Onverwacht punt RVVH vrouwen tegen Wartburgia

Door: Jan Pott

De vrouwen van RVVH kregen bezoek van de nummer vier van de Topklasse, Wartburgia. Trainer Andrew Thomas wist dat er kansen waren om de Amsterdammers te verrassen maar wilde zich op voorhand ook niet rijk rekenen. Na de eerste helft gedomineerd te hebben vloeiden de krachten van de Hercules dames in de tweede helft langzaam weg. Het 2-2 gelijkspel was een prima uitslag voor de Ridderkerkse dames maar voelde ook een klein beetje als verlies.

Wartburgia mocht de wedstrijd aftrappen en trok onmiddellijk ten strijde met een corner tot gevolg. Daarna was het RVVH dat  zich kon profileren in de wedstrijd.  Het liet zien niet bang te zijn voor één van Neerlands  topteams.  Brutaal, vol zelfvertrouwen, zocht het de aanval. Een lange bal van Lisanne van Gelder bereikte spits Sharella Hunt die onberispelijk de 1-0 inschoot. Wartburgia gaf geen krimp en probeerde te blijven voetballen. Dat had een paar kleine kansen tot gevolg. Het was echter RVVH dat het net wist te vinden. Jayline Hoek verraste keepster Eline Roet met een schot van 23 meter. Tot de rust bleef het spel heen en weer golven maar RVVH had duidelijk het betere van het spel.

Waar Thomas zijn dames alleen maar kon complimenteren tijdens de thee kon zijn collega, Linda Bos, haar dames alleen maar streng toespreken.

Dat laatste leek effect te hebben. Wartburgia kwam fel uit de startblokken maar de kansen waren voor de Ridderkerksen.  Jennifer Oliveira raakte de paal, Manuela Grootenboer de lat en Isabel Gulden kopte net naast. Wartburgia werd sterker waar de krachten bij RVVH wat wegebde. In de 63e minuut scoorde Sanne van Beek de aansluitingstreffer voor Wartburgia. Nog geen vijf minuten later scoorde van Beek ook de gelijkmaker.

Beide ploegen bleven strijden voor de winst, al sloeg tegen het einde ook de twijfel toe. Gezien het spel konden beiden ploegen nog scoren en dus de wedstrijd verliezen. Voor Wartburgia zou dat vooral gezichtsverlies zijn, voor RVVH verlies van een onverwacht punt. Het eindsignaal kwam voor de meeste speelsters van beide ploegen als geroepen. Het was een zware, snelle en emotionele wedstrijd.  RVVH Trainer Thomas was blij met het  punt waarop hij vooraf niet gerekend had maar na de 2-0 voorsprong voelde het ook een beetje als een verlies.