Uitgebreid dagverslag zaterdag 23 februari

Zaterdag stond er een beperkt aantal wedstrijden op het programma voor de dagverslagteams. Drie teams kwamen in actie voor de competitie en twee teams speelden een oefenpartij.

De mannenhoofdmacht stond zaterdag voor een zware klus, want titelkandidaat Kloetinge kwam naar de Sportlaan. Kloetinge lijkt het samen met Rijsoord en SHO uit te gaan vechten voor het kampioenschap. RVVH heeft de punten nog hard nodig om veilig te komen, dus zullen de boys tot het uiterste moeten gaan om een goed resultaat te halen.

RVVH startte zaterdag zonder zijn vaste keeper Danny Spelde. Tim Elkhuizen nam het roer over van de geblesseerde Spelde. De wedstrijd die onder leiding stond van Roelof Luinge verliep voor de RVVH aanhang teleurstellend, want al na negen minuten stond er een 0-1 achterstand op het scorebord. Een strakke schuiver van Ramon Janson bracht Kloetinge al in een zetel.

RVVH probeerde hier iets tegenover te zetten, maar de inzet van Mahmud Sönmez was een makkelijke prooi voor keeper Braafhart van Kloetinge. In de 17e minuut lukte het aan de andere zijde wel weer. Een potje hardlopen tussen Ramon Janson en Jesse Eggers werd gewonnen door Ramon Janson, hij haalde daarna vervolgens uit voor de 0-2.

De boys stelden er weinig tegenover. Het was Kloetinge die de klus snel geklaard wilde hebben, dit lukte ook aardig want in de slotminuten voor rust werd de score nogeens uitgebreid door de gasten. Ramon Janson schoot na 37 minuten de 0-3 keihard in de kruising.

Vlak voor rust werd het leed nog erger voor RVVH, een afstandsschot van Xander v/d Poel verdween in het doel van keeper Elkhuizen.0-4. Gelukkig kon RVVH snel de kleedkamer in voor de rust.

In de 2e helft had RVVH de knop omgezet en werd er weer geknokt en gestreden om alsnog een goed resultaat te behalen. Het reultaat kwam er al na 47 minuten, Mahmud Sönmez passeerde zijn tegenstander en gaf een prima steekbal op Brandon Konemann die er wel raad mee wist.1-4.

Een lekkere opsteker zo vroeg in de 2e helft hielp RVVH zo weer in het zadel. Iedereen geloofde er weer in, en al vlot kwamen er weer mogelijkheden. Met enkele schoten werd keeper Braafhart telkens op de proef gesteld, een hard schot van Nedely Fortes werd door de doelman geblokt.

Na ruim een uur spelen kreeg RVVH de aansluiting weer te pakken. Een prima voorzet van Mahmud Sönmez kon door Gino Boers uitstekend worden binnengekopt.2-4.

De boys hunkerden naar meer, en Kloetinge wankelde maar bleef wel gevaarlijk in de counter. Christiaan Sprangemeijer zat dicht bij de 3-4, maar zijn schot ging net naast het doel van Braafhart. In de 68e minuut was het dan wel raak, een cornerbal van Christiaan Sprangemeijer werd de zestien ingebracht waar ook Jesse Eggers en Brandon Konemann waren. Op ongelukkige wijze kopte Guus de Leeuw van Kloetinge de bal achter z,n eigen doelman.3-4.

Het wachten was op de 4-4, RVVH zette nog meer druk maar slaagde er niet in om de gelijkmaker binnen te werken. Kloetinge besliste vlak voor tijd de wedstrijd definitief. Een inzet van Guus de Leeuw werd het doel ingewerkt. Er werd nog geprobeerd om de bal weg te werken, maar hij was al over de lijn geweest.3-5.

RVVH likte de wonden na het laatste fluitsignaal van arbiter Luinge. Weer heeft RVVH in de 2e helft laten zien dat  ze sterk kunnen terugkomen, alleen is dat jammer dat het niet de gehele wedstrijd zo is.

Kloetinge vierde feest omdat de periodetitel was behaald. Koploper Rijsoord ging met een ruime 3-0 nederlaag onderuit tegen Honselersdijk.

Opstelling RVVH 1: Elkhuizen, Swart, Eggers, J.Drenthe(67 C.Drenthe), Merencia, Proost, Sprangemeijer, El Koubai(46 Fortes), Sönmez, Boers, Konemann.

RVVH 2:

RVVH kreeg op eigen terrein bezoek van de koploper Excelsior Maasluis 2.

De boys begonnen goed met een fraaie actie van Remon Luksch die de bal goed voor het doel bracht. Helaas kon Noury Mulder RVVH niet op voorsprong zetten, hij kwam net een teenlengte tekort om af te ronden. Na een half uur zette de koploper de 0-1 op het scorebord. Uit een cornerbal werd de bal vervolgens hard binnen geschoten.0-1.

Diego Rietveld kon direct daarna zijn team al weer op gelijke hoogte brengen, maar zijn poging zeilde net over het doel heen. In de slotminuten voor rust miste een vrije trap van Bob Krens net wat scherpte voor de gelijkmaker, zijn schot ging net langs de kruising.

Ruststand 0-1.

In de 2e helft kreeg RVVH genoeg mogelijkheden om langszij te komen, maar de afronding ontbrak. Eerst na 48 minuten ging een kans van Bob Krens voor het doel langs. Later liep een fraaie actie van Messina ook op niets uit, zijn schot werd met veek moeite gered door de doelman van Excelsior Maasluis.

De beste kans om op gelijke hoogte te komen was toch wel in de 55e minuut toen Excelsior Maasluis de bal met de hand raakte binnen de zestien. Strafschoppenspecialist Kaj Voskamp zat met hamstringproblemen op de bank, dus moest er iemand anders de penalty nemen. Noury Mulder miste en RVVH maakte weer verder jacht op de gelijkmaker.

Enkele verse krachten werden ingebracht door trainer Han van Harselaar, dit leverde nog niet het gewenste resultaat op. In de 80e minuut stuurde van Harselaar goudhaantje Kaj Voskamp het veld in. Een paar minuten later stond de 1-1 op het bord door Kaj Voskamp volkomen verdiend.

In de blessuretijd kneep RVVH nog even de billen bij elkaar toen Excelsior Maasluis de paal teisterde. Gelukkig blies arbiter Syed vrij snel erna voor het einde. RVVH staat nu met 19 punten uit 17 wedstrijden op een 12e plek. Komende zaterdag speelt RVVH thuis om 14:30 uur de 16e finale van de Districtbeker tegen Fc Boshuizen 2.

Opstelling RVVH 2: Korteweg, Louter(60 Mars), Mosmans, Lioe Anjie, van Dam(76 Lopes), Luksch, Krens, Mulder, Makubikwa(83 Sastrowitomo), Messina(80 Voskamp), Rietveld.

RVVH 5:

De boys ontvingen op eigen terrein Diletant 4.

Bij rust had RVVH al een 3-2 voorsprong te pakken, Dylan ho a Hing maakte maarliefst 3 treffers. Halverwege de 2e helft kwam Diletant op gelijke hoogte.3-3.

In de slominuten kon Sjoerd Mikolajczak de winnende scoren, maar zijn treffer ging niet door wegens gevaarlijk spel. Vlak voor tijd won RVVH toch nog met 4-3 door een eigen doelpunt van de tegenpartij.

Door de winst staat RVVH wat zekerder op de 5e plaats, de boys hebben een gat geslagen van 6 punten met de nummer 6 Barendrecht 12. RVVH heeft 27 punten uit 16 wedstrijden.

RVVH O19-1:

RVVH heeft een oefenwedstrijd tegen HBS O19-1 met 2-1 verloren. De boys stonden met de rust nog wel op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Jardy Terwisscha.

RVVH O15-1:

RVVH is zaterdag nieuwe koploper geworden in de competitie. Tegen VVOR O15-1 stonden de boys al op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Matthew Okhonmina en Jevano Gulpen.

Na de pauze werd de klus geklaard door Haroon Latakwal. De boys wonnen met 0-3.