toe een één op één situatie de baas te zijn. Aan de overkant kreeg RVVH een aantal kansen die het houtwerk raakte.

Na de rust kwam Buitenveldert tegen de verhouding in op 0-1. Uit een corner was er een scrimmage voor de goal van Buitenveldert. Isabel Gulden was hierdoor betrokken of zelfs de maker van de 1-1.

Volgende week zaterdag reist RVVH naar Utrecht voor het treffen met Odysseus. Het vertrouwen zal groot zijn na een prima oefen campagne.

RVVH: Lisette Snel, Isabel Gulden, Danielle Noordermeer, Esmeralda van den Heerik, Jamie van Rijsbergen, Romy Scherpenzeel, Ramona van der Harst, Nikki Roest, Jennifer Oliveira, Manuela Grootenboer, Fu-sang Pott, Celine Bruens, Nadine Kooij, Beau Suurland.

Foto: Johan Meijboom

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06