RVVH neemt revanche tegen Oranje Wit

02.04.2022: Door: Nico Los

RIDDERKERK – RVVH is er zaterdag in zijn thuiswedstrijd tegen het Dordtse Oranje Wit in geslaagd om op zichzelf revanche te nemen na de blamerende midweekse nederlaag tegen Kloetinge. Dinsdagavond werd tegen een grote nederlaag aangelopen maar nu konden de Ridderkerkers na prima spel de wedstrijd met een 4-0 overwinning afsluiten.

In het eerste half uur van de wedstrijd was er nauwelijks krachtsverschil te zien tussen de beide elftallen. De eerste kansen waren zelfs voor Oranje Wit dat al in de vierde minuut via Said een hard schot op het doel van RVVH los liet maar keeper Nikolic kon redden. Vijf minuten later volgde een gevaarlijke aanval over links via Ozbilek maar ook deze aanval leverde niets op. Na ruim een kwartier spelen draaide het beeld van de wedstrijd in RVVH’s voordeel en trof Gino Stolk de buitenkant van de linkerpaal na een prima aanval via Proost en Dieterich waarbij Proost zichzelf blesseerde en zich even later moest laten vervangen. Enkele minuten later kwam Könemann in kansrijke positie vrij voor de goal van Oranje Wit, maar werd wegens buitenspel afgefloten. Na ruim twintig minuten spelen mocht Oranje Wit de eerste corner van de wedstrijd nemen maar deze leverde niets op en kon RVVH via Stolk scherp counteren maar ook deze aanval leverde niets op. Vijf minuten later gaf Stolk een prima voorzet op Könemann maar keeper Van Vuuren kon deze inzet pareren. Twee minuten later mocht RVVH via Dieterich net voor het zestien meter gebied een vrije trap nemen en Sanzio schoot de bal hard en hoog in en dat betekende 1-0. Oranje Wit probeerde de bakens nu te verzetten maar meer dan enkele corners leverde dit niet op. Nikolic moest nog één keer de bal na een kluts uit de bovenhoek plukken maar verder werd Oranje Wit niet meer gevaarlijk. RVVH controleerde nu de wedstrijd en liet een paar mooie aanvallen zien via Buist en Dieterich waarbij deze laatste net naast schoot en Buist dat een minuut later eveneens deed. Zo verzuimde RVVH in feite door te drukken en al een beslissing in de wedstrijd te forceren. Zo schoot Dieterich nog een vrije trap in de muur en Merencia schoot over de goal van Oranje Wit na een rebound uit een corner. Derhalve brak de rust aan met een verdiende 1-0 voorsprong voor RVVH.

De tweede helft liet direct al een enorme kans zien voor RVVH waarbij de geheel vrij staande Könemann hard inschoot maar keeper Van Vuuren uitstekend redde. Ook de ontstane corner pakte hij goed en kon daarna meerdere malen voor Oranje Wit redden. Enkele minuten later mocht Ozbilek aan de andere kant van het veld een vrije trap nemen maar nu kon keeper Nikolic vrij eenvoudig redden. Even later schoot Stolk hard en laag in de “korte” hoek van Oranje Wit maar ook nu kon de keeper redden. Twee minuten later schoot Könemann in het zijnet na een prima uitgevoerde counter via Dragon. Drie minuten later was het dan eindelijk raak. Een goed opgezette aanval via Stolk en Dieterich deed de bal bij Könemann belanden die Sanzio’s voorzet goed binnen werkte: 2-0. Ruim een minuut later waren de rollen omgedraaid. Na een fout in de defensie van Oranje Wit gaf Könemann de bal voor op Dieterich die simpel de 3-0 kon aantekenen. Hiermede was de wedstrijd definitief beslist. Oranje Wit kreeg nog wel enkele kansjes maar de defensie van RVVH stond deze wedstrijd goed en keeper Nikolic kon nog enkele keren goed redden. Acht minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd liep RVVH zelfs nog uit naar 4-0. Lopes Martins da Veiga mocht op het randje van buitenspel doorgaan van de goed leidende scheidsrechter Labeur en kon alleen voor de keeper de eindstand op het bord zetten: 4-0. RVVH had zichzelf een grote dienst bewezen door met gecontroleerd spel de wedstrijd naar zich toe te trekken en zo revanche op zichzelf te nemen. Dinsdagavond staat de inhaalwedstrijd tegen Neptunus Schiebroek op de rol en zaterdag de uitwedstrijd tegen Papendrecht.

RVVH – Oranje Wit 4-0 (1-0)

27. Dieterich 1-0

61. Könemann 2-0

63. Dieterich 3-0

82. Lopes Martins da Veiga 4-0

Scheidsrechter: R. Labeur

Gele kaarten: Merencia (RVVH) en Ozbilek (Oranje Wit)

RVVH: Nikolic, Proost (25. El Koubai), Steketee, Dragon, Merencia (76. Van Dam), Boers, Buist, Ajarai (76. Pires Tavares), Stolk, Könemann (67. Lopes Martins da Veiga) en Dieterich.

Oranje Wit: Van Vuuren, Stout (75. Muijen), Tuur, Yildirim, Adelino, De Boer (75. Blokland), Ozbilek, Van der Kooij, Said (75. In ‘t Veld), Langerak (83. Westera) en Cairo (83. Jawanshir).