Door: Arie Verveer

RVVH speelde dinsdagavond op het Faas Wilkes Sportpark in Zevenkamp voor de KNVB districtsbeker West II tegen Xerxes DZB.

Al in de 1e minuut van de wedstrijd moesten de boys even van de schrik bekomen toen Xerxes de 1-0 voorsprong tussen de palen werkte. Het duurde ongeveer tien minuten dat RVVH weer het initiatief kon overnemen. Twee keurige voorzetten van Kader Diop gingen vervolgens verloren. Eerst miste Ibrahim El Koubai, en daarna kopte Brandon Konemann uit de voorzet recht op de keeper af. In de slotminuten voor rust schoof Kader Diop de bal voor het doel langs, maar werd er door iedereen gemist. Ruststand 1-0.

Na de pauze bracht Jessie Proost zijn team terug in de wedstrijd, hij veroverde de bal en liet daarna de keeper kansloos.1-1. Een minuut of vijf later stuurde Jessie met een mooie steekbal Kader Diop op pad en hij zette zijn team weer op voorsprong. 1-2. RVVH bleef doorgaan voor een ruimere winst. In de 68e minuut moest Xerxes dan buigen. Brandon Konemann ging zijn directe tegenstander goed voorbij en wist de bal voor te trekken, Noury Mulder lag de bal breed naar Ibrahim El Koubai die meteen uithaalde voor de 1-3.

De wedstrijd was gespeeld! Trainer Ronald Hulsbosch bracht nog wat verse krachten in, maar de 1-3 bleef op het scorebord staan. RVVH dus een ronde verder. Nu maar hopen dat dit team zaterdag voor de competitie ook de winst kan pakken, dan spelen de boys thuis tegen De Meeuwen.

Opstelling RVVH 1: Levestone, Eggers, Swart, van Prooijen(70 J.Drenthe), Lioe Anjie, Proost, Mulder(74 Boers), Sprangemeijer, El Koubai, Diop(80 Luksch), Konemann.

 

RVVH O23:

RVVH speelde aan de Sportlaan tegen Xerxes O23. In de 1e helft zorgde Diego Rietveld voor een 2-0 voorsprong. Vlak voor rust kwam Xerxes nog met een aansluitingstreffer.2-1. Na rust knokte Xerxes zich terug naar een 2-3 winst.