RVVH bindt ook hoofdklasser Smitshoek aan de zegekar

04.12.2021: Door: Theo Leenheer

RIDDERKERK – Na eerder de hoofdklassers SJC en Spijkenisse te hebben uitgeschakeld in de districtsbeker won RVVH zaterdag om de Fidus/VoetbalRijnmond cup van de Barendrechtse streekgenoot. Aan de eigen Sportlaan won Hercules na strafschoppen met 4-3. De wedstrijd zelf was in 2-2 geëindigd.

RVVH speelde niet in de vaste basisopstelling. Jongens die minder speelminuten maakten, mochten nu hun opwachting maken. Niettemin leverde RVVH een prima wedstrijd af en dat geeft de kracht van deze selectie aan die in de breedte dus goed op sterkte lijkt. De wedstrijd was voor de rust wat vlak. RVVH speelde goed en met overtuiging en had het meeste balbezit. Niettemin was het tien minuten voor de rust wel ineens 0-1 toen de eerste gevaarlijke aanval van Smitshoek rechts in de zestien doeltreffend werd afgerond door Nino Urban. Enkele minuten later was het weer gelijk. Na een corner van rechts ontstond een kleine scrimmage voor de goal waarvan Stevie Soares slim profiteerde door met een omhaal de 1-1 binnen te werken. Dat was ook de ruststand.

Na de rust, met drie wissels aan RVVH zijde, kwam RVVH al snel goed weg na een verdedigende fout. De ingevallen Sean Verburg schoot voorlangs. RVVH kreeg ook wat meer kansjes dan voor de rust, maar Soares en invaller Mohamed Ajarai konden deze niet verzilveren. Patrick Lopes Martins da Veiga kon een afgeketst schot van de ingevallen Gino Stolk bij de tweede paal ook niet goed verlengen. Smitshoek had zeker in de beginfase van die tweede helft wat meer initiatief getoond maar dat ebde gedurende deze helft weer weg. Toch kwamen ze een kwartier voor tijd weer op voorsprong. Een vrije trap net buiten de zestien aan de linkerkant werd door ex-prof Luigi Bruins vakkundig achter Tim Elkhuizen gekruld, waardoor de Ridderkerkers weer op achterstand stonden. Waar iedereen het gevoel had dat Smitshoek de 1-2 wel vast zou houden, liep dat toch anders. Vier minuten voor tijd een prachtige combinatie tussen debuterende en ingevallen Daniel Furtado Oliviera en Everton Pires Tavares, waarna laatstgenoemde Gino Stolk vrij voor keeper Bradley Dekker zette. Stolk mikte echter over. In de laatste minuut was het dan toch raak. Een corner vanaf de rechterkant werd door de vrijgelaten Jesse Eggers snoeihard tegen de touwen gekopt en dat betekende de dikverdiende 2-2. Na enkele minuten blessuretijd moesten de penalty’s gaan bepalen wie door zou gaan.

De eerste van Bruins namens Smitshoek werd door Elkhuizen gestopt. Daarna ranselde Dekker de inzet van Remco Buist buiten de palen. Vervolgens scoorden beide teams drie keer. De laatste van Smitshoek getrapt door Verburg eindigde op de lat. Furtado Oliviera schoot daarna RVVH de derde ronde binnen. De overige Ridderkerkse penalty’s werden gescoord door Pires Tavares, Papito Merencia en Eggers.

RVVH – Smitshoek 2-2 (1-1), RVVH w.n.s. (4-3)