Door: Theo Leenheer

SASSENHEIM – RVVH heeft zich bij Ter Leede naar de tweede overwinning geknokt. De gedeelde nummer twee van de ranglijst werd in eigen huis met 0-1 verslagen en dat kon toch wel als een stunt gezien worden. Sanzio Dieterich mocht zich tot matchwinner laten uitroepen.

De thuisploeg opende fel en de eerste de beste aanval leverde na een combinatie over links met Jonathan Robertson en Ian van Otterlo een kans op voor Oussama Siali maar de vingertoppen van Danny Spelde voorkwamen na 33 seconden al een tegengoal. RVVH liet zich ook niet onbetuigd en via de snelle Sanzio Dieterich was er ook aan de andere kant gevaar. Hij sneed bij de achterlijn de zestien in en werd daarbij uit balans gebracht door Mike Boelee, maar scheidsrechter Shukrula zag er niet de ernst van in naar de stip te wijzen. In de verdere openingsfase was het de thuisploeg wat RVVH de duimschroeven wilde aandraaien maar de snel uitgevoerde aanvallen leverde voor hen niet het gewenste resultaat op. Een schuiver van Marc de Kruys na een mooie aanname en pass verdween voorlangs. Gaandeweg de eerste helft kreeg RVVH meer grip op de tegenstander en wist het ook de goal van Laszlo Sandor te bestoken. Shamir de Jesus op rechts en Dieterich op links zorgden ervoor dat de Ter Leede verdediging op de hoede moesten blijven waar in het centrum Agbor Eyongakpa ook zijn aandacht opeiste. Na een klein half uur ging De Jesus langs Robertson waarna hij ook Rob Zandbergen voorbij dreigde te gaan maar werd tegengehouden door de hak van laatstgenoemde. Ook dit bleek niet zwaar genoeg voor een ‘pingel’. De thuisploeg werd nog gevaarlijk na een aanval met Van Otterlo en Siali en wederom een schot voorlangs van de Kruys en moest Spelde reddend optreden na een vrije trap vanaf rechts op de rand van de zestienmeter. Gescoord werd er echter niet waardoor de rust met 0-0 werd bereikt.

Na de rust was het juist RVVH wat goed uit de kleedkamer kwam. Na een corner van Dieterich vanaf links was er een kans voor Guytano dos Santos, gevolgd door even later weer een goede aanval met meerdere mogelijkheden, o.a. voor De Jesus, om tot scoren te komen. Dat gebeurde niet op dat moment maar wel tien minuten later. Papito Merencia lanceerde vanaf het middenveld in de ruimte op links Dieterich en die maakte gebruik van zijn snelheid waarna hij oog in oog met de keeper het klusje vakkundig en beheerst klaarde, 0-1 en de terechte vreugde in het Ridderkerkse kamp. Ter Leede moest nu komen en kwam ook. Spelde moest een schuiver van Siali buiten de palen tikken en de lange ballen met de fysieke sterke tegenstanders zorgden voor het nodige gevaar maar het moet gezegd de verdediging van de Ridderkerkers gaf geen krimp en hadden een onverzettelijkheid om niet te willen capituleren. En dit terwijl de tegenstoten van RVVH ook niet ongevaarlijk bleken. Daardoor ontspon zich een interessante wedstrijd die alle kanten uit leek te kunnen. Zo stuurde na 20 minuten Eyongakpa Dieterich op pad over de linkerkant en kwam hij vrij voor de keeper Sandor die echter nu de winnaar bleek en daarmee de voortijdige beslissing in feite voorkwam. Het slotoffensief van Ter Leede, met aan beide kanten ook de nodige wissels, leidde tot de nodige hectiek bij RVVH achterin waarin de bal zomaar binnen had kunnen vallen. Gelukkig gebeurde dit niet en bleven Spelde c.s. overeind. Aan de andere kant leverde het offensief van Ter Leede RVVH ruimte op wat met iets meer precisie in het uitspelen daarvan nog een goal op had kunnen leveren. Nu werd er niet meer gescoord en was de blauw witte vreugde na het laatste fluitsignaal oprecht en terecht.

RVVH behaalde op basis van inzet en onverzettelijkheid een keurige overwinning op het sterker geachte Ter Leede maar kwam die overwinning op die manier dan ook zeker toe. Volgende week komt de nieuwe nummer twee op de ranglijst, SteDoCo, op bezoek. Aftrap en afspraak dus om 14.30 uur aan de Sportlaan.

Ter Leede – RVVH 0-1 (0-0)
57. Dieterich 0-1

Scheidsrechter mevrouw S. Shukrula gaf geel aan Boelee van Ter Leede.

Opstelling RVVH:
Spelde, Jones, Yekhlef, Swart, Rodriques de Pina, Proost, Dos Santos, Merencia, De Jesus (80. Kooiman), Eyongakpa (68. Rietveld) en Dieterich.

Samenvatting:

Trainersinterview:

Spelersinterviews:

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06