RVVH 2 gestrand in de finale

Door: Arie Verveer

RVVH 2 moesten zaterdag de laatste stap zetten richting de reserve hoofdklasse. Op het complex van Excelsior Maasluis werden de degens gekruist met het Haagse Forum Sport 2. Ondanks het hete weer was de opkomst groot voor beide partijen. Met blauwwitte rookpluimen, vuurwerk en getoeter kwamen de beide teams het veld op. RVVH moest proberen nog 1x alles te geven voor promotie, maar de vraag was wel of dit nog zou lukken. De boys hadden al heel wat gegeven in de laatste wedstrijden.

Beide teams begonnen wat aftastend aan de wedstrijd, maar na zo,n kwartier spelen moest keeper Joris Blaak al in actie komen om zijn team te behoeden voor een achterstand. Een gevaarlijk schot van Forum Sport tikte Joris via de paal uit zijn doel weg. Even later kreeg RVVH de 1e tegenslag te verwerken, de rots in de branding Jair Louter moest geblesseerd het veld verlaten , hij werd vervangen door Dirk van Leenen. Direct na de wissel nam Forum Sport de leiding. Na een cornerbal schoot Sven Koppenol de 0-1 binnen.

RVVH moest even van de schrik bijkomen, maar hield zich goed staande. Mede door het goede optreden van keeper Joris Blaak bleef de achterstand beperkt. In de slotminuten voor rust probeerde RVVH iets terug te doen, maar een schot van Bo Terlouw werd ruim naast geschoten. De cornerballen bij Forum Sport die bleven ook gevaarlijk met een aantal lange mensen in de voorste gelederen. Vlak voor rust kopte Martijn Brummer Forum Sport naar 0-2 na een cornerbal van Pieter Blank.

In de 2e helft hadden de boys een hoop werk te verzetten om te wedstrijd alsnog te kantelen. Jammer genoeg viel dit plan na twee minuten spelen al weer in duigen voor RVVH. Giovanni Quereshi kwam alleen voor keeper Blaak te staan en schoot beheerst de 0-3 binnen. Enkele minuten later werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid toen Martijn Brummer ook nog eens de 0-4 maakte voor Forum Sport.

Trainer Han van Harselaar probeerde met enkele wissels de wedstrijd te kantelen, maar dit lukte niet meer. De momenten van RVVH waren schaars tegenover die van Forum Sport. Een schot van Kevin de Graaff kwam uit de draai net naast het doel terecht en Menno v/d Male mikte na een voorzet van Juwensly Orcadio ook te hoog en zo ging zijn poging ook verloren. Gelukkig kon Keeper Joris Blaak met enkele formidabele reddingen een grotere achterstand voorkomen.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter J.J.J.Dingemanse kon Forum Sport een feestje vieren op het veld. Zij maken door de winst de stap omhoog naar de reservehoofdklasse. RVVH bleef verslagen achter op het veld, de boys hebben gestreden voor alles, maar misschien was de finale net iets te veel van het goede naar al die wervelende wedstrijden van de nacompetitie met verlenging en ook nog met strafschoppen. De koek is nu op! RVVH kan met opgeheven hoofd terugkijken op een mooie competitie en een mooi slotakkoord wat ook zeker de moeite waard was.

De boys gaan nu genieten van hun welverdiende vakantie en over enkele weken dan word er weer een begin gemaakt aan een nieuw seizoen. Iedereen nog bedankt voor het mooie seizoen en fijne vakantie!!

Opstelling RVVH 2:Blaak, Louter(18 van Leenen), Mars(69 Boogert), Vugt(46 van Halem), Volkman(58 de Graaff), de Vries, v/d Weele, Terlouw, van Barneveldt, Hoogendoorn(58 v/d Male), Orcadio.