Papendrecht en RVVH delen in slechte wedstrijd

09.04.2022: Door: Theo Leenheer

PAPENDRECHT – RVVH moest op bezoek in het koude en winderige Papendrecht een deling toestaan. Op sportpark Slobbengors eindigde de regioderby in 1-1. Een stand die bij rust al was bereikt.

RVVH startte goed en opende met een aantal goede mogelijkheden. Verzilvering bleef echter uit. Net binnen de 20 minuten was een ongelukkige handsbal van een Papendrecht verdediger de aanleiding voor een terechte strafschop. Brandon Könemann belastte zich hiermee en scoorde onberispelijk, 0-1. RVVH had daarna door moeten drukken naar een hogere score maar verzuimde daarin. Papendrecht profiteerde daarvan na ruim een half uur. Na een ongelofelijke scrimmage met reddingen ternauwernood op de doellijn, scoorde Jay Luciano na loslaten van de bal door keeper Kristijan Nikolic uiteindelijk de gelijkmaker, 1-1.

Na de rust, waarin de wedstrijd slecht en weinig boeiend was, nauwelijks kansen. RVVH was middels een vrije trap van Sanzio Dieterich die via de vingers van keeper Siggy Schutte en de lat over ging nog dichtbij een tweede (winnende?) treffer. Maar zeker in de slotfase had de thuisclub ook een paar mogelijkheden waar zo maar uit gescoord had kunnen worden. Dat gebeurde niet, waardoor de ruststand ook de eindstand werd.

Papendrecht – RVVH 1-1 (1-1)

1. Könemann 0-1 (strafschop)
  2. Luciano 1-1

Scheidsrechter R. Wolf gaf een gele kaart aan El Koubai (RVVH).