RVVH is BVCB de baas

10.05.2022: Door: Theo Leenheer

RIDDERKERK – Op de doordeweekse competitieavond was RVVH in de thuiswedstrijd tegen BVCB duidelijk de sterkste. Aan de matig bezette Sportlaan werd het 4-1 na een 2-1 ruststand.

De overwinning was zondermeer verdiend te noemen al moesten de Ridderkerkers wel een inhaalslag maken. De eerste de beste aanval gevolgd door een corner van de linkerkant van BVCB leverde gelijk een goal op. Na de scrimmage ontstaan uit die corner was Rob Rutten de maker van de 0-1. Vijf minuten later egaliseerde aanvoerder Papito Merencia door via de linkerkant goed door te gaan en met de punt van zijn schoen de bal onder keeper Wesley van der Molen door tikte, 1-1. De in de spits geposteerde Gino Boers dacht daarna twee keer uit de rebound te scoren, maar beide keren werden afgekeurd vanwege buitenspel. Drie keer is nog altijd scheepsrecht, want na ruim een half uur rondde Boers een prachtige voorzet van de rechterkant van Everton Pires Tavares af en stond het 2-1. Kort voor de rust had Laurens de Witte nog een kans maar redde de keeper met de voet. Ruststand derhalve 2-1.

Na de rust bleef RVVH de sterkste al duurde het een kwartier eer er zich weer een mogelijkheid voordeed. De Witte werd met een mooie lange pass van Romain van Bruggen weggestuurd over rechts maar wachtte eigenlijk net iets te lang met zijn vervolgactie, waardoor er niets uit kwam. Aan de andere kant probeerde Jeremy de Hoog het met een gevaarlijke schuiver, welke door Tim Elkhuizen goed werd gepareerd. Halverwege deel twee viel de beslissing. Een vrije trap buiten aan de rechterkant van de zestien werd heerlijk binnen gekruld door Pires Tavares, 3-1. De ingevallen Gino Stolk gaf vijf minuten later een goede voorzet van rechts maar Boers mikte net naast. In de slotfase probeerde BVCB nog wel iets te forceren, maar meer dan een bal op de lat na slecht verdedigen bij RVVH kwam men niet. Vijf minuten voor tijd viel er nog een Ridderkerkse treffer te vieren toen Stolk via de rechterkant werd weggestuurd en dit bekroonde, na de keeper te omspelen, met de vierde treffer, 4-1. Na precies 90 minuten floot scheidsrechter M. Blaak, die een prima partij floot, de wedstrijd naar het einde.

RVVH – BVCB 4-1 (2-1)

10. Rutten 0-1

15. Merencia 1-1