Door: Teun Rijsdijk

Nog maar net bekomen van de kater na de oorwassingbij VELO vinden we RVVH na de laatste wedstrijd voor de winterstop terug op een achtste plaats met zestien punten uit twaalf wedstrijden en 22 doelpunten voor en 26 tegen. Dat is vrij veel want alleen BVCB (27) en Honselersdijk (31) moesten er meer incasseren.

Het goede nieuws is dat we er vorig jaar om deze tijd heel wat beroerder voor stonden. Toen namen we met acht punten uit twaalf wedstrijden troosteloos de laatste plaats in.

Het minder goede nieuws is dat we er eigenlijk veel meer van verwacht hadden. Maar ja, dat is al vaker gebeurd.

Het enige woord dat je na die twaalf wedstrijden te binnen valt is: WISSELVALLIG.

Terugkijkend op de eerste competitiehelft moeten we constateren dat er een paar pieken waren maar ook een paar diepe dalen in de prestaties van ons 1e elftal.

Dat begon al op de eerste competitiedag op 21 september tegen het onbekende NeptunusSchiebroek toen we met 1-2 op ons broek kregen.

Ook de volgende wedstrijd uit tegen Brielle was geen grap want de wedstrijd liep uit op een nederlaag: 3-1.

De volgende wedstrijd, tegen Heinenoord, dreigde weer te eindigen in een nederlaag maar dankzij een paar bevliegingen en een flinke portie inzet was daar de eerste winst van 4-2.

Van nu af aan zou het beter gaan, dacht iedereen, want ook in de volgende wedstrijd tegen Forum Sport trokken we met 3-2 aan het langste eind.

Maar daarna verloren we weer met 2-1 bij Die Haghe en volgde er een thuiswedstrijd tegen Voorschoten ’97 die in een bloedeloze 0-0 eindigde.

SHO uit, goed spel, volop kansen maar toch een 4-2 verlies. Niemand snapte hoe dat kon, zelfs de tegenstander niet.

Maar niet getreurd, de competitie was nog lang en de twee volgende duels eindigden in een overwinning: Noordorp uit 0-3 en BVCB thuis 3-1.

RVVH had het lek boven dachten veel supporters maar uit tegen koploper Poortugaal werden we met niet minder dan 5-0 afgedroogd.

Een lichtpuntje was weer XerxesDZB thuis waar we met 3-1 van wonnen.

Maar daarna volgde het absolute dieptepunt tot dan toe want in Wateringen gingen we volledig kopje onder door met 4-1 van VELO, de hekkensluiter die daarvoor nog maar één keer gewonnen had, te verliezen.

Een mooie afsluiting voor de winderstop met al die feestdagen, maar niet heus.

Op 25 januari 2020 starten we de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft met een thuiswedstrijd tegen Honselersdijk, de nummer voorlaatst van de competitie, waarna we ze allemaal een keer gehad hebben.

Vorig jaar wonnen we in Honselersdijk met 2-6 en verloren we thuis met 1-2.

Iedereen is dus gewaarschuwd. In deze klasse kun je je geen slechte dag veroorloven.

Om hartproblemen e.d. langs de lijn te voorkomen is het niet raadzaam het aan het einde van de competitie weer op doelsaldo aan te laten komen.

Even een paar weken rust en dan gaan we er weer met frisse moed tegenaan.