RVVH lijdt blamerende 7-1 nederlaag tegen Kloetinge

Door: Arie Verveer

RVVH is er dinsdagavond in Kloetinge tijdens de competitiekraker tussen Kloetinge en RVVH niet in geslaagd om een vuist te maken tegen het sterke Kloetinge. De boys begonnen matig aan de wedstrijd met veel balverlies en echte doelgerichte kansen waren er voor de Blauwwitte Brigade nauwelijks. In de 6e minuut ging een poging van Patrick Lopes Martins da Veiga hoog over. Er was maar één ploeg die echt wilde winnen en dat was Kloetinge!

Dit was duidelijk te zien in de wedstrijd. In de 11e minuut drukte Kloetinge ver door en balverlies van John Vugt kwam RVVH bijna duur te staan. Kloetinge kon hierna niet afronden.  Net voor het half uur ketste een bal van Kloetinge op de paal en kon Kloetinge hierna wel de leiding nemen. Dano Lourens opende de score voor de groenwitte formatie. Een minuut later werd keeper Elkhuizen opnieuw verrast en viel de 2-0 voor de thuisploeg door een treffer van Klaas van Hecke.

RVVH kon hier weinig tegenover stellen. Na de 3-0 van Thomas de Rijke in de 39e minuut leek RVVH pas wakker te worden. Even later kopte Sanzio Dieterich de aansluitingstreffer binnen en kwam de 3-1 ruststand op het scorebord te staan.

In de 2e helft kwam RVVH gretiger uit de kleedkamer. Trainer Vink had twee verse krachten ingezet, maar de doelpunten bleven nog altijd uit. Na 64 minuten leek er verandering in te gaan komen toen Gino Stolk de bal voor het doel pompte, maar Remco Buist kon er geen vervolg aan geven. Zijn kopbal was te zacht voor de Kloetinge doelman.

De tijd begon te dringen voor RVVH. Opnieuw wisselen leverde ook niet het gewenste resultaat. In het slotkwartier had Stevie Soares het vizier ook niet op scherp staan bij een heuse doelpoging. Aan de andere zijde lukte dat wel! Dano Lourens liet de trouwe aanhang van Kloetinge voor de 4e maal genieten bij het scoren van de 4-1. Daarna gingen de koppies hangen bij RVVH en verliep het slot van de wedstrijd dramatisch voor RVVH. De boys werden met 7-1 afgedroogd door Kloetinge. Tim de Winter en Thomas de Rijke schoten de 5 en 6-1 binnen. In de laatste minuut gaf scheidsrechter Mats Blaak nog een strafschop aan Kloetinge die verzilverd werd door Dano Lourens. Een bijzonder zure nederlaag dus!! Maar voor zaterdag moeten de koppies alweer omhoog, want dan komt om half drie Oranje Wit op bezoek aan de Sportlaan in Ridderkerk.

Opstelling RVVH: Elkhuizen, Eggers(75 El Koubai), Vugt(46 van Bruggen), Boers, Proost, Merencia, Ajarai(46 van Dam), Stolk(75 Könemann), Buist, Lopes da Veiga Martins(67 Soares), Dieterich.